REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Rastas skeletas Airijoje

Po audros „Ofelijos” Airijos pakrantėje rastas galimai prieš tūkstantį metų gyvenusio žmogaus skeletas. Dalis jo odos dar buvo išlikusi nepažeista. 

5

Po audros „Ofelijos” Airijos pakrantėje rastas galimai prieš tūkstantį metų gyvenusio žmogaus skeletas. Dalis jo odos dar buvo išlikusi nepažeista. 

REKLAMA

Žmogaus palaikai, kurie gali būti tūkstančio metų senumo, buvo atsitiktinai rasti praeivio, po to, kai stiprios jūros bangos pasitraukė iš pakrantės. 

Stiprūs, 120 km/h „Ofelijos” vėjai, siaubė šią vietovę kelias valandas antradienį, kol galų gale išaiškėjo senovės laidojimo vieta.

Valstybės patologė Marie Cassidy atvykusi į įvykio vietą atliko pradinį tyrimą. Jo metu nurodoma, kad liekanos gali būti iš Geležies amžiaus, kuris prasidėjo maždaug prieš 1000 metų.

Dabar kūnas yra išvežtas į Dubliną, atliekamas teismo medicininis tyrimas, siekiama sužinoti kaip žmogus mirė ir kokio amžiaus yra palaikai. 

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus tyrimui kaulai bus padovanoti Airijos nacionaliniam muziejui Dubline.

MailOnline rašoma, kad nacionalinio muziejaus ekspertas Maeve Sikora, padėjęs iškasti liekanas, sakė, kad iš to, kur buvo rastas kūnas, galima aiškiai pasakyti, kad tai nebuvo nesenas laidojamas. 

REKLAMA

„Kūnas greičiausiai buvo palaidotas akmenimis apdengtame kape, kuris per metus buvo sunaikintas erozijos. Tai buvo oficialus laidojimo būdas. Žmogaus rankos buvo sudėtos šalia viena kitos, tai galime pasakyti iš to, kokioje pozicijoje buvo rastas kūnas. Jis gali būti iki tūkstančio metų senumo, bet tai sunku pasakyti. Mes negalime tiksliai pasakyti, kiek metų ji čia yra iki tol, kol mes gausime radiokarbono duomenis”,– minėjo jis.

Skeletas, ant kurio, kaip teigiama, vis dar išlikusi dalis odos, buvo rastas Kilmore pakrantėje Wexford, Airijoje, antradienio popietę.

REKLAMA
REKLAMA

Apskrities patarėjas Džimas Mooras sakė, kad žmonės čia vaikščiojo ir atrado kūną antradienio popietę. Nuo to laiko teritorija buvo uždaryta. 

„Atrodo, kad tai yra kapas, kitaip tariant, tai nėra kūnas, kuris išplautas į krantą”,– sakė D. Mooras.

Vieta, kurioje skeletas buvo rastas, vadinama Forlorn Pointu.

D. Mooras sakė: „Tai yra arčiausiai jūros esantis taškas. Jis labai nuošalus ir dabar kyla klausimas, ar rajone yra daugiau laidojimo vietų.”

Audros jėga sustiprino pakrančių eroziją ir pirmą kartą parodė šimtmetį kūną. Galbūt jų yra ir daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų