REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Briuselio į Vilnių trečiadienį turėjęs grįžti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su delegacija buvo priverstas likti nakvoti Belgijoje, nes netilpo į aviakompanijos „Air Baltic“ lėktuvą.

Iš Briuselio į Vilnių trečiadienį turėjęs grįžti Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su delegacija buvo priverstas likti nakvoti Belgijoje, nes netilpo į aviakompanijos „Air Baltic“ lėktuvą.

REKLAMA

„Atgal turėjome grįžti su „Air Baltic“ per Rygą. Kaip visada su „Air Baltic“ – netikėtos problemos. Į Briuselį atsiuntė mažesnį lėktuvą, tai mus su visu Seimo pirmininku „išmetė“. Nebetilpome“, – savo „Facebook“ profilyje paskelbė vienas iš delegacijos narių parlamentaras konservatorius Andrius Kubilius.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis BNS pasakojo, kad trečiadienio vakarą atvykus į oro uostą, iš pradžių pranešta, jog skrydis nukeltas, tik po valandos paaiškėjo, kad dalis keleivių netelpa.

„Po valandos pranešė, kad mažesnis lėktuvas bus. Visi, kurie tranzitiniai keleiviai, tie, kas į Vilnių turėjo skristi per Rygą, visus mus paliko, – teigė parlamento vadovas. – Mes sakėme, kad susitvarkysime, kad mašiną išsikviesime, parveš. Ne, ne, sako. Davė viešbutį.“

REKLAMA
REKLAMA

Anot Lietuvos politikų, praleidusi naktį oro uosto viešbutyje, Lietuvos delegacija namo priversta grįžti kitų avialinijų – LOT – lėktuvu per Varšuvą.

REKLAMA

Dėl to atšaukta didžioji dalis ketvirtadienio Seimo pirmininko darbotvarkės.

Seimo pirmininkas tikisi, kad „Air Baltic“ atlygins padarytą žalą.

„Bus geras būdas pažiūrėti, kaip veikia ši sistema“, – sakė jis.

V. Pranckietis dviejų dienų oficialaus vizitu Briuselyje viešėjo antradienį ir trečiadienį.

Aviakompanijos „Air Baltic“ atstovė Alisa Briedė ketvirtadienį patvirtino, kad dėl techninių problemų lėktuvas „Bombardier CS300“ negalėjo trečiadienį skraidinti keleivių iš Briuselio į Rygą. Šiam reisui parinktas mažesnis orlaivis „Bombardier Q400 NextGen“.

REKLAMA
REKLAMA

„Air Baltic“ nuoširdžiai atsiprašo visų keleivių, kurie patyrė nepatogumų. Kartais dėl techninių priežasčių pasitaiko situacijų, kai esame priversti skraidinti keleivius mažesniais lėktuvais nei planavome ir pasiūlyti keleiviams kitus „Air Baltic“ reisus ar kitas avialinijas“, – teigiama kompanijos pranešime.

Anot jo, kilus tokiai situacijai ieškoma keleivių, kurie patys sutiktų atsisakyti vietos lėktuve, tačiau trūkstant savanorių, avialinijos pačios gali nuspręsti, kurie keleiviai turi būti skraidinami, kurie jie.

Latvijos nacionalinė skrydžių bendrovė „Air Baltic“ pranešė „dėl techninių bei skrydžio saugumo priežasčių“ sustabdžiusi skrydžius naujaisiais „Bombardier CS300“ lėktuvais, jų dabar turi septynis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras: ilgesniems valstybės vadovų vizitams būtų racionalu nuomotis lėktuvus

Vis kylant sunkumų su reisinėmis avialinijomis, valstybių vadovų vizitams į užsienį galėtų būti nuomojami orlaiviai, teigia premjeras ir Seimo pirmininkas.

„Manau, kad kalbant apie ateitį tikrai yra svarstytinas klausimas, ar nuomotis, ar turėti, sakykime, ne Vyriausybei, Prezidentūrai ar Seimo pirmininkui, bet visai valstybei lėktuvą, kuris reikalingas, kuris galėtų būti nuomojamos, nupirktos atitinkamos valandos. Tikrai atrodo keistai, kai aukščiausias valstybės vadovas, prezidentas kariniu lėktuvu nusileidžia civiliniame oro uoste ir tiesiamas raudomas kilimas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

Jis teigė pats į vizitus užsienyje keliaujantis ir pigių aviakompanijų „Ryanair“, „Wizz Air“ ar kompanijos „Air Baltic“ lėktuvais ir dėl to nematantis didelių problemų, nors pasitaiko vėlavimų, atšauktų reisų.

„Manau, kad racionaliausias būdas būtų pirkti skraidymo valandas. Tada iš institucijų asignavimų, kurie skirti, jų nedidinant, ir nuspręsti (nuomotis ar ne – BNS). Yra vizitų, kur tikrai galima reisiniu lėktuvu sėkmingai nuskristi, bet yra tokių, kur tenka keliauti per keletą valstybių, laukti oro uostuose“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų