REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Urologo Mindaugo Žiuko teismas nuotr. Broniaus Jablonsko

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį urologui Mindaugui Žiukui. Gydytojas chirurgas po jauno dviejų vaikų tėvo mirtimi pasibaigusios operacijos buvo apkaltinas neatsargiu gyvybės atėmimu.

18

Vilniaus apylinkės teismas ketvirtadienį paskelbė nuosprendį urologui Mindaugui Žiukui. Gydytojas chirurgas po jauno dviejų vaikų tėvo mirtimi pasibaigusios operacijos buvo apkaltinas neatsargiu gyvybės atėmimu.

REKLAMA

Urologą teismas pripažino kaltu. M. Žiukas į teisiamųjų suolą pateko dėl 2013 m. gegužę klinikoje „Kardiolita“ atliktos operacijos. Darydamas operaciją 33-ejų metų Mariui Vaičiuliui chirurgas perdūrė veną, kurią per operacijas yra draudžiama pažeisti. Po operacijos nepraėjus nė šešioms valandoms dviejų mergaičių tėvas nukraujavo ir mirė.

Žmogaus mirtimi pasibaigusios chirurgo klaidos paaiškėjo tik atlikus teismo medicinos ekspertizę, tačiau jų chirurgas nepripažino, maža to, kaltę neigė ir teisme. Paaiškėjo, kad chirurgas darė operaciją vienas. Nukentėjusiųjų kaltinamasis teisme neatsiprašė

Chirurgui kalinio duonos neteks ragauti. Bylą išnagrinėjęs teismas M. Žiukui skyrė dviejų metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant. Nukentėjusiesiems – mirusiojo seseriai ir tėvams priteisti civiliniai ieškiniai – apie 50 tūkst. eurų. Beveik visus ieškinius turės sumokėti klinikos ir draudimas. O štai našlė ir vaikai ieškinio baudžiamojoje byloje nereiškė – klinikos jau yra išmokėjusi 15 tūkst. eurų paramą, be to našlė bylinėjasi civiline tvarka. Gydytojas metus negalės dirbti jokio medicininio darbo.  

REKLAMA
REKLAMA

„Kardiolitos“ klinikų generalinio direktoriaus Dariaus Jonučio komentaras dėl Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimo.

„Apgailestaujame dėl susidariusios situacijos – paciento mirtis didelė netektis artimiesiems, o šio įvykio aplinkybės yra smūgis visai mūsų gydytojų bendruomenei.

REKLAMA

Suprantame, kad medicinoje nelaimės kartais neišvengiamos, tokias netektis išgyvename kartu su pacientų artimaisiais. Dar kartą išreiškiame užuojautą mirusio žmogaus artimiesiems – palaikėme šeimą netekties atveju, po nelaimės pasiūlėme finansinę paramą, kurią šeima priėmė.

Tiriant šį įvykį atvirai bendradarbiavome su atsakingomis institucijomis – paaiškinome įvykio aplinkybes, užtikriname, kad prireikus bendradarbiausime ir ateityje.

Savo veikloje laikomės pačių aukščiausių standartų – dirbame laikydamiesi griežtų sveikatos priežiūros įstaigoms keliamų reikalavimų. Pacientams suteikiamų paslaugų kokybė ir saugumas yra vienas kertinių veiklos principų ir mūsų kasdienis prioritetas“, - teigė „Kardiolitos“ klinikų generalinis direktorius Darius Jonutis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų