REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys, valstietis Justas Džiugelis savo „Facebook“ paskyroje užminė mįslę – jeigu šiuo metu į valstiečių frakciją kviečiamas žmogus priims kvietimą, J. Džiugelis ketina palikti frakciją. Vis dėlto Seimo narys nutylėjo, kas tas paslaptingasis asmuo, sulaukęs kvietimo papildyti valstiečių gretas.

Seimo narys, valstietis Justas Džiugelis savo „Facebook“ paskyroje užminė mįslę – jeigu šiuo metu į valstiečių frakciją kviečiamas žmogus priims kvietimą, J. Džiugelis ketina palikti frakciją. Vis dėlto Seimo narys nutylėjo, kas tas paslaptingasis asmuo, sulaukęs kvietimo papildyti valstiečių gretas.

REKLAMA

„Seimo koridoriuose gyvenimas verda, kaip dramatiškiausiuose serialuose – čia užsimezga draugystės ir meilės romanai, dėl naudos išduodami draugai ir sudaromi sandoriai su velniu. Ir viskas – dėl tos Lietuvos“, - „Facebook“ rašė J. Džiugelis.

Paslaptingas į frakciją kviečiamas asmuo sukėlė tikrai aštrią J. Džiugelio reakciją. Parlamentaras teigia, kad šis žmogus dėl valdžios troškimo yra pasiruošęs paminti moralines normas.

„Sužinojau, kad dėl tos pačios mylimos šalelės į valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją kviečiamas žmogus, per pastaruosius metus įrodęs, jog dėl valdžios troškimo yra pasiruošęs paminti moralines normas. Todėl tvirtai pareiškiu – jeigu tas žmogus prisijungs prie frakcijos, balsų santykis vis tiek nepasikeis, nes tą pačią dieną aš pasitrauksiu. Juk yra padorumo riba, kurios peržengti nevalia“, - dėstė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp kandidatų – A. Skardžius ir M. Bastys

Seimo koridoriuose sklando įvairūs gandai, kieno vardą savo įraše galėjo nutylėti J. Džiugelis. Nors pats Seimo narys nei po savo įrašu, nei žurnalistams neatsakė, apie ką kalba, portalo tv3.lt kalbinti politikos apžvalgininkai buvo linkę apsiriboti dviem pavardėmis.

REKLAMA

Analizuodamas J. Džiugelio žodžius, Mykolo Romerio universiteto docentas Virgis Valentinavičius įžvelgė dvi galimybes – arba parlamentaras kalbėjo apie socialdemokratus, arba apie darbiečius.

„Čia yra, matyt, koks nors žaidimas apie socdemų frakciją. Galbūt kas nors iš tų „darbiečių“ pereis tenai, greičiausiai taip. Tai gali būti Artūras Skardžius, nes jis pats skandalingiausias. Arba Mindaugas Bastys. Neaišku, ką darys socdemų frakcija, aš žiūriu, kad dabar tie dinozaurai gerokai išsigando, jie nenumatė, kad juos vis dėlto siūlys išmesti, nesitikėjo. Gal jie vis dėlto pakeis kaip nors poziciją grįžti pas partiją, nes tada A. Skardžiui atsiras motyvai, jis po šitais dūmais, manau, galvotų, kad tinkamas laikas perbėgti pas valstiečius, mainais į tyrimo sustabdymą“, - tv3.lt kalbėjo V. Valentinavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Mykolo Romerio universiteto docentas Saulius Spurga nesiryžo įvardinti konkrečių pavardžių, tačiau neatmetė jau minėtų variantų. Pasak S. Spurgos, jei neįvardintas asmuo iššaukė tokią aštrią J. Džiugelio reakciją, šis turėtų būti žinomas dėl kokių nors skandalų.

„Principinga reakcija. Gal nelabai etiška spėlioti dabar. Yra tų dabar truputį asmenų, kuriems yra apkalta. Gal įvardinčiau kaip tie. Šiaip gali susidaryti įdomi situacija, gal kada nors ir socialdemokratai, kurie yra dabar nepaklūstantys partijos valiai, gal ir jie kažkada ateis pas valstiečius. Ten irgi gali būti įvairių trinčių. Na, sakyčiau, kiek aš galiu kalbėti nepažeisdamas etikos, tai tie, kuriems ruošiama apkalta kažkokia tai. Nes kitaip įtarinėti ar priešintis narystei žmogaus, apie kurį mes tiek nežinome, tada klausčiau, kodėl mes nežinome. Galime kalbėti tik apie tą, ką žinome“, - tv3.lt kalbėjo S. Spurga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo „pagarsėjo“ M. Bastys ir A. Skardžius?

Portalas tv3.lt primena, kad Apkalta M. Basčiui inicijuota dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Seimo Antikorupcijos komisija vykdo tyrimą dėl Seimo nario, suspendavusio savo narystę socialdemokratų partijoje, A, Skardžiaus galimo interesų konflikto bei galimai gautos asmeninės naudos darant poveikį Seimo, Vyriausybės ir kitų institucijų sprendimams.

REKLAMA

Per apklausas Seimo Antikorupcijos komisijoje paaiškėjo, kad A. Skardžiaus šeimos iš dalies valdomos Baltarusijos energetikos įmonės „Investenergostroj“ saulės elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ bankas „Belgazprombank“. Politiko šeimos valdoma įmonė gaminamą elektrą parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų