REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prokurorė neplanuoja kreiptis dėl vyro, įtariamo melagingai pranešus apie sprogmenį lėktuve, suėmimo.

Prokurorė neplanuoja kreiptis dėl vyro, įtariamo melagingai pranešus apie sprogmenį lėktuve, suėmimo.

REKLAMA

„Aš asmeniškai neplanuoju kreiptis dėl suėmimo“, – BNS penktadienį sakė Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Mastauskienė.

Pasak jos, įtariamasis yra geranoriškas, su teisėsauga bendrauja, todėl jam planuojama skirti švelnesnes už suėmimą kardomąsias priemones.

„Jis nusiteikęs geranoriškai, duoda parodymus, tačiau šiai dienai jo parodymų komentuoti negalime, nes reikia patikrinti jo versiją“, – sakė prokurorė.

Kaltės nepripažįsta

Anot jos, įtariamasis nepripažįsta kaltės, tačiau prokurorė nepatikslino, kokių aplinkybių konkrečiau jis nepripažįsta.

Dėl melagingo skambučio apie orlaivio užminavimą trečiadienį palydėti iš Kauno į Londoną skridusį keleivinį „Ryanair“ lėktuvą kilo britų naikintuvai. Lėktuvas saugumo sumetimais buvo nukreiptas iš Lutono į Stanstedo oro uostą.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos duomenimis, 6.21 val. bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs vyras pranešė, kad bus užminuotas lėktuvas, skrendantis 7 val. iš Kauno į Lutoną. Kauno oro uostas informuotas apie skambutį, lėktuvui leista pakilti įvertinus, jog pranešimas melagingas.

REKLAMA

Tą pačią dieną policija sulaikė 24 metų Kauno rajono Domeikavos seniūnijos gyventoją, jis įtariamas melagingai pranešęs apie šį įvykį.

Kauno policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar nelaimę bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ar sprogmenimis. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų