REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje jau prasidėjo antrasis rudens mėnuo. Deja, nuo rytojaus jau turėsime patirti, ką reiškia ir rudeniška dargana, nes saulėti ir gražūs orai trauksis, kils vėjas, bus ir lietaus.

Lietuvoje jau prasidėjo antrasis rudens mėnuo. Deja, nuo rytojaus jau turėsime patirti, ką reiškia ir rudeniška dargana, nes saulėti ir gražūs orai trauksis, kils vėjas, bus ir lietaus.

REKLAMA

Šiandien Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Lietaus tikimybė – maža. Pietryčių, pietų vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. Aukščiausia temperatūra 11–13 laipsnių šilumos, pajūryje +14 laipsnių.

Antradienį orai ims keistis

Artimiausią parą orai ims keistis. Bus vėjuota, daug kur lis. Naktį pietryčių vėjo gūsiai vietomis sieks 15–18 m/s. Temperatūra naktį kris iki + 6 – 7 laipsnių, pajūryje iki +11 laipsnių.

Rytojaus dieną šils iki 9–10 laipsnių šilumos, pajūryje iki +15 laipsnių.

Trečiadienio naktį palis nebent pajūryje, kitur bus debesuota su pragiedruliais, Vilniuje bei Panevėžyje ir visai apsiniaukę. Temperatūra kris iki +8 - 9 laipsnių, pajūryje iki +13 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienio dieną lietus vienu ar kitu metu praslinks pro visą Lietuvą, bet galėsime išvysti ir kelis saulės spindulius, vėjas liks gūsingas. Šils tik iki +12- 14 laipsnių. Jau matyti tikras ruduo.

REKLAMA

Ketvirtadienį toliau lis

Ketvirtadienio naktis bus apniukus, lietus bus neišvengiamas, tiesa, gausiausias jis bus šiaurės vakarinėje Lietuvos dalyje, kitur krituliai bus menkesni. Temperatūra kris iki +8- 9 laipsnių, pajūryje iki +11 laipsnių. Tiek naktį, tiek dieną bus vėjuota, tad apsirenkite šilčiau.

Dienos orai smarkiai nesiskirs nuo nakties, nes toliau lis, o ir šilumos bus tik pora laipsnių daugiau. Šils iki +10 - 11 laipsnių, Klaipėdoje iki +13 laipsnių.

Penktadienį situacija nekis

Penktadienio naktis bus apniukus, toliau lis, bet ne taip stipriai, kaip ketvirtadienio naktį. Temperatūra kris iki +8- 9 laipsnių, pajūryje iki +11 laipsnių. Tiek naktį, tiek dieną bus vėjuota, tad apsirenkite šilčiau.

REKLAMA
REKLAMA

Dienos orai smarkiai nesiskirs nuo nakties, nes toliau lis, o ir šilumos bus tik pora laipsnių daugiau. Šils iki +11 - 12 laipsnių, Klaipėdoje iki +13 laipsnių. Išliks vėjuoti orai.

Savaitgalis bus gražesnis

Savaitgalį sulauksime kiek gražesnių orų, bus daugiau saulės, mažiau kritulių. Dienomis šils iki 12 - 14 laipsnių, naktimis vės iki +5 - 8 laipsnių. Vėjas rims, o tai taip pat turėtų nudžiuginti.

Ar dar bus Bobų vasara?

Rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje į Lietuvą dažnai užklysta anticiklonas iš Azoro salų, atnešdamas savaitę šiltų orų. Oras gali sušilti iki 20 laipsnių.

„Pirmojoje spalio pusėje dar tikrai būna, kad pasirodo Bobų vasara. Taip statistiškai, ji pasirodo laikotarpiu nuo rugsėjo 20 dienos iki spalio vidurio. Tad šilumos dar gali būti“, – kalbėjo D.Valiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 10–13 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +13 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +13 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 13 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +12 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +11 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +12 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +11 laipsnių, Kuršių mariose +11 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų