REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
G. Kontenis nekeičia savo parodymų ir tvirtina, kad berniuką mušė ir motina (kedainietis.lt nuotr.)

Baisiu nusikaltimu kaltinamo Gedimino Kontenio socialininiame tinkle - netikėta žinutė.

12

Baisiu nusikaltimu kaltinamo Gedimino Kontenio socialininiame tinkle - netikėta žinutė.

REKLAMA

G. Kontenis dar vasarą "Facebook" pranešė apie naujus santykius. 

Kauno apygardos teismas praėjusią savaitę pradėjo nagrinėti kėdainiškių sugyventinių, kaltinamų mirtinai sumušus ketverių metų Matą, bylą.

Į teismą atvesdinti sugyventiniai antradienį buvo patalpinti atskirai vienas nuo kito. Jie prieš posėdį kalbėdami su žurnalistais kaltę dėl vaiko mirties vertė vienas kitam.

Byla bus nagrinėjama uždaruose posėdžiuose

Bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose paprašė G.Kontenio advokatas.

„Prašau bylą nagrinėti posėdyje neviešai, nes byla nagrinėjama mirusio mažamečio atžvilgiu, taip pat kaltinamieji yra sugyventiniai, bus atskleistos jų gyvenimo asmeninės aplinkybės“, – kalbėjo advokatas Egidijus Grigaravičius.

Jo ginamasis teigė neprieštaraujantis, kad byla būtų nagrinėjama viešai. Prašymą rengti uždarus posėdžius palaikė vaiko mama Monika Kaziukaitytė bei jos gynėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Žiauriai sumuštas berniukas mirė sausio 27-osios rytą Kauno klinikose.

Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną apie 24 val. dėl daugybinių kūno sumušimų buvo pristatytas iš namų Kėdainiuose. Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

REKLAMA

Neigia sudavę smūgius

Per apklausas sugyventiniai neigė sudavę vaikui mirtinus smūgius. Tačiau tyrimo duomenimis, vaiko mirtį sukėlė abiejų sugyventinių veiksmai. Smurtą prieš mažametį pora aiškino auklėjimu: jie neigė smurtavę ir tikino tokiomis priemonėmis vaiką baudę už netinkamą elgesį, jeigu jis neklausydavo, numesdavo daiktus. Mama vaiką stumdė, mušė, įžeidžiančiai vadino.

Kaltinamajame akte paminėta, kad nusikaltimui įtakos galėjo turėti narkotinės medžiagos, jų pėdsakų rasta tiriant kaltinamuosius.

Tyrimo metu apklausta per 120 asmenų, atlikta 12 ekspertinių tyrimų, juos atliko medikai, teismo medicinos ekspertai, psichiatrai, kriminalistai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų