REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dalis Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktos informacijos, susijusios su Seimo nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus šeimos interesais energetikoje, bus paviešinta.

 Dalis Valstybės saugumo departamento (VSD) surinktos informacijos, susijusios su Seimo nario socialdemokrato Artūro Skardžiaus šeimos interesais energetikoje, bus paviešinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes susitarėme, kad dalį įslaptintos informacijos jie (VSD - BNS) išslaptins. Nežinau, kurią išslaptins. Kurią galės, kurią leis įstatymai, tik susitarėm, kad peržiūrės, ką galėtų išslaptinti,“ - trečiadienį BNS sakė Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas Vitalijus Gailius.

REKLAMA

Komisiją parlamentas yra įpareigojęs ištirti A.Skardžiaus veiklą ir galimą interesų konfliktą.

Komisija nutarė į kitą posėdį pakviesti visus Baltarusijos įmonės „Investenergostroj“ akcininkus, nors tik trys jų yra lietuviai ar turi leidimus gyventi Lietuvoje. Bendrovės akcijų turi ir A.Skardžiaus žmona Snieguolė Skardžiuvienė.

„Kalbame apie Lietuvoje esančius įmonės akcininkus (...), visus akcininkus, kuriuos galime pakviesti, kurie yra Lietuvoje gyvenantys arba rezidentai. Komisijoje apsispręsta kviestis tris asmenis“, - teigė V. Gailius.

REKLAMA
REKLAMA

Portalo 15min. lt duomenimis, po 20 proc. „Investenergostroj“ akcijų valdo buvęs Baltarusijos valstybinio koncerno „Belenergo“, superkančio elektrą iš bendrovės, vadovas Sergejus Belyj, A.Skardžius žmona, 40 proc. – Lietuvos pilietis Romualdas Patalavičius, ilgametis A.Skardžiaus politinis bendražygis ir verslo partneris. Dar 20 proc. akcijų priklauso Rusijos piliečiui Rustemui Nigmetzianovui, turinčiam leidimą gyventi Lietuvoje.

Visi kviečiami liudyti asmenys privalo ateiti - tai juos įpareigoja specialusis komisijos statusas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai mes išklausysime akcininkus, nustatysime jų tapatybes ir tikslus, interesus, tada galėsime atsakyti į klausimus (ar A.Skardžiaus šeimos verslas Baltarusijoje ir „Investenergostroj“ akcininkai neturėjo įtakos jo veiklai - BNS)“, - sakė V.Gailius.

Į komisijos posėdį nepakviestas A.Skardžius teigia, kad komisijai apklausus akcininkus, paaiškės, kad įtarimai dėl „Investenergostroj“ jam daromo poveikio yra išgalvoti.

„Galų gale pasibaigs tos visos spekuliacijos“, - Seime žurnalistams teigė A.Skardžius.

„Mano žmona nepažįsta to piliečio. Aš su tuo piliečiu nesu nei buvęs elektrinėje Gardine ar srityje, nematęs kitų akcininkų, išskyrus šeimos draugą R.Patalavičių, iš kurio žmona ir įsigijo akcijas (...)“, - teigė A.Skardžius.

Seimas yra įpareigojęs komisiją ištirti, kokie fiziniai ar juridiniai asmenys valdo įmonę „Investenergostroj“, kuriai paskolą yra suteikusi A.Skardžiaus šeima. Bus aiškinamasi, ar įgytų akcijų vertė atitinka investicijos dydį, kokie šių asmenų ryšiai su A.Skardžiumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų