REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar buvusi Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras“ (KMPMC) direktorė Laimutė Anužienė nenusižengė įstatymui.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vertins, ar buvusi Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centras“ (KMPMC) direktorė Laimutė Anužienė nenusižengė įstatymui.

REKLAMA

O tuo tarpu ministras pirmininkas Saulius Skvernelis siūlo pradėti „Anužienės reformą“.

Prakalbo apie pataisas

Apie tai vakar premjeras prabilo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Valstybinė švietimo įstaiga negali tenkinti vienos šeimos interesų ir negali būti užvaldyta vieno žmogaus.

Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro vadovė Laimutė Anužienė, nustačius piktnaudžiavimo faktus, buvo atleista iš vadovės pareigų, tačiau vėl įsidarbino centre. Tai daug pasako apie šio centro skaidrumą ir būtinus pokyčius. Kartu - tai iššūkis valstybei.

Kaip numato centro įstatai, Švietimo ir mokslo ministerija surengs konkursą naujam vadovui išrinkti. Jis turės visus įgaliojimus skaidrinti centro veiklą ir privalės tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

Ši istorija aiškiai rodo, kaip vienas žmogus, ilgą laiką valdęs didžiulius viešųjų pinigų srautus, gali manipuliuoti sistema.

Būtina keisti teisės aktus, kad ligos lapelis negalėtų tapti būdu susikompromitavusiems asmenims mėnesių mėnesiais slapstytis nuo atsakomybės. Būtina kur kas atidžiau vertinti viešuosius finansus, kurie nukreipiami į mokymo įstaigas.

REKLAMA

Jau sutvarkėme priėmimo į profesines mokyklas tvarką eliminuodami galimybes priiminėti fiktyvius studentus. Pakeliui pataisos, kurios apribos galimybę už valstybinės pinigus profesinėse mokyklose studijuoti neribotą specialybių kiekį.

Pavadinkime tai "Anužienės reforma", kuri pradėta ir bus sėkmingai įgyvendinta“, - premjeras rašo socialinio tinklo paskyroje.

Nustatė pažeidimus

VTEK skelbia per pirminę publikacijose pateiktų duomenų patikrą nustačiusi, kad iš dalies valstybės valdomame KMPMC dirba L.Anužienei artimi asmenys – du sūnūs bei marti. Dėl to kilo abejonių, ar L.Anužienė nepriiminėjo sprendimų, susijusių su artimaisiais, jų darbo apmokėjimu ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK taip pat aiškinosi, ar L.Anužienė nenusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui, kai pasirašė autorines sutartis su savimi, savo sūnumis bei marčia ir šių sutarčių pagrindu išmokėjo autorinius atlyginimus.

Tyrimą dėl Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, prie šio tyrimo prijungti du susiję Specialiųjų tyrimų tarnybos tyrimai. L.Anužienė šiame tyrime apklausta kaip specialioji liudytoja.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų