REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
110
Lietuvaitė (nuotr. Fotolia.com)

Giedok Tautišką giesmę, kad ir kur bebūtum!

Lietuva ketvirtadienį švenčia Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. Ta proga lietuviai, kad ir kur pasaulyje bebūtų, gieda Tautišką giesmę.

110

Lietuva ketvirtadienį švenčia Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną. Ta proga lietuviai, kad ir kur pasaulyje bebūtų, gieda Tautišką giesmę.

REKLAMA

Šiemet Tautiška giesmė giedota ne tik centrinėse aikštėse, bet ir ant šalies piliakalnių. Vilniečiai himną giedoti buvo kviečiami į Kalnų parką, kauniečiai – prie Kauno pilies, kur tradiciškai vyksta tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“, klaipėdiečiai – Kruizinių laivų terminale.

Tautiškos giesmės giedojimą transliavo TV3 televizija – nuo 19.30 vykstančio koncerto kulminacija 21 valandą tapo Tautiškos giesmės giedojimas. TV3 koncertas šiais metais vyko Raudondvaryje.  

Šventiniai renginiai ryte prasidėjo vėliavų pakėlimo ceremonija ir prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimo kalba Simono Daukanto aikštėje prie Prezidentūros.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu giedoti himną liepos 6-ąją lietuviai buriasi nuo 2009 metų.

D.Grybauskaitė: pajuskime, kokį išorinį palaikymą turi Lietuva

Lietuvai švenčiant Valstybės - Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį ragino šalies žmones pajusti, kokį išorinį palaikymą turi Lietuva ir nepamiršti vienybės.

REKLAMA

„Visuomet atsirasdavo nepaprastų žmonių, kurie rasdavo savyje jėgų ir drąsos iš skeveldrų, pelenų vėl atkurti laisvą ir nepriklausomą valstybę, o atkūrę visada saugoti, branginti ir ginti. Ginti tai, ką dabar stengiamės daryti ir mes visi. Visų pastangomis jau 27-erius laisvės metus. Pirmai respublikai atsilaikyti iki galo nepavyko, bet mums pavyks. Su visa istorine patirtimi, įspėjančia kaip brangiai gali kainuoti nesėkmės ir klaidos. Su visu palaikymu, kokį Lietuva jaučia šiandien ir neturėjo jokiais kitais laikais“, - kreipdamasi į vilniečius ir sostinės svečius sakė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Šventinėje kalboje D.Grybauskaitė ragino lietuvius ketvirtadienį vakare sugiedoti Tautišką giesmę ant vieno iš daugelio šalies piliakalnių.

„Pasisemkime iš Liepos 6-osios pasitikėjimo savo valstybe ir vienybės jėgos. Tos vienybės, kuri vakare skambės nuo 100 piliakalnių, giedant Tautišką giesmę“, - sakė D.Grybauskaitė.

------

Mindaugas Lietuvos karaliumi buvo vainikuotas 1253 metų liepos 6 dieną. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą, Lietuvą pripažino to meto pasaulis.

Liepos 6-oji valstybės švente paskelbta 1990 metais, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę po sovietų okupacijos.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų