REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Generalinė prokuratūra (nuotr. BFL)

Nuo pareigų nušalintas vienas Vilniaus pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnas. Jam pareikšti įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo, už ką yra numatyta reali laisvės atėmimo bausmė – iki 2 metų.

33

Nuo pareigų nušalintas vienas Vilniaus pataisos namų Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnas. Jam pareikšti įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo, už ką yra numatyta reali laisvės atėmimo bausmė – iki 2 metų.

REKLAMA

Į teisėsaugos nemalonę pateko Gediminas S.

Redakcijai šio įslaptinto darbuotojo pavardė yra žinoma, tačiau, kol ikiteisminiame tyrime šio asmens statusas yra „įtariamasis“, tol jos neviešinsime.

Naujienų portalui tv3.lt anonimas pranešė, kad pareikšti įtarimai gali būti susiję su narkotinėmis medžiagomis Pataisos namuose. Bet šios informacijos dėl ikiteisminio tyrimo slaptumo nesutiko patvirtinti nė vienas iš oficialių institucijų kalbintų pašnekovų.

Atsisakė duoti parodymus

Kalėjimų departamento Imuniteto skyriaus viršininkas Gintaras Zaveckis patvirtino, kad buvo pradėtas tyrimas pagal BK 229 str. (Tarnybos pareigų neatlikimas).

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamasis savo parodymų dar nedavė, todėl jokių komentarų daugiau teikti negalime. Mūsų skyrius atliko vidinį tyrimą ir visą medžiagą perdavė prokuratūrai. Galiu patvirtinti, kad būtent jūsų paminėtas asmuo yra įtariamasis. Jis yra vienintelis, kuriam šiuo metu pareikšti įtarimai. Mūsų atlikto tyrimo medžiaga yra perduota prokuratūrai“, - pasakojo G. Zaveckis.

REKLAMA

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Giedrius Tarasevičius patvirtino, kad būtent jis kuruoja šį tyrimą:

„Taip, tyrimas vyksta. Yra pareikšti įtarimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo. Daugiau komentuoti negaliu, nes įtariamasis atsisakė duoti parodymus. Jis turi tokią teisę. Tai yra ne pareiga, o teisė duoti parodymus.

Parodymai yra vertinami, kaip įtariamojo pozicija. Teismo sprendimu, pagal prokurorų prašymą, jis buvo nušalintas nuo pareigų dviem mėnesiams. Kokia bus ikiteisminio tyrimo baigtis, paaiškės vėliau.“

REKLAMA
REKLAMA

Ne ką kalbesni buvo ir įtariamojo darbdaviai. Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Aleksejus Liniovas tik pasakė, kad pareigūnas pas juos dirba 1,5 metų. „Kiek man žinoma, jokių pažeidimų per tą laiką jis nėra padaręs. Daugiau informacijos suteikti negalime“, - nukirto A. Liniovas.

Svarbu! Sudalyvaukite apklausoje ir prisidėkite prie įkalinimo įstaigų sistemos skaidrumo didinimo:

2017 m. pradėtas tyrimas, kuriuo siekiama išsiaiškinti, kaip laisvės atėmimo bausmę atliekantieji, juos lankantieji bei įkalinimo įstaigose dirbantieji suvokia korupciją. Plačiau: ČIA!

Sulaikymai Pravieniškėse

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad prieš kiek daugiau nei mėnesį, gegužės viduryje, pareigūnai surengė operaciją Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje (PPNAT).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuomet sunkūs įtarimai užgulė net 15 asmenų pečius. Vienas iš sulaikytųjų – PPNAT Kriminalinės žvalgybos skyriaus vyresnysis inspektorius Evaldas Baronėnas. Likę 14 – bausmę atliekantys nuteistieji.

Plačiau apie tai galite perskaityti čia: Pareigūnai sukrėtė Pravieniškes: sulaikė 15 asmenų, įtariamų žiauriais nusikaltimais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų