REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdžio (LLS) vadovas Remigijus Šimašius sako, kad premjeras Saulius Skvernelis siekia užsitikrinti liberalų palaikymą dėl urėdijų, aukštojo mokslo reformų.

Liberalų sąjūdžio (LLS) vadovas Remigijus Šimašius sako, kad premjeras Saulius Skvernelis siekia užsitikrinti liberalų palaikymą dėl urėdijų, aukštojo mokslo reformų.

REKLAMA

Pasak R.Šimašiaus, šiuos klausimus penktadienį jis aptarė su S.Skverneliu, pastarasis esą prašė liberalų palaikymo sprendimams.

„Natūralu, kad kai teikiami įstatymai Seime, yra noras, kad palaikytų ir pozicija, ir opozicija. Dalį dalykų mes galime palaikyti, dalies – ne, priklausomai nuo to, kokia bus reforma.

Dėl urėdijų – labai aišku, liberalų pozicija visuomet tokia buvo: kaip ponas Bronius Bradauskas sugebėjo „įstumti“ į urėdijų įstatymą 42 urėdijų skaičių, tai lygiai taip pat jį reikia išbraukti ir palikti vyriausybei spręsti, kiek reikia tų urėdijų. Ne Seimo kompetencija tą nustatinėti. Tai tokiam variantui liberalai ne tik kad pritaria, bet jį ir siūlė“, – BNS teigė jis.

Laikosi skeptiškiau

Anot R.Šimašiaus, liberalų pozicija dėl aukštojo mokslo reformos yra skeptiškesnė, teigiamai vertinama tik pati Vyriausybės iniciatyva sureguliuoti šią sritį vertinama.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunku vienareikšmiškai pasakyti, ar palaikome, nes ten (aukštojo mokslo reformos modelyje – BNS) viskas yra nuasmeninta, nudrenuota, kad nelabai aišku, koks tas modelis yra. Bet tai, kad ateina Vyriausybė ir Vyriausybė gali spręsti tuos dalykus – iš principo, kryptis yra gera“, – BNS sakė R.Šimašius.

REKLAMA

S.Skvernelio atstovas spaudai Tomas Beržinskas teigė, kad premjeras susitikimo nekomentuos.

Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas BNS sakė nesureikšminantis, kad nebuvo pakviestas į susitikimą, nes su premjeru pasikalba Seime.

„Visų pirma, jūs klauskite Skvernelio – su kuo jis nori, su tuo susitikinėja. Su manimi jis susitinka Seime, susitinkame ekspromtu, pasikalbame. Tai nemanau, kad reikalingas koks nors atskiras kvietimas (...). Aš neįžvelgiu čia „skaldyk ir valdyk“, – teigė E.Gentvilas.

Nežino, ar palaikys

Jis taip pat teigė, kad dėl aukštojo mokslo reformos bus laukiama daugiau aiškumo. Ar frakcija palaikys sprendimus dėl urėdijų, politikas kol kas negalėjo pasakyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš girdžiu, ką jūs sakote, ką sakė meras. Taip, pozicijas deriname, bet aš dar pats su meru pasikalbėsiu, kaip jam sekėsi su Skverneliu. Mes kalbėjomės iš ryto apie galimus būsimus klausimus kalbant su Skverneliu, Šimašius man dar neskambino“, – tikino liberalų frakcijos vadovas.

Seime svarstomame projekte dėl miškų urėdijų numatoma, kad vietoj šiuo metu esančios Generalinės urėdijos ir 42 urėdijų bus įsteigta viena valstybės įmonė „Lietuvos valstybiniai miškai“. Reformai besipriešinanti miškininkų profesinė sąjunga tikina, kad bus atleista ne 400, kaip teigia Aplinkos ministerija, o mažiausiai tūkstantis iš 4 tūkst. darbuotojų.

Seimas šiuo metu svarsto ir universitetų pertvarkos planą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų