REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Druskininkiečiai pakraupę – kapines prižiūrinti bendrovė ant daugiau nei pusės šimto kapaviečių prismaigstė, vietinių žodžiais, gėdos stulpų.

Druskininkiečiai pakraupę – kapines prižiūrinti bendrovė ant daugiau nei pusės šimto kapaviečių prismaigstė, vietinių žodžiais, gėdos stulpų.

REKLAMA

Ant senų neprižiūrimų kapaviečių įsmeigti užrašai, skelbiantys, kad kapas pripažintas neprižiūrimu. Kapinių prižiūrėtojai čia nemato nieko blogo, sako taip artimuosius norėję paraginti, kad sutvarkytų kapavietę, antraip jos neteksią. Druskininkiečiai tai vadina nepagarba tiek mirusiems, tiek jų artimiesiems.

Į Druskininkų kapinaites pastarosiomis dienomis atvykstantys druskininkiečiai negali patikėti savo akimis – į daugiau nei pusšimtį kapaviečių prismaigstyta pagalių, ant kurių didelėmis raidėmis užrašyta, kad kapavietė pripažinta neprižiūrima. Žmonės šokiruoti – tokie užrašai jiems panašūs į gėdos stulpus.

Druskininkiečiai piktinasi: kapinės ne vieta gėdinti. Jų nuomone, jei žmogus neprižiūri artimųjų kapo, tam yra rimta priežastis. Gal visi išvažiavę iš Lietuvos, o gal ir pačių artimųjų nebėra tarp gyvųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Druskininkiečiams į gėdos stulpus panašių užrašų prismaigstė Druskininkų savivaldybei priklausanti kapines prižiūrinti bendrovė. Šios atstovas teigia, kad užrašais nenorėta nieko įskaudinti ar sugėdinti. Nuo šių metų kovo mėnesio įsigaliojo Vyriausybės nutarimas, kad ilgai neprižiūrimas kapavietes savivaldybės gali perimti savo žinion. Taip nutarta dėl kapaviečių trūkumo Lietuvoje.

REKLAMA

Druskininkai nusprendė viešais užrašais artimiesiems priminti, kad jei ir toliau neprižiūrės kapavietės – jos neteks.

Tačiau druskininkiečiams toks kapinių prižiūrėtojų motyvas atrodo keistas ir nelogiškas: nemažai kapaviečių, ant kurių prismaigstyta užrašų, yra senos, net antkapių su pavardėmis nėra. Panašu, kad čia palaidotų net artimųjų nebėra.

Dabar tokių užrašų prismaigstyta ant beveik 60 kapaviečių. Dar maždaug tiek bus taip pat pažymėta. Tiesa, patys prižiūrėtojai sutinka, kad šitoks informavimo apie neprižiūrimas kapines būdas nėra itin veiksmingas. Užrašus kapinėse pradėta dėti maždaug prie mėnesį. Kol kas atsiliepė du kapaviečių savininkai.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų