REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjusi vasara tėvams tampa iššūkiu, kur dėti vaikus? Tiksliau, kuo užimti juos, kad laikas būtų naudingas, įdomus ir prieinamas. Kol politikai diskutuoja apie mokymosi laiko prailginimą ir nemokamus muziejus vaikams, Vilniaus Naujininkų mikrorajono tėveliai skambina varpais – griaunama vienintelė vaikų žaidimo aikštelė, esanti šalia.

Prasidėjusi vasara tėvams tampa iššūkiu, kur dėti vaikus? Tiksliau, kuo užimti juos, kad laikas būtų naudingas, įdomus ir prieinamas. Kol politikai diskutuoja apie mokymosi laiko prailginimą ir nemokamus muziejus vaikams, Vilniaus Naujininkų mikrorajono tėveliai skambina varpais – griaunama vienintelė vaikų žaidimo aikštelė, esanti šalia.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi keturių vaikų mama Guoda, kuri negalėjo suprasti, kodėl nuspręsta sunaikinti vaikų žaidimų aikštelė, kurioje lankosi dešimtys mažylių, neįrengus kitos.

Buvusią nugriauna, nauja popieriuose?

Daugiabučių gyventojai puikiai žino, kad kieme esanti žaidimų aikštelė – vienintelis vaikų džiaugsmas miestuose. Dažnai paminima, kad vaikai neaugtų „ant asfalto“, kuriamos žaidimų aikštelės, kiek įmanoma labiau kuriamos ir saugomos žaliosios zonos. Ši situacija parodė kitokią pusę.

„Vasaros atostogos tik prasidėjo, o vaikams neliks vietos kieme!? Kaminkelio gatvė – viena žaliausių Naujininkų mikrorajone, čia ateina iš artimų gatvių vaikai suptis ir žaisti, paaugliai ir senjorai sportuoti. Bet labai greitai (red. past.) jiems nebebus vietos nei ant sūpynių, nei smėlio dėžėje, nei ant treniruoklių.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš du ar tris metus Vilniaus savivaldybė ją atnaujino, kasmet prižiūrėjo, remontavo, pavasarį naujo smėlio atvežė, o dabar persigalvojo? Nematyti, kad bus kur nors perkelta, nes nauja vieta nesimato, kad būtų ruošiama. O jei numatyta tai tik popieriuje? O kada ji bus? Po metų – kitų?“, - neslėpė apmaudo mama Guoda.

REKLAMA

Pasak jos, tėveliai vieni iš kitų sužinojo, kad aikštelės vietoje turėtų išdygti dar vienas daugiabutis, nes atsirado šios žemės savininkas. Buvo tvirtinančių, esą bus įrengiama kita žaidimų aikštelė, tačiau nei kur tiksliai, nei kada, niekas pasakyti negalėjo. Tuo tarpu dabar laiką aikštelėje leidžiantiems vaikams ir kitiems gyventojams belieka eiti į už kelių kvartalų esančią, tačiau ji nė iš tolo neprimena dabartinės.

Žaidimų aikštelės nebeliks

Pasak mamos Guodos, jokios informacijos apie žaidimų aikštelės griovimą jie nebuvo sulaukę iki šiol. Sureagavo tik priešais gyvenantys žmonės, pro langą pamatę, kaip keli vyrai su kastuvais kasinėja žaidimų aikštelę. Žmonės suskubo kreiptis į policijos pareigūnus, kuriems atvykus, į statybininkus panašūs vyrai pasišalino ir šiandien jau nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA

Tėvai patys vakare užkasė duobes aikštelėje ir bandė aiškintis, kas ir kodėl vyksta. Portalas tv3.lt susisiekė su Vilniaus miesto savivaldybe, išsiaiškinti situacijai. Miesto ūkio ir transporto departamento Teritorijų tvarkymo poskyrio vedėja Rasa Ražanskienė patvirtino žinanti šios žaidimų aikštelės situaciją.

„Vaikų žaidimų aikštelė, esanti Kaminkelio g. 35 D, iškeliama į Pelesos g. 13. Priežastis, dėl kurios aikštelė iškeliama – ši aikštelė, esanti Kaminkelio g. 35 D, šiuo metu yra privačiame sklype. Kai savivaldybė statė vaikų žaidimų aikštelę, sklypas dar buvo viešo naudojimo.

Nuo 2015 m. minėto sklypo savininkai vis kreipiasi į savivaldybę, kad būtų atlaisvintas sklypas t. y. demontuota ir išvežta iš sklypo vaikų žaidimų aikštelė. Leidimas aikštelės iškėlimui yra išduotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žinodami šią problemą, iš anksto svarstėme įrengti naują vaikų žaidimų aikštelę Kaminkelio g. 15 – šiuo metu vyksta viešojo pirkimo procedūros vaikų žaidimų aikštelių įrengimui (planuojame įrengti apie 130 aikštelių), tikimasi, kad Kaminkelio g. 15 aikštelė bus įrengta dar šįmet“, - nurodė vedėja.

Visgi, klausimas natūraliai kyla, ar ne per ilgai delsta iki naujos aikštelės įrengimo arba kodėl to nėjo padaryti lygiagrečiai, pradedant griovimą, statyti naują.

G. Paluckas: akivaizdi nesusipratimų virtinė

Vilniaus miesto savivaldybės vicemeras Gintautas Paluckas susiklosčiusioje situacijoje įžvelgė vieną aiškų trūkumą – informacijos trūkumą.

REKLAMA

„Pirmas dalykas, aikštelė buvo įrengta tuo metu laisvoje valstybinėje žemėje. Kadangi mieste jau dvidešimt metų vyksta ir niekaip nesibaigia žemės grąžinimas, tai ta žemė buvo grąžinta teisėtiems savininkams. Jie turi planų ten statyti kažką. Vadinasi, aikštelei ten ne vieta.

Bet savivaldybė dar šiais metais perkels žaidimų aikštelę į Kaminkelio g. 15 ir Pelesos g. 13, tai bus dvi šalia aikštelės. Apmaudu dėl informavimo trūkumo, galėjo administracijos darbuotojai pasistengti ir raštą bent jau pakabinti. Visi kažkaip tik į savo funkcijas žiūri, o žmonėms, logiška, kad šokas atrodo, kad viskas griaunama ir niekas nežinoma. Nesusipratimų virtinė dėl informacijos stokos“, - kalbėjo vicemeras.

Norisi tikėti, kad vaikų žaidimų aikštelė tikrai dar šiemet atsiras vietoje senosios ir daugiau nereikės galvoti, kodėl per du metus nė vienas informacinis lapelis nebuvo išplatintas, ar kodėl nepavyko aikštelės įrenti per tokį laikotarpį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų