REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Apgailėtinai atrodančių žuvų konservų, dalinamų vargstantiems tautiečiams, sukruto ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, atsakinga už paramą nepasiturintiems, bet ir kitos tarnybos.

Dėl Apgailėtinai atrodančių žuvų konservų, dalinamų vargstantiems tautiečiams, sukruto ne tik Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, atsakinga už paramą nepasiturintiems, bet ir kitos tarnybos.

REKLAMA

Aiškinamasi, kas kaltas, kad beveik keturis šimtus tūkstančių eurų kainavusių žuvies konservų dėžutėse, skirtų vargšams, plaukioja ne visa žuvis, o tik jos likučiai.

Sumaištis kilo ir tarp valdžios atstovų. Įprasti, parduotuvėje pirkti skumbrės konservai gerokai skiriasi nuo tų, kurie buvo dalinami socialiai remtiniems žmonėms.

Kelia gailestį

Pažiūrėjus į pirktinius konservus apetitas gali ir pakilti, na, o lėkštė su keliomis žuvytėmis drumzliname vandenyje sukelia nebent gailestį.

Tačiau ne visiems šis vaizdas atrodo neįprastas. Už paramą vargstantiesiems atsakingos Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai sako, kad žmonėms dalijami konservai visai ne blogi.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerija neslepia, esą nėra ko norėti iš skumbrės konservų, kurių vieneto kaina siekia apie šešiasdešimt euro centų. Ir nė kiek nedvejoja, kad ši skumbrė tikrai ne tokia, kokią galima rasti prekybos centruose. Tačiau projektą vykdantys Europos socialinės paramos fondo agentūros atstovai neslepia apmaudo ir sako, jog plika akimi matosi, kad vargšams išdalinti konservai apetito tikrai nekelia.

REKLAMA

Europos socialinio fondo agentūros skelbiamą konkursą dėl tiekimo laimėjo įmonė „Sanitex“. Jie ir užsakė šešis šimtus tūkstančių skumbrės konservų ir Latvijos gamintojų įmonės.

Bando patikinti dėl kokybės

Pasak projektą vykdančios agentūros, gamintojai dėl šių konservų kokybės buvo išrašę sertifikatus, ir nebuvo nė menkiausio įtarimo, kad kažkas gali būti ne taip. Apie susiklosčiusią situaciją įmonė „Sanitex“ su žurnalistais atsisako kalbėti, tačiau projekto vykdytojams atskleidė, kad situacija tikrai nemaloni.

Šiuos konservus pradėjo tirti maisto ir veterinarijos tarnyba, taip pat bus siekiama išsiaiškinti, ar gamintojai gamybos procese nepadarė pažeidimų. Gruodžio mėnesį vargstantiesiems turėtų būti išdalinta antroji partija šių skumbrės konservų, tačiau žmonės sako, kad geriau jau neduotų nieko, negu taip tyčiotųsi iš vargšų.

REKLAMA
REKLAMA

Skumbrės konservų buvo užsakyta už beveik keturis šimtus tūkstančių eurų. Pagal sutartį, tiekėjams ši suma dar neišmokėta. Jei bus oficialiai patvirta prasta konservų kokybė, šios skardinės vargstantiems žmonėms, bus pakeistos kitais maisto produktais, o su prekes tiekiančia įmone gali būti atsisveikinta.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų