REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leidimų dirbti su slapta informacija nėra paprašę 13 juos pagal pareigas turėti privalančių Seimo narių, ketvirtadienį paskelbė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis.

Leidimų dirbti su slapta informacija nėra paprašę 13 juos pagal pareigas turėti privalančių Seimo narių, ketvirtadienį paskelbė Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros komiteto vadovui, „valstiečių“ lyderiui Ramūnui Karbauskiui toks leidimas jau suteiktas.

REKLAMA

„Šiuo metu leidimus jau turi 63 Seimo nariai, tikrinami šeši Seimo nariai, klausimyno yra neužpildę 13 Seimo narių, kuriems priklauso turėti leidimus dirbti su slapta informacija“, – ketvirtadienį atsakydamas į „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovo Petro Gražulio raštu užduotus klausimus tvirtino D.Jauniškis.

Vėliau žurnalistams komentuodamas situaciją D.Jauniškis patvirtino Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį nuolat informuojantis apie šią situaciją. Jis taip pat vylėsi, kad parlamentarus užpildyti klausimynus dėl leidimų dirbti su slapta informacija paskatins ir šis paviešinimas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas V.Pranckietis žurnalistams sakė neturintis kitų svertų įpareigoti parlamentarus kreiptis į VSD leidimų dirbti su slapta informacija kaip tik paraginti.

„Aš jau du kartus raginau, ir dabar po raginimo jau žinau, kad keli yra užpildę, tiksliai neatsakysiu kiek. Bet tik tokiu keliu ir galiu eiti, raginti ir raginti. Manau, atsiras tų užpildžiusiųjų daugiau. Nėra tokio termino, kad būtent iki tada reikia atlikti tą pareigą, bet pareiga yra, ir bus gerai, kad viešai priminsite, kad tokia pareiga yra“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė V.Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimui vadovauti pradėjęs V.Pranckietis papildė sąrašą parlamentarų, kurie privalo turėti leidimus dirbti su slapta informacija. Į jį šalia Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narių ir kitų įtraukdamas ir visų Seimo komitetų pirmininkus bei pavaduotojus, komisijų pirmininkus.

BNS žiniomis, po VSD patikrinimo šią savaitę V.Pranckietis pasirašė leidimą dirbti su slapta informacija Kultūros komiteto pirmininkui R.Karbauskiui.

VSD vadovo teigimu, kol kas vienintelis šią kadenciją leidimo dirbti su slapta informacija paprašęs ir jo negavęs Seimo narys – Socialdemokratų partijos frakcijos atstovas Mindaugas Bastys.

REKLAMA

Seimas šią savaitę priėmė sprendimą pradėti M.Basčio apkaltos procesą dėl jo ryšių su Rusijos naudai dirbančiais asmenimis. Į Konstitucinį Teismą kreiptasi išvados, ar savo veiksmais M.Bastys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Seimas yra patvirtinęs tyrimą dėl M.Basčio ryšių atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Valstybės saugumo departamento medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų