REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saugumo lygis Lietuvoje po pastarųjų teroro aktų Jungtinėje Karalystėje nesikeičia, grėsmės lygis išlieka žemas, sako vidaus reikalų ministro patarėjas Alvydas Šakočius.

Saugumo lygis Lietuvoje po pastarųjų teroro aktų Jungtinėje Karalystėje nesikeičia, grėsmės lygis išlieka žemas, sako vidaus reikalų ministro patarėjas Alvydas Šakočius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Terorizmo rizika nėra aukšta, saugumo lygis pakankamai aukštas. Rizika ar grėsmės Lietuvoje nėra didesnės nei anksčiau buvo įvertintos, saugumo lygis išlieka tas pats, bet pasikalbėjimas nėra blogai“, – po susitikimo su privačių saugos tarnybų vadovais pirmadienį žurnalistams sakė ministro patarėjas A.Šakočius.

REKLAMA

Pirmadienį Vidaus reikalų ministerija surengė pasitarimą su privačių saugos tarnybų vadovais, kaip užtikrinti renginių saugumą po pastarųjų teroro aktų Europoje. Šiame pasitarime turėjo dalyvauti vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, tačiau nespėjo grįžti iš pasienio su Rusija, kur pirmadienį pradėta statyti apsauginė tvora.

Ministro patarėjas A.Šakočius po pasitarimo sakė, kad policijos bendradarbiavimas su saugos tarnybomis turėtų būti glaudesnis. Saugos tarnybų atstovai žiniasklaidai susitikimo nekomentavo.

REKLAMA
REKLAMA

„Bendradarbiavimas yra, kaip sureglamentuota teisės aktuose, bet naujos grėsmės, įvykiai Europoje kelia įvairių minčių ir žiūrime, kaip būtų galima pakoreguoti. Tai keitimasis informacija, yra privačios saugos struktūros, policija vėlgi turi atitinkamą informaciją, ir jautrią, čia nereikia jaustis konkurentais vieni su kitais, o bendradarbiais“, – kalbėjo A.Šakočius.

Pasak patarėjo, vienas iš aptartų klausimų, kad būtų suvienodinta šiuo metu kiekvienoje savivaldybėje atskirai nustatyta renginių organizavimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sugriežtinimų gali būti, nes masinių renginių organizavimo tvarka yra savivaldybės išleistas aktas, turime skirtingas tvarkas, ir Vilniuje, ir Palangoje, ir Kaune, bet kalbėjome, kad saugumo tvarka turėtų būti visur vienoda, todėl gali būti, kad kai kuriose vietose galėtų būti griežtesni apribojimai“, – sakė patarėjas.

Anot jo,vienas iš saugos tarnybų atstovų siūlymų - kad į masinius renginius lankytojai negalėtų įsinešti pirotechnikos.

„Pirotechnika, mūsų nuomone, ir saugos struktūros išsakė pageidavimus, kad pirotechnikos neturėtų būti masiniuose renginiuose ne tik dėl pavojingumo, bet ir kad gali kilti aliarmas, panika, ir tokius dalykus gali būti labiau atsižvelgiama“, – sakė A.Šakočius, bet tuo pačiu tvirtino, kad tai nereiškia, jog Naujus metus teks sutikti be fejerverkų.

REKLAMA

Pastarasis teroristų išpuolis įvyko Londone praėjusį savaitgalį. Jungtinės Karalystės sostinės centre trys užpuolikai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ir išlipę badė žmones, žuvo bent šeši žmonės, apie 50 asmenų dėl sužeidimų buvo paguldyti į ligoninę.

Teroro aktas Didžiąją Britaniją sukrėtė ir prieš porą savaičių – Mančesteryje per populiarios JAV dainininkės Arianos Grande koncertą nugriaudėjo sprogimas, nusinešęs per 20 žmonių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų