REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po Viešųjų pirkimų tarnybos skundo – netikėtas policijos atsakas internete

Ministro komentaras

Mažiausiai 120 naujų automobilių ketinantis pirkti Policijos departamentas konkurso sąlygas parengė pritaikydamas vienam tiekėjui, teigia Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Mažiausiai 120 naujų automobilių ketinantis pirkti Policijos departamentas konkurso sąlygas parengė pritaikydamas vienam tiekėjui, teigia Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

REKLAMA

BNS žiniomis, specialistai nustatė, kad pagal policijos ketinamo skelbti konkurso sąlygas gali būti įsigyjami tik „Volkswagen Transporter“ automobiliai. Numatoma pirkti 120, o esant finansavimui papildomai dar 36 transporto priemones.

„Taip, labai tikslios detalios sąlygos, bendrai visų sąlygų visuma yra subalansuota vienam tiekėjui. Mes suprantame, kad policijos kokybiškas, operatyvus darbas yra svarbus dėl mūsų visų saugumo. Mes tikrai norime, kad jie važinėtų kokybiškais automobiliais ir kad jie neturėtų bėdų. Bet kokybės ir kainos santykis yra užtikrinamas konkurencija“, – BNS sakė Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė.

Įtarimais, kad konkurso sąlygos gali riboti konkurenciją, VPT pasidalijo su Vidaus reikalų ministerija (VRM). Ministerija kol kas situacijos nekomentuoja, ministras Eimutis Misiūnas pirmadienio popietę tai žada padaryti surengęs spaudos konferenciją. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas taip pat žurnalistams žada pateikti atsakymus į Viešųjų pirkimų tarnybos išsakomas pastabas.

REKLAMA
REKLAMA

„Situacija yra gera dėl to, kad tai yra pati pirkimo pradžia, dar tik bus skelbiamas konkursas. Kai jau pasirašyta sutartis, kai jau randami „auksiniai šaukštai“ sandėlyje, tuomet jau esame nelaimingi, nes pinigai sumokėti, viskas pavėluota. Dabar yra užkardymas pačioje pirkimo pradžioje – užsitikrinsime konkurenciją, ateis daugiau tiekėjų, jie tarpusavyje konkuruos, ir bus geriausia kaina“, – teigė VPT vadovė.

REKLAMA

Policija: ar norite, kad į pagalbą skubantis policijos automobilis savo kelionę baigtų įklimpęs?

Į VPT informaciją sureaguota ir Lietuvos policijos socialinio tinklo paskyroje.

"Policija nori įsigyti naujus tarnybinius policijos automobilius, tačiau tam priešinasi Viešųjų pirkimų tarnyba.

Pagrindinis mūsų reikalavimas mikroautobusams - keturi varomi ratai ir automatinė pavarų dėžė. Šiuos parametrus atitinka 2 modeliai. Kitos Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktos pastabos dėl gabaritų, ratų atstumo, aukščio, ilgio, pločio ir masės reikalavimų yra menkavertės ir nekeičiančios esmės. Tokius reikalavimus atitinka daugelis tokio tipo automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Ar tikrai keturi varomi ratai ir automatas yra pertekliniai reikalavimai, spręsti Jums. Ar tikrai norite, kad į pagalbą skubantis policijos automobilis savo kelionę baigtų įklimpęs?" - rašoma socialiniame tinkle.

E.Misiūnas: policijos pirkimo skaidrumu abejoti nėra pagrindo

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas sako nematantis jokio pagrindo abejoti daugiau kaip šimto policijos automobilių pirkimo skaidrumu, o Viešųjų pirkimų tarnybos priekaištus vadina nepagrįstais.

Ministro teigimu, policija sąlygose pagrįstai numatė, kad jai reikia automobilių su automatine greičių dėže ir keturiais varomaisiais ratais.

„Policija pateikė poreikį, manau, poreikis yra sąžiningas - jie mano, kad vykdant policijos funkcijas reikia tokių automobilių - autobusiuko, automatinės greičių dėžės, keturiais varomais ratais. Jie pagrindė, kodėl tokių automobilių reikia ir kalbėti apie nesąžiningas sąlygas, neskaidrų pirkimą kol kas nėra jokių galimybių“, - žurnalistams sakė E.Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo tik ruošiamos sąlygos pirkimui, dar nežinome jokių pasiūlymų, kokios kainos bus pateiktas. Ministerija, jei sakote, ar duos žalią šviesą - taip, duos žalią šviesą“, - pridūrė ministras.

E.Misūnas teigė, kad pirminės konkurso sąlygos būtų leidusios konkurse dalyvauti tik vienam tiekėjui, bet jos buvo pakeistos.

Anot ministro, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, jo pavaduotojai sąlygas prieš mėnesį aptarė su juo pačiu, po konsultacijų sąlygose sumažintas automobilio aukštis, todėl atsirado dar vienas gamintojas, galintis dalyvauti konkurse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų