REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Trakai (nuotr. Gretos Ališauskaitės)

Atokvėpio nuo šurmulio ieškantys miestiečiai po darbų skuba į Trakus. Net lankantis kelintą kartą iš eilės, nepabosta vaikščiojimas aplink pilį, kibinų valgymas ar plaukiojimas laiveliais. Pastaruoju metu pabosti spėjo tik vienas dalykas – kelio ir gatvių remontas. Tai ypač erzina rytais į darbus ir atgal skubančiuosius.

10

Atokvėpio nuo šurmulio ieškantys miestiečiai po darbų skuba į Trakus. Net lankantis kelintą kartą iš eilės, nepabosta vaikščiojimas aplink pilį, kibinų valgymas ar plaukiojimas laiveliais. Pastaruoju metu pabosti spėjo tik vienas dalykas – kelio ir gatvių remontas. Tai ypač erzina rytais į darbus ir atgal skubančiuosius.

REKLAMA

Portalas tv3.lt sulaukė kelių skaitytojų skundų, kurie teigė, kad važiavimas pro Trakus tampa tikru galvos skausmu. O ypač – eismo reguliavimo trūkumas.

Valanda šen ar ten?

Kelis kartus per savaitę pro Trakus į darbą sostinėje važinėjantis portalo tv3.lt skaitytojas Rimas pasakojo, kad vien dėl šios atkarpos kasdien sugaišta iki valandos laiko.

„Kai tik prasidėjo mieste remonto darbai, dar taip nesijautė spūstys, bet kai visas miestas virto kasinėjimų lauku, teko susitaikyti su ilgesniu laukimu. Visgi labiausiai erzina ne darbininkai, vaikštantys kaip papuola ir visiškai nežiūrintys automobilių, o tai, kad niekas eismo nereguliuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Yra keletas vietų, kur važiuojama taip, kas pirmas pralys. Kodėl gi nėra laikinų šviesoforų, kurie dažniausiai ir būna tokiose judriose vietose? Mačiau vos du kartus, kad vienas darbininkas reguliuotų eismą, bet kaip visi kiti kartai? Kai nesu vietinis, nežinau ir tų apvažiavimų kitų, o šis variantas – katastrofiškas“, – neslėpė nusivylimo Rimas.

REKLAMA

Jam antrino ir kitas skaitytojas. Visgi, jis labiausiai skundėsi 40 min. laukimu prie įrengto šviesoforo. „Jaučiausi tarsi per didžiausią miestą tektų važiuoti. Tikrai vargina toks remontas ir nors atrodo daug ženklų gatvėse, bet vis tiek yra neaiškių vietų. Situacija blogiausia piko metu, savaitgaliais gali leisti sau ir pastovėti“, - teigė skaitytojas.

Darbų pabaiga – rudenį

Susisiekus su Trakų rajono savivaldybe paaiškėjo, kada numatoma darbų pabaiga. Šiuo metu Trakuose įgyvendinamas projektas „Trakų miesto Vilniaus, Gedimino, Aukštadvario gatvių važiuojamosios dalies, šaligatvių, gatvių apšvietimo rekonstravimas, lietaus nuotekų tinklų bei dviračių takų įrengimas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai vienas iš reikšmingiausių ir svarbiausių pastarojo meto rajono investicinių projektų, kurio tikslas – pagerinti eismo sąlygas visiems eismo dalyviams. Rekonstrukcijos metu darbus vykdanti organizacija saugų eismą užtikrina laikinais kelio ženklais.

Pranešame, kad eismo reguliavimas naudojant šviesoforus, nepasiteisino, nes buvo dar didesnės eismo spūstys. Be to, naudoti šviesoforus netikslinga, nes eismas vyksta abejomis kryptimis. Šiuo metu eismą reguliuoja laikini kelio ženklai bei esant būtinybei darbų vykdytojo paskirti darbininkai–reguliuotojai. Pagal sutarties terminus, darbų pabaiga planuojama – 2017 m. rugsėjo mėn.“, - nurodė Trakų savivaldybės atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat skatina žmones sekti viešai platinamus pranešimus, kuriuose pranešama apie pasikeitimus ruože.

Turistų nesumažėjo

Kaip tik taip tvirtina savivaldybės viešųjų ryšių specialistė Sigita Nemeikaitė. Nors atrodo remonto darbų ir spūsčių išvarginti žmonės turėtų vengti lankymosi Trakuose, regis, laisvalaikiu miesto svečiai kur kas kantresni.

„Tai galbūt galėtų labiau pakomentuoti vietos verslininkai, bet žiūrint iš pirmo žvilgsnio į gatves pilnas automobilių ir žmonių srautus – niekas nepasikeitė – žmonės ir toliau renkasi Trakus bei laiko leidimą čia. Juk nepabėgsi nuo darbų tiesiog, reikia išgyventi juos“, - kalbėjo specialistė.

REKLAMA

Pasak jos, yra žmonėms pasiūlytas maršrutas, leidžiantis apvažiuoti kelio darbų atkarpą. Tik galbūt ne visi apie ją žino.

„Specialistams įvertinus situaciją, nutarta laikinai pakeisti eismo kryptį Vilniaus Mažojoje gatvėje. Šiuo metu vairuotojai, važiuojantys į Trakus iš Vilniaus, gali sukti į Vilniaus Mažąją gatvę (anksčiau buvo draudžiama) ir per Trakų turgelį patekti į Trakus.

Vilniaus Mažąja gatve draudžiama važiuoti krovininiais automobiliais, traktoriais ir savaeigėmis mašinomis, išskyrus aptarnaujantįjį transportą. Taip pat draudžiama transporto priemonėms sustoti (stovėti) Vilniaus Mažojoje g. (anksčiau buvo galima). Atkreipiame dėmesį, kad eismas Vilniaus Mažąja gatve iš Trakų miesto yra draudžiamas“, - rašoma savivaldybės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų