REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Reidas (nuotr. Broniaus Jablonsko)

Pirmąją greičio kontrolės priemonės „Speed Marathon" dieną užfiksuota 1,4 tūkst. leistino greičio viršijimo atvejų.

21

Pirmąją greičio kontrolės priemonės „Speed Marathon" dieną užfiksuota 1,4 tūkst. leistino greičio viršijimo atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai pakankamai dideli skaičiai ir jie mums kelia nerimą – vairuotojai nesilaiko Kelių eismo taisyklių, nesinori jiems važiuoti saugiu leistinu greičiu“, – žurnalistams antradienį sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

REKLAMA

Lietuvos policijos pareigūnai dalyvauja visą šią savaitę vyksiančioje greičio kontrolės priemonėje „Speed Marathon", kurią inicijavo Europos kelių policijos tinklas TISPOL.

„Norime aiškiai pasakyti, kad policija netoleruos neatsakingo vairavimo, beatodairiško greičio viršijimo, pavojingo ir chuliganiško elgesio šalies keliuose. „Greičio maratonas" yra nukreiptas į vairuotojų sąmoningumo didinimą ir atsakomybės už savo elgesį skatinimą" – teigia V.Grašys.

REKLAMA
REKLAMA

Reaguojant į tragiškų eismo įvykių virtinę Europos keliuose, daugelio Europos šalių kelių policijos pareigūnai keliuose vykdo aktyvią leistino greičio kontrolę.

„Greičio maratono“ metu Lietuvoje stacionarūs greičio matuokliai veikia itin jautriu režimu, o magistraliniuose keliuose vykdoma papildoma greičio kontrolė policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtais automobiliais. Greičio matuokliai fiksuos net ir 1 kilometrą viršijusius vairuotojus.

„Saugaus ir leistino greičio nesilaikymas, nepasirinktas tinkamas važiavimo greitis yra pagrindiniai veiksniai, turintys įtakos skaudžių eismo įvykių pasekmėms", – teigia Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas V.Grašys. Jis sako, kad Kelių eismo taisykles pažeidinėja ne tik Lietuvos vairuotojai, bet ir per Lietuvą vykstantys užsieniečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Greičio maratono“ metu policija ypatingą dėmesį skirs į skaudžiomis eismo nelaimėmis išsiskiriantį kelią „Via Baltica". Čia pusę greičio pažeidimų padaro krovininių automobilių vairuotojai. Nemaža dalis jų yra užsieniečiai.

„Ne „Via Baltica“ yra galvos skausmas, o vairuotojai, važiuojantys tuo keliu. Jie nesilaiko Kelių eismo taisyklių ir dėl to įvyksta eismo nelaimės. Ne kelias kaltas, o vairuotojai. Vairuotojai turi pasirinkti saugų greitį, turi laikytis saugaus atstumu, kad neįvyktų tos nelaimės“, – teigia V.Grašys.

REKLAMA

Analogiškoje akcijoje 2016 metais dalyvavo 22 Europos šalys, leistinas važiavimo greitis buvo kontroliuojamas 12,706 taškuose, patikrinta 2,5 mln. automobilių, nustatyta pažeidimų: 122,5 tūkst. greičio viršijimo atvejų. Pareigūnų skaičiavimais, greitį viršijo iki 5 proc. vairuotojų.

Lietuvos policija neseniai įsigijo brangių pirkinių – nežymėtą automobilį „Audi A6 Quattro“, Klaipėdos apskrities policija – itin galingą motociklą. Policijos vadovybė sako, kad pirkiniai yra brangūs, tačiau brangesnė yra žmonių gyvybė ir sveikata. Tikimasi, kad naujausia technika aprūpinti policijos automobiliai padės sutramdyti Kelių eismo taisyklių nesilaikančius vairuotojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų