REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimai jau tuoj pasieks finišo tiesiąją. Ar bent jau pirmąjį rinkimų turą. Iš buvusių 10 kandidatų, liko 5, tačiau du kandidatai, kurie realiausiai taps socialdemokratų partijos pirmininku, jau yra aiškūs.

Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimai jau tuoj pasieks finišo tiesiąją. Ar bent jau pirmąjį rinkimų turą. Iš buvusių 10 kandidatų, liko 5, tačiau du kandidatai, kurie realiausiai taps socialdemokratų partijos pirmininku, jau yra aiškūs.

REKLAMA

O iš buvusių kandidatų dar vasario 1 dieną buvo 10, šiandien jų liko tik 5: Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, Seimo nariai Artūras Skardžius ir Andrius Palionis, bei buvęs parlamentaras Mantas Varaška.

Tiesioginis LSDP narių balsavimas partijos skyriuose vyks balandžio 6–8 dienomis, o rezultatai bus paskelbti balandžio 10 d. Antrasis rinkimų turas nusimato balandžio 28–29 d. Rezultatai bus paskelbti gegužės 2 d., o per LSDP suvažiavimą gegužės 6 d. išrinktas partijos pirmininkas oficialiai pradės savo darbą.

Vilnius: visko gali būti

Vilniaus miesto skyriaus atsakingoji sekretorė Lijana Kairienė sako, kad prognozuoti dar sunku. „Visko gali būti, parodys tik balsavimas. Ir kol kas jokių nuomonių nematau ir negirdžiu. Mūsų skyriaus kandidatas buvo G. Paluckas. Gal ne visiškai visų narų pageidavimus G. Paluckas atitinka, sunku pasakyti, gi kiekvienas narys gali savo nuomonę ir favoritą turėti. Gal kampanija nėra įsibėgėjusi“, - svarsto L. Kairienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto skyrius praėjusį savaitgalį Gintautą Palucką išsirinko skyriaus pirmininku.

Kaunas: prireiks antrojo turo

Kauno miesto partijos skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė sako, kad neabejoja, kad pirmojo turo neužteks išrinkti naująjį partijos lyderį. „Sunku būtų pasakyti, kadangi mes sausio pradžioje darėme debatus, tuo metu dar dalyvavo 8 kandidatai. Jie visi pasirodė neblogai. Dabar jau finišo tiesiojoje lieka jau jų mažiau. Ir labai sunku dabar yra kažką prognozuoti. Lyderiai kaip ir yra aiškūs: M. Sinkevičius ir G. Plauckas. Bet dar mini ir A. Palionį ir M. Varašką. Bet pagrinde tai tie du. Net neabejoju, kad lyderiai išeis į antrąjį turą“, - sako O. Leiputė.

REKLAMA

Paklausta, kuris kandidatas yra patogiausias Kauno miesto skyriui, Orinta Leiputė teigia, kad svarbiausia yra naujojo pirmininko žvilgsnis ir dėmesys didiesiems miestams.

„Mums jie šitie du kandidatai yra patogūs tiek, kiek jie matys didžiuosius miestus. Kaip jie vertins didžiųjų miestų strategiją, besiruošiant rinkimams, komunikuojant tarpusavyje. O šiaip tiek į tuos du favoritus ir į tuos kitus, žiūrime su viltimi, kad jie yra patys šauniausi. Yra labai svarbu, kad kandidatai atsisuktų į didžiuosius miestus, nes paskutinis laikotarpis – 10 ar 15 metų, jis parodo, kad didiesiems miestams dėmesys turėtų būti didesnis“, - sako pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Klaipėda: yra net 4 favoritai

Klaipėdos miesto skyriaus pirmininkė Lilija Petraitienė sako, kad kol kas aiškaus lyderio nurodyti dar negalima.

„Skyriuje tokios vieningos nuomonės nėra, čia tikra demokratija. Kiek galiu apčiuopti, tai yra net 4 pretendentų gerbėjų. Buvo atvykęs į susitikimą su skyriaus aktyvu A. Palionis, ir jis dabar, jaučiama, turės pasekėjų, gana neblogai prisistatė. Be abejo, yra ir Gintauto Palucko gerbėjų, nes kai teikėme, tai jis mūsų skyriuje surinko daugiausiai. Mindaugas Sinkevičius pas mus gavo nedaug balsų. Ir buvo dar Manto Varaškos gerbėjų. Ir yra net keletas mano aktyvių bičiulių, net viduje vykdo agitaciją. Bet taip galvoju, kad balsai pasiskirstys tarp Mindaugo Sinkevičiaus ir Gintauto Palucko“, - sako Lilija Petraitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau anot Klaipėdos miesto skyriaus pirmininkės, vieno turo tikrai neužteks. „Manau, kad reikės antrojo turo, nes abu favoritai Gintautas ir Mindaugas smarkiai dirba“, - sako pašnekovė.

Panevėžys: aiškūs du favoritai

Panevėžio miesto skyriaus pirmininkas Donatas Degenis teigia, kad be abejonės yra aiškūs du favoritai. „Kaip ir daugelis skyrių labiausiai tikimės permainų. Nes kaip matėme prieš tai, mūsų strategija nedavė rezultatų. Tai natūralu, kad su naujuoju pirmininku kaip ir tikimės, kad tos permainos bus. Nes jau iš tikrųjų to reikia. Nemanau, kad Panevėžio skyrius išsiskirtų iš visos Lietuvos konteksto, nemanau. Mano galva yra du favoritai, kurie labai aiškiose pozicijose stovi ir pažiūrėsim, ką parodys rezultatai“, - sako pašnekovas.

REKLAMA

Paklaustas, ar favoritais yra laikomi M. Sinkevi čius ir G. Paluckas, Donatas Degenis sako, kad gali tik patvirtinti šį teiginį. „Aš taip nesakiau, bet manau, kad taip. Demokratijoje visada labai sunku nuspėti, kaip bus iš tikrųjų. Greičiausiai antras turas bus, bet favoritai turėtų nesikeisti. Tiek vienas, tiek kitas debatų metu pasisako už aiškią socialdemokratų vizijos kaitą. Tai manau, kad vienas, ar kitas tikrai bandys įgyvendinti tuos pokyčius“, - sako D. Degenis.

„Panevėžio skyrius iškėlė M. Sinkevičiaus kandidatūrą, o viduje girdžiu visokių atgarsių“, - sako Socialdemokratų partijos Panevėžio skyriaus pirmininkas.

Utena: netikėtumų nebus

Socialdemokratų partijos Utenos miesto skyriaus pirmininkė Zita Ringelevičienė tikina, kad kol kas kova yra apylygė. „Mūsų skyriuje vyksta ataskaitinė rinkiminė kampanija, kuri bus prieš pat pirmąjį rinkimų ratą. Realiai visas skyrius pasidalino grynai per pusę tarp Mindaugo Sinkevičiaus ir Gintauto Palucko. Šitie du yra favoritai. Ir kad vienas kuris nors, negalėčiau pasakyti, kad dominuoja. Kol kas yra gana apylygiai“, - sako pašnekovė.

REKLAMA

Kol kas prognozėmis pašnekovė užsiimti bijo, bet tikina, kad svarbiausia skyriui yra pokyčiai ir atsinaujinimas. „Prognozuoti nedrąsu, bet kol kas jaučiam, kad turbūt Gintautas Paluckas tą pergalę iškovos. Nes jo pusėn svyra ta svarstyklių lėkštė. Jo siūlomos permainos yra priimtinos. Mes esame už jaunystę, už pokyčius, atsinaujinimą. Socialdemokratų skandinaviškos vertybes, tikrai ne už XIX am., o už XXI-ojo. Ir tikrai negalėčiau pasakyti, kad Mindaugas Sinkevičius šitų neatitinka. Ministras diplomatiškas, šiek tiek atsargesnis, ko gero, daugiau svorio turintis. Šiaip tai gana garsiai kalbama apie abu kandidatus“

„Netikėtumų nebus“, - tikina pašnekovė.

A. Butkevičius pats pranešė apie pasitraukimą

Dabartinis pirmininkas Algirdas Butkevičius iš karto po socialdemokratams nesėkmingų rinkimų į Seimą, sakė, kad partijos pirmininku daugiau nebebus. Visgi partija tada tokiam sprendimui nepritarė - A.Butkevičius pareigas buvo įpareigotas eiti iki tol, kol visuotiniu balsavimu bus išrinktas naujas partijos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų