REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalvarijų, Kareivių ir Ozo gatvių sankryža Vilniuje yra viena pavojingiausių. Tačiau vairuotojai, atrodo, vis to neišmoksta.

Kalvarijų, Kareivių ir Ozo gatvių sankryža Vilniuje yra viena pavojingiausių. Tačiau vairuotojai, atrodo, vis to neišmoksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip užsidega žalia šviesa važiuojantiems į centro pusę ir BMW suka į kairę. Tuomet smarkus smūgis, tačiau jo triukšmingoje gatvėje beveik nesigirdi. Dviratininkas bando stotis. Laimė, jis spėjo pats pristabdyti prieš įsukantį BMW.

REKLAMA

Kiek atsitokėjęs dviratininkas visgi šlubčiodamas stojasi ir vedasi dviratį iš sankryžos – jos geriau laikytis atokiau, gali ir ant laukiančio greitosios dar kas nors kitas užvažiuoti.

Atvažiavę greitosios medikai dviratininką išsiveža, Kelių policijos pareigūnai braižo eismo įvykio schemą. Pradedančiam vairuotojui gresia dideli nemalonumai.

„Važiavau, priešprieša prasileidinėjau mašinas, važiavau ir įsukinėjau į savo juostą, ir tiesiog dviratininkas dideliu greičiu nesivedė dviračio, o tiesiai man į mašiną. Nežinau, kas šitoj situacijoj kaltas bus. Nežinau, vyksta dabar tyrimas“, - kaltės neprisiima BMW vairuotojas.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas net nežino, kad sukantiems į kairę nėra savų juostų – jis privalo praleisti važiuojančius  priešpriešiais tiesiai ar sukančius į dešinę į bet kurią juostą. Šiuo atveju situacija visai aiški: dviratininkas važiavo ne perėja, o gatve, pirma juosta, iš jos leidžiama važiuoti tiesiai visiems. Dviratininkui degė žalia.

Štai avarija dar kartą – matyti, kad BMW bandydamas pranerti į kairę nieko net neketina praleisti – ir vos nesukėlė susidūrimo su kitu automobiliu. Priešais atvažiuojantį automobilį tik didina greitį, greičiausiai todėl ir nemato dviratininko. Pagal taisykles, į sankryžos vidurį įvažiavęs BMW vairuotojas privalo sustoti ir pajudėti tik įsitikinęs, kad tai saugu, tačiau vaikinas nė nestabteli, kaip privalo daryti. Jei dviratininkas sužeistas nesunkiai, vaikinas gal ir išvengs baudžiamosios bylos. Tačiau pradedantis vairuotojas dėl šios avarijos greičiausiai neteks pažymėjimo.

Vaikinui veikiausiai teks lankyti papildomus vairuotojų kursų ir pakartotinai laikyti egzaminą.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų