REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Su pagrobta mašina į dideles gaudynes Vilniaus gatvėse įsivėlęs Aleksandras Bitiukovas laisvės gali netekti 8 metams.

Su pagrobta mašina į dideles gaudynes Vilniaus gatvėse įsivėlęs Aleksandras Bitiukovas laisvės gali netekti 8 metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį išnagrinėjo keturiais nusikaltimais kaltinamo vilniečio bylą.

REKLAMA

Pernai liepos 19 dieną neblaivus A.Bitiukovas įsivėlė į dideles gaudynes. Jis taranavo policijos automobilį, o prieš tai degalinėje sumušė moterį, iš jos pagrobtu automobiliu ir bėgo nuo policijos.

„Noriu atsiprašyti visų, kam suteikiau skausmo“, – sakė vyras. Teismo salėje tuo metu sėdėjo dvi moterys, kurias jis sužalojo norėdamas atimti jų vairuojamas mašinas.

Greitai 35 metų sulauksiantis A.Bitiukovas pripažino kaltę, todėl jam skiriama bausmė gali būti sumažinta trečdaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Prokuroras Audrius Paukštys pažymėjo, kad vyras per trumpą laiką įvykdė labai įžūlius nusikaltimus, jų metu buvo smurtauta prieš moteris. Vyras anksčiau buvo teistas aštuonis kartus, o naujus nusikaltimus įvykdė praėjus vos pusmečiui, kai buvo paleistas iš pataisos namų.

„Nusikaltimai yra jo gyvenimo būdas, jis nepasirengęs gyventi laisvėje. Jis važiavo keldamas labai didelę grėsmę, ypač pėstiesiems“, – sakė prokuroras.

Bylos duomenimis, 2016 metų birželį A.Bitiukovas Pavasario gatvėje, Riešėje, užpuolė moterį. Pribėgęs iš nugaros prie moters, pradėjo ją smaugti, sudavė apie dešimt smūgių į įvairias kūno vietas. Paskui iš moters rankų išplėšė užvedimo raktą, juo užvedė 15,9 tūkst. eurų vertės mašiną „Volkswagen Jetta“ ir nuvažiavo šia mašina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau 2016 liepos 19 dieną jis užpuolė dar vieną moterį. Mašinų plovykloje prie „Statoil“ degalinės Baltupio gatvėje jis sugriebė už rankos „Hyundai“ vairuotojai.

Sudavęs jai į galvą stikliniu buteliu ir išplėšęs iš jos raktus, vyras išvažiavo išlauždamas vartus.

Kai jį su pagrobta apie 7 tūkst. eurų vertės mašina Kalvarijų ir Žygimantų gatvių sankryžoje bandė sučiupti policija, A.Bitiukovas jiems pasipriešino. Kai patruliai pareikalavo likti ir nejudėti pagrobtame automobilyje, vyras siekė suduoti kumščiu patruliui. Šis pasilenkė ir smūgio išvengė.

REKLAMA

A.Bitiukovas pasakojo, kad tuo metu nedirbo, prižiūrėjo vaiką.

„Buvau apsvaigęs nuo tablečių ir alkoholio. Kad miegoti būti geriau, tai išgėriau tablečių“, – sakė kaltinamasis.

„Kodėl neužmigot, o ėjote plėšti?“, – teiravosi teisėjas Olegas Zaicevas.

A.Bitiukovas pasakojo, kad susipyko su žmona ir išėjo iš namų. Nuvažiavo pas draugą, su kuriuo anksčiau vartojo alkoholį.

„Aš nesupratau, kas vyko, niekada to nebuvo, niekada nekėliau rankos prieš moterį“, – teisme aiškino A.Bitiukovas. Per plėšimus moterys patyrė galvos, rankų sužalojimus, medikai siuvo žaizdas. Riešėje per apiplėšimą farmacijos kompanijoje atsakingas pareigas einančiai moteriai buvo subjaurotas veidas, byloje rašoma, kad nukentėjusioji dėl to patyrė nepatogumų darbe, taip pat bendraudama su užsienio partneriais. Anksčiau ji buvo pareiškusi 11 tūkst. eurų ieškinį. Jos atstovas teismui paaiškino, kad mano, jog A.Bitiukovas nedirba ir nedirbs, todėl moteris sutinka ieškinį sumažinti iki 4 tūkst. eurų.

REKLAMA

Pernai liepos 19-osios vakarą patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą, kad Plytinės gatve miesto centro link važiuoja „Hyundai“, kurio vairuotojas gali būti neblaivus – apie tai policijai pranešė kitas vairuotojas.

Įjungę švyturėlius ir specialiuosius garso signalus, Keramikų gatvėje patruliai pradėjo stabdyti minėtą transporto priemonę, tačiau vairuotojas nepakluso ir dideliu greičiu nuvažiavo Antakalnio, T.Kosciuškos, Žygimantų gatvėmis, nuolat kirsdamas sankryžas degant raudonam šviesoforo signalui, išvažiuodamas į priešingos krypties eismo juostą, labai pavojingai manevruodamas, blokuodamas bandantį aplenkti policijos tarnybinį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žygimantų gatvėje, ties Žaliuoju tiltu, bėglys negalėjo pravažiuoti sankryžos, nes degė draudžiantis signalas ir visose eismo juostuose stovėjo automobiliai. „Hyundai“ pradėjo važiuoti šaligatviu, nors juo ėjo žmonės ir važiavo dviratininkai.

Policijos ekipažas nusprendė blokuoti sankryžos dalį, iš kurios per šaligatvį išvažiuos persekiojamas automobilis. Jo vairuotojas nesustojo, kol atsitrenkė į tarnybinio „VW Jetta“ šoną. Skubiai pribėgusiems Patrulių rinktinės 1-osios kuopos 2-ojo būrio pareigūnams jis pasipriešino, bandė smogti kumščiu, todėl buvo panaudotas elektros impulsinis prietaisas ir pažeidėjui uždėti antrankiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų