REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Kauno klinikos (nuotr. TV3)

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis bei vidaus reikalų ministru Eimutis Misiūnas kaip esminę Kėdainiuose įvykusios tragedijos priežastį įvardina nesusikalbėjimą tarp skirtingų institucijų darbuotojų.

35

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis bei vidaus reikalų ministru Eimutis Misiūnas kaip esminę Kėdainiuose įvykusios tragedijos priežastį įvardina nesusikalbėjimą tarp skirtingų institucijų darbuotojų.

REKLAMA

Tai ministrai pripažino susitikime su Liberalų frakcija, jame buvo kalbama apie artimiausių veiksmų planą, kaip stabdyti smurtą prieš vaikus.

Pareigūnai nežino, ką daryti 

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas, kalbėdamas apie praėjusią savaitę Kėdainiuose, sako, kad atsakomybė krenta ir ant policijos pareigūnų pečių. "Policijos pareigūnus spaudžia statistika, rezultatai. Neištirtų bylų skaičius. Netiesiogiai policijos darbuotojai pasako, kad yra ieškoma priežasčių nutraukti nusikaltimo tyrimą.

Žinoma, jei viskas yra aišku ir akivaizdu, tai galima padaryti - ištirti. Bet jei yra sudėtingesnė byla, tai nenorima to padaryti. Čia apeliuoju į pareigūnų sąžinę", - sako Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat teigia, kad  pareigūnai į iškvetimus reaguoja visą parą, tačiau ne visada žino, ką daryti.

Dar vieną pareigūnų problema – ne visi policijos darbuotojai žino, kaip elgtis vienu ar kitu atveju. Eimutis Misiūnas sako, kad kol kas nėra aiškaus pagalbos mechanizmo. „Jei atvažiuoja penktadienio vakare pareigūnai į iškvietimą dėl smurto artimoje aplinkoje, abu tėvai neblaivūs, matosi smurto požymiai. Policijos pareigūnas neturi galimybių, kur jį pasiimti, kur tą vaiką atiduoti. Jei pavyzdžiui vaikas yra 3 mėnesių amžiaus, ką su tuo kūdikiu daryti. Tai kol kas situacija yra be išeities“, - sako ministras. 

REKLAMA

Eimutis Misiūnas sako, kad visų pirma bus siūloma stiprinti prevencinę veiklą – įvertinus tam tikrus kriterijus, pareigūnams bus pavesta lankyti tam tikras socialinės rizikos šeimas, ar net įsteigti apylinkės inspektoriaus pareigybę.

Darbuotojai nesikalba ir informacija nesidalina

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad visų pirma reikia užtikrinti bendrą darbą tarp policijos pareigūnų, socialinių darbuotojų ir savivaldybių. Svarbiausia, anot jo, dalijimasis informacija. "Norime užtikrinti, kad socialinis darbuotojas būtų pasiekiamas visą parą, ne tik darbo metu. To mes labai siekiame. Reikia sužiūrėti registrus, nes jos nesąveikauja tarpusavyje. Vaikų teisių apsauga nežinojo apie ikiteisminius tyrimus. Švietimo sistema neturi informacijos apie socialinėje rizikoje esančius asmenis. Reikia sukurti sistemą, kuria būtų galima tokią informaciją patikrinti", - sako ministras Linas Kukuraitis.

 Liberalas Arūnas Gelūnas kaip esmines visuomenės problemas. „Jei skundžiu esu stukačius ir kyla abejingumas, nes sako, ką čia lįsti prie šeimos, vis tiek nieko nepakeisiu. Atsiranda ir baimė. Būtinas dialogas, ne tik tada, kai vaikai yra nužudomi“, - sakė Seimo narys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų