REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Gediminas Kirkilas (nuotr. Fotodiena.lt)

Šiandien surengtoje Ramūno Karbauskio ir Gretos Kildišienės spaudos konferencijoje buvo bandoma žiniasklaidos atstovams atsakyti į svarbiausius klausimus dėl savaitgalį spaudoje pasirodžiusios publikacijos.

15

Šiandien surengtoje Ramūno Karbauskio ir Gretos Kildišienės spaudos konferencijoje buvo bandoma žiniasklaidos atstovams atsakyti į svarbiausius klausimus dėl savaitgalį spaudoje pasirodžiusios publikacijos.

REKLAMA

Joje yra nurodoma, kad Greta Kildišienė naudojasi Ramūno Karbauskio valdomam koncernui "Agrokoncernas" priklausančiu automobiliu. 

Tačiau tai nebuvo vienintelis klausimas, kuris visuomenę vertė kiloti antakius. Vos pradėjusi dirbti, ji jau yra siunčiama į Jungtines amerikos valstijas komandiruotei. 

Ramūnas Karbauskis spaudos konferencijoje atremdamas tokias kalbas, teigė, kad Gediminas Kirkilas pats pasiūlė tokią kandidatūrą. „Noriu labai aiškiai pasakyti, kad Greta Kildišienė yra tarpparlamentinės delegacijos pirmininko pavaduotoja. Tos delegacijos pirmininkas yra Gediminas Kirkilas, kuris dalyvaudamas Seimo valdyboje įrodinėjo, kas turi važiuoti ir kodėl turi važiuoti. Jis įrodinėjo, kad Gerta Kildišienė puikiai atliks šią pareigą. Tai šis sprendimas yra priimtas valdybos. Šitas numatomas posėdis yra pristatytas ir informacija, kurią parveš Seimo narė bus pristatyta Seimui ir visuomenei“, - sako R. Karbauskis.

Kaip argumentą dėl kalbos mokėjimo Seimo narė Greta Kildišienė įvardino kelis emigracijoje praleistus metus. „Jeigu pratęsiant komandiruotės temą ir savo anglų kalbos mokėjimo ar nemokėjimo temą. Keletą metų gyvenau ir dirbau emigracijoje, tai manau, turėtų būti atsakymas dėl mano anglų kalbos mokėjimo ar nemokėjimo“, - sakė Seimo narė Greta Kildišienė.

REKLAMA
REKLAMA

Į JAV keliaus ir dar kartą?

Socialdemokratas ir Seimo delegacijos Tarpparlamentinės Sąjungos pirmininkas Gediminas Kirkilas pripažįsta, kad tai buvo jo pasiūlymas. „Taip, siūliau. Mūsų yra 4 žmonės, Greta Kildišienė yra mano pavaduotoja, yra dar mūsų sąjungoje Aušrinė Norkienė ir Rokas Žilinskas. Tai aš galvoju, kad naujiems seimo nariams būtina pradėti susipažinti su ta Tarpparlamentinė struktūra. Tai šiuo atveju, tarpparlamentinė sąjunga, kurioje ir turės dirbti. Todėl buvo nuspręsta ją ir siųsti", - sako G. Kirkilas.

REKLAMA

Jis vertina tokią kandidatūrą teigiamai ir neatmeta galimybės jos į Niu Jorką išsiųsti ir dar kartą „Aš manau, kad kandidatūra yra normali, vis tiek reikės jai važiuoti. Tai kaip kitaip ji dirbs Tarpparlamentinėje sąjungoje. Tai štai artėja dar vienas renginys, taip pat Niujorke ir parlamentarių moterų. Tai reikės šiuo atveju siųsti arba Kildišienę, arba Noreikienę. Tokie yra reikalavimai, nes parlamentinė sąjunga yra visų pasaulio parlamentų sąjunga. Tai ten ir yra konkreti struktūra ir konkretūs klausimai. O šitas vizitas į Niujorką yra būtent tam, kad susipažinti su veikla bent jau iš esmės. O klausimai, kurie bus aptariami, medžiaga visa bus Seime paruošta. Ji turės tą medžiagą", - tvirtina socialdemokratas. 

Šeštadienį žiniasklaidoje pasirodę straipsnis nurodė, kad seimo narė naudojasi partijos pirmininko Ramūno Karbauskio įmonei „Agrokoncernas“ priklausančiu automobiliu. Tą pačią dieną Ramūnas Karbauskis naujienų agentūrai „BNS“ patvirtino, kad šis faktas yra teisingas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų