REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos spaudos konferencija „Politikos aktualijos“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Antradienį Seime rengiame konferencija, kurioje valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis atsakys į svarbiausius klausimus dėl jo pavaduotojos Gretos Kildišienės.

15

Antradienį Seime rengiame konferencija, kurioje valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis atsakys į svarbiausius klausimus dėl jo pavaduotojos Gretos Kildišienės.

REKLAMA

„Jokių santykių nėra", - į patį paskutinį ir labiausiai visuomenei rūpintį klausimą atsakė R. Karbauskis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė G. Kildišienė sako, kad artimieji atsisakys išperkamosios nuomos būdu iš „Agrokoncerno“ pirkto automobilio, ji pati įsigis asmeninį.

„Noriu informuoti apie savo artimųjų apsisprendimą nutraukti sutartį su „Agrokoncernu“, taip pat noriu padėkoti vyresniems frakcijos kolegoms už patarimus ir artimiausiu metu ketinu įsigyti asmeninį automobilį“, – antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė G.Kildišienė.

Savaitgalį kilo skandalas paaiškėjus, kad G.Kildišienė naudojasi LŽVS pirmininko Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis aiškino, kad „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis leidžia juo naudotis Seimo narei.

REKLAMA
REKLAMA

Po savaitgalį kilusio skandalo LVŽS pirmadienį pranešė, jog prašo Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos paaiškinti, ar G.Kildišienei reikėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu. G.Kildišienė teigia deklaraciją užpildžiusi ir pateikusi pagal nustatytus reikalavimus.

REKLAMA

Kreipėsi į VTEK

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad žiniasklaidai paskelbus, kokiu automobiliu važinėja G.Kildišienė, parlamentarė paprašė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) paaiškinti, ar jai reikėjo interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu. Jos situaciją svarstys ir Seimo etikos ir procedūrų komisija.

G.Kildišiennei taip pat tenka aiškintis dėl jos biografijoje ir kandidatės anketoje pateikiamų prieštaringų duomenų apie jos išsilavinimą bei šeiminę padėtį.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderiai ne kartą yra pabrėžę, jog ir partijos nariams, ir koalicijos partneriams bus keliami aukščiausi skaidrumo reikalavimai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų