REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje per naktinį reidą įkliuvo net keturi girti vairuotojai – pastaruoju metu per savaitgalio reidus įkliūdavo vos vienas kitas. Net trys girti vairuotojai sučiupti išvažiuojantys iš senamiesčio.

Vilniuje per naktinį reidą įkliuvo net keturi girti vairuotojai – pastaruoju metu per savaitgalio reidus įkliūdavo vos vienas kitas. Net trys girti vairuotojai sučiupti išvažiuojantys iš senamiesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laisvės prospekte prie „Pasakų parko“ buvo sučiuptas smarkiai apgirtęs opelio vairuotojas. Jis stabtelėjo stotelėje neprivažiavęs pareigūnų, o šie nedelsdami pribėgo pasižiūrėti, kodėl vairuotojas sustojo. Pastarasis ir jo keleivis pusiau nugertą degtinės butelį laikė po ranka.

REKLAMA

Opelio vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė net beveik pustrečios (2,33) promilės – dar vienas degtinės gurkšnis ir girtumas veikiausiai jau būtų sunkus. Opelio keleivis visų prašinėjo, kad draugas nebūtų baudžiamas, nieko nepešęs iš policijos užsipuolė ir žurnalistus. Supratęs, kad gąsdinimai nepadės, pradėjo maldauti nieko neviešinti.

„Aš – iš baro, mes žaidėme biliardą ir važiavome namo. Niekas nekaltas, kad kažkas kažko išgėrė“, – sakė keleivis,

REKLAMA
REKLAMA

Už vidutinį girtumą opelio vairuotojui gresia maždaug 800 eurų bauda ir mažiausiai dvejiems metams prarasti vairuotojo pažymėjimą. Daugiau girtų vairuotojų Laisvės prospekte nesulaikyta.

Pareigūnai jau senokai tikrino išvažiuojančiuosius iš senamiesčio, Pylimo gatvės girti vairuotojai buvo pradėję vengti ir pro čia nebevažiuodavo. Policininkai nusprendė po vidurnakčio visgi tai patikrinti. Čia mažiau nei per dvi valandas įkliuvo net trys girti vairuotojai.

Vos atvažiavę į senamiestį pareigūnai sustabdė „Renault“, prie jo vairo sėdėjęs ukrainietis įpūtė kiek daugiau nei promilę (1,14) – tai lengvas girtumas. Už tiek pažymėjimas bus atimtas greičiausiai tik metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Čia pat įkliuvęs „Subaru“ vairuotojas įpūtė mažiau, apie promilę (1,04) tačiau jam gresia didesni nemalonumai. Vyras, kaip daugelis girtų pažeidėjų, tvirtino gėręs nedaug alaus.

„Butelis alaus. Na va neseniai tik išgėriau“, – guodėsi vairuotojas.

Surašant protokolą paaiškėjo, kad „Subaru“ vairuotojas jau neturi pažymėjimo. Už vairavimą girtam, kai pažymėjimas yra atimtas, gresia žymiai griežtesnė sankcija, be to, bus konfiskuotas ir automobilis.

Štai šitas iš senamiesčio išsukęs „Mitsubishi Colt“ vairuotojas, išvydęs pareigūnus, draudžiamai pasuko į kairę, to neleidžia kelio ženklas „Įvažiuoti draudžiama“. Vairuotojas veikiausiai norėjo išvengti patikrinimo. J. Basanavičiaus gatvėje prisivijusiems pareigūnams pažeidėjas sakė, kad tiesiog nepastebėjo ženklo. Vairuotojas į alkoholio matuoklį įpūtė kiek mažiau nei pusę promilės, tačiau tai jau lengvas girtumas, už kurį baudžiama.

REKLAMA

Pylimo gatvėje neapsieita ir be žvaigždžių - štai policininkai tikrina juodaodį „Lietuvos ryto“ komandos krepšininką. Corey Fisheris visiškai blaivus, tačiau pareigūnams pateikė Lietuvoje negaliojantį amerikietišką vairuotojo pažymėjimą. Jis smarkiai skiriasi nuo europietiškų – pareigūnai net negali suprasti, kokias transporto priemones amerikietis gali vairuoti, kokių ne. Amerikiečiams prie jų pažymėjimų privaloma Lietuvoje pateikti ir dokumento vertimą su išaiškinimu. Tokio amerikietis neturi, tačiau jo neprivaloma turėti, jei Lietuvoje esi mažiau nei pusę metų.

REKLAMA

Amerikietis sako, kad buvo išvažiavęs, grįžo tik prieš du mėnesius. Policijos pareigūnai dar nuvažiavo patikrinti viešbutyje laikomo paso ir įsitikino, kad krepšininkas sako tiesą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų