REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Antakalnio mikrorajone stūksantis apleistas septynių aukštų buvęs karininkų bendrabutis tik iš pažiūros atrodo negyvenamas.

Sostinės Antakalnio mikrorajone stūksantis apleistas septynių aukštų buvęs karininkų bendrabutis tik iš pažiūros atrodo negyvenamas.

REKLAMA

Praeivių neturėtų apgauti išdaužyti daugiaaukščio langai ir aptrupėję pastato griaučiai.

Netikėti gyventojai

Užsukus į vidų net ir dienos metu galima sutikti čia apsigyvenusių benamių. Sapiegos gatvėje esančiame pastate apsilankiusi tv3.lt komanda sutiko čia įsikūrusią šeimą. Pašnekovus pavyko surasti visiškai atsitiktinai.

Atkreiptas dėmesys, kad vienas praėjimas į apleistą kambarį buvo uždengtas užuolaida. Netrukus paaiškėjo, kad parėjimą tokiu būdu atsitvėrė vilniečių šeima, kuri šiame bendrabutyje glaudžiasi jau apytiksliai metus.

„Neseniai čia gyvename. Nesame vieninteliai tokie. Daug žmonių čia gyvena“, - pokalbį pradėjo 55-erių Arnoldas. Vyras atskleidė, kad abu su žmona yra vilniečiai. Gatvėje pora atsidūrė sudegus namams.

REKLAMA
REKLAMA

„Ištikus nelaimei neturėjome, kur glaustis. Vaikų neturime. Iš mano artimųjų visi yra mirę. Nieko neliko – nei artimųjų, nei namų. Tad iš pradžių teko gyventi lauke, vėliau miške. Ir taip jau dvejus metus“, - pasakojo Arnoldas.

REKLAMA

Geriau nei nakvynės namuose

Vienintelis dalykas, kuris džiugina vyrą – žmona: „Tiek laimėje, tiek ir nelaimėje. Skurdas mūsų neišskyrė.“

Apsigyventi Vilniaus nakvynės namuose pora nepanoro. Kodėl? Vyras atsakyti negalėjo arba nenorėjo.

Žiemos šalčių Arnoldas teigė taip pat nebijantis. „Nesušąlam žiemą. Bet dabar dar nesišildom. Negalima. Suvažiuos gelbėtojai, sakys, ką čia darom“, - tikino tv3.lt pašnekovas.

Vyras pridūrė, kad pinigų užsidirba rinkdami metalą bei įvairią tarą. Ar daug tokiu būdu pavyksta uždirbti pinigų, pašnekovas atsakė, kad kaip kada.

Arnoldas užtikrino, kad gyventi apleistame pastate nėra pavojinga. Kiti benamiai nepuldinėja. O ir policija benamių neišvaiko. Aplink gyvenantiems žmonėms, anot Arnoldo, benamiai nekliūva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų