REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį nutraukė administracinę bylą, kurioje vairuotojas ginčijo alkoholio tikrintuvo parodymus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį nutraukė administracinę bylą, kurioje vairuotojas ginčijo alkoholio tikrintuvo parodymus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bylą nutraukti nesant įvykio ir sudėties“, – sakė sprendimą paskelbęs teisėjas Ugnius Trumpulis.

REKLAMA

Vilniaus priklausomybės ligų centre atliktas kraujo tyrimas parodė, kad 29 metų Žilvinas Ruminas buvo visiškai blaivus. Tuo metu policija Vilniuje gyvenančiam vyrui buvo nustačiusi 1,38 promilės girtumą.

Ž.Ruminas buvo sustabdytas per policijos reidą vasario 6-osios naktį Vilniaus centre, kai vairavo automobilį „Subaru“. Vyras su policijos nustatytu girtumu nesutiko ir pasitikrino Vilniaus priklausomybės ligų centre.

Aiškindamas sprendimą teisėjas sakė, jog akivaizdu, kad buvo gauti du vienas kitam prieštaraujantys rezultatai. Žmogaus organizmas nuo 0,10 iki 0,20 promilių išskaido greitai. Remiantis tokia metodika, Ž.Rumino organizmas per trumpą laiką galėjo išskaidyti nuo 0,11 iki 0,28 promilės. Tokiu atveju, pasak teisėjo, Ž.Rumino organizme priklausomybės ligų centro darbuotojai turėjo rasti apie 1,10 promilės alkoholio, tuo metu ir medikų turimas alkoholio matuoklis, ir kraujo tyrimas parodė, kad vyras visiškai blaivus.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt policijos alkotesteris parodė neteisingus duomenis“, – sakė teisėjas.

Jis Ž.Ruminui paaiškino, kad dėl patirtų nepatogumų vyras gali bylinėtis civiline tvarka. Vilniaus apylinkės teismas nepriteisė vairuotojo turėtų išlaidų dėl advokato ir t.t. Ž.Ruminas žurnalistams sakė advokato paslaugoms išleidęs daugiau nei 600 eurų. Įvykis su policija jam sukėlė dvasinių išgyvenimų, materialiniai nuostoliai nėra tokie svarbūs.

„To ir tikėjausi, kitaip ir negalėjo būti“, – paskelbus sprendimą žurnalistams sakė Ž.Ruminas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė, kad iki šiol turi laikiną vairuotojo pažymėjimą, negali vykti į užsienį.

Byla Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėta antrą kartą. Pirmą kartą vairuotojas taip pat laimėjo – teismas birželį nutraukė administracinę bylą vilniečiui dėl vairavimo išgėrus ir konstatavo, kad jis vairavo blaivus. Policijai apskundus nutarimą, Vilniaus apygardos teismas įpareigojo apylinkės teismą nagrinėti bylą iš naujo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų