REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose veikiančiame soliariume buvo prekiaujama kontrabandinės cigaretėmis, nustatė policija.

Šiauliuose veikiančiame soliariume buvo prekiaujama kontrabandinės cigaretėmis, nustatė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato Pietinės nuovados pareigūnus pasiekė informacija, kad Šiaulių miesto pietiniame mikrorajone esanti grožio paslaugų įmonė „Soliariumas“ teikia ne tik bronzinio įdegio paslaugas. Sklido gandai, jog po gražinimosi procedūrų čia galima nusipirkti kontrabandinių cigarečių.

REKLAMA

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, policijos pareigūnai, nelabai tikėdami anoniminio pranešėjo informacijos patikimumu, nuvyko į minėtą soliariumą ir buvo nustebinti radinio – pagalbinėse patalpose jie aptiko nemažą kiekį kontrabandinių rūkalų.

Pareigūnai iš soliariumo išvežė 210 cigarečių pakelių NZ ir 400 cigarečių pakelių „Minsk“ su Baltarusijos banderolėmis. Nors soliariumo darbuotojas aiškino, kad cigaretes pirko savo reikmėms ir jokios prekybos jomis nevykdo, tačiau Lietuvos Respublikos įstatymai tokio kiekio cigarečių su svetimos šalies banderolėmis net laikyti ar gabenti neleidžia.

REKLAMA
REKLAMA

Už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą ir laikymą pažeidžiant nustatytą tvarką, yra pradedama administracinė teisena. Kai prekių vertė viršija dešimt, bet neviršija 50 MGL, Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo 1448 iki 2896 eurų su šių prekių konfiskavimu.

Už licencijoje nenumatytų paslaugų teikimą 60-mečiui soliariumo darbuotojui teks stoti prieš teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų