REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (TV3 koliažas)

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) Seime atstovaus net 19 žmonių, dauguma jų – politikos naujokai. Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamus Seimo rinkimų duomenis, pirmumo balsai perdėliojo partijos narių sąrašai. Todėl toliau pristatoma 19 partijos narių, kurie turėtų patekti į Seimą.

15

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) Seime atstovaus net 19 žmonių, dauguma jų – politikos naujokai. Pagal Vyriausiosios rinkimų komisijos skelbiamus Seimo rinkimų duomenis, pirmumo balsai perdėliojo partijos narių sąrašai. Todėl toliau pristatoma 19 partijos narių, kurie turėtų patekti į Seimą.

REKLAMA

Vieni jų matyti daugiau, kiti mažiau Lietuvos visuomenei, tačiau jų veikla ar užimamos pareigos atskleidžia ir, matyt, labiausiai juos dominančias sritis ar stipriąsias jų puses.

Būsimų ministrų ketveriukė?

Rugsėjo viduryje LVŽS atskleidė 9 partijos kandidatus į norimus ministrų postus. Penki pasiūlyti kandidatai nėra įrašyti į partijos sąrašą. O su kitais keturiais galima susipažinti plačiau.

Kandidatas į sveikatos apsaugos ministro postą žinomas dėl aktyvios veiklos skatinant blaivininkystę – gydytojas Aurelijus Veryga. Profesorius dirba Lietuvos sveikatos mokslų universitete ir Sveikatos tyrimų instituto vadovu. Be to, jis yra Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas bei Vysk. M.Valančiaus blaivystės sąjūdžio pirmininkas. Portalui tv3.lt jis sakė, kad savo kandidūrą vertina rimtai ir šiam postui būtų pasirengęs.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus finansų patarėjas Stasys Jakeliūnas šiuo metu dirba nepriklausomu finansų analitiku ir konsultantu. Jis buvo pristatytas kaip LVŽS kandidatas į finansų ministrus.

REKLAMA

Dėl sukaupto žinių ir patirties bagažo energetikos srityje Virgilijus Poderys partijos atstovų yra matomas kaip Energetikos ministerijos vadovas. Jis buvo Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininku, Vertybinių popierių komisijos pirmininku, Ministro Pirmininko patarėju finansų klausimais, AB „Litgrid“ generaliniu direktoriumi bei UAB „Epso-G“ generaliniu direktoriumi.

Aktyvus visuomenininkas bei žemdirbių teisių bei interesų gynėjas, Pieno tarybos prie LR Žemės ūkio ministerijos iniciatorius ir vienas iš steigėjų Bronius Markauskas ne vienus metus dirbo šioje srityje. Šiuo metu jis yra Žemės ūkio rūmų vicepirmininkas, Lietuvos pienininkystės nacionalinio komiteto pirmininkas. Todėl visiškai nenuostabu, kad jis matomas, kaip kandidatas į žemės ūkio ministro postą.

REKLAMA
REKLAMA

Žinantys politikos duonos skonį

Politikos duonos vos du metus ragauja partijos lyderis Saulius Skvernelis. Prieš tais jis ėjo Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro pareigas. Tačiau Lietuvos gyventojams jis bene geriausiai žinomas kaip Lietuvos policijos generalinis komisaras.

Partijos pirmininkas ir veidas Ramūnas Karbauskis jau buvo ne tik Seimo nariu, bet ir Seimo pirmininko padėjėju. Politikas tuo pačiu dar yra ir UAB „Agrokoncernas“ vadovas bei ūkininkas. Be to, R. Karbauskis žinomas ir kaip įvairių kultūrinių renginių mecenatas.

Dvi kadencijas Seime jau dirbęs Viktoras Rinkevičius ir vėl sulaukė nemažo rinkėjų pasitikėjimo. Politiką jis derina su generalinio direktoriaus pareigomis įmonėje „Biržų žemtiekimas“. Medžiokle užsiimantis V. Rinkevičius yra Lietuvos miško savininkų asociacijos valdybos narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijoje dirba trys patyrę politikos vilkai: Rima Baškienė, Povilas Urbšys ir Valerijus Simulik.

Pasitelkta mokslininkų išmintis

Šviesuomenė iš aukštųjų mokyklų savo žiniomis dalintis ketina ir su tautos gyvenimą tvarkančiais politikais.

Istorikas, Lietuvos edukologijos universiteto profesorius ir dekanas Eugenijus Jovaiša visuomenėje žinomas dėl veiklos paskyrimo švietimo sričiai. Sumanė ir vadovavo rengiant Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklai skaitmeninius vadovėlius. Be to, aštuonerius metus kaip Lietuvos Respublikos Seimo ir Vyriausybės atstovas dirbo Kultūros paveldo komisijoje, dabar yra Etninės globos tarybos narys.

Agronomas, Viktoras Pranckietis yra Aleksandro Stulginskio universiteto profesorius bei Agronomijos fakulteto. Į Seimą jis bandė patekti ir per 2012 m. rinkimus. Apie save nurodė, kad nuo 1999 m. ūkininkauja bei užsiima sodininkyste.

REKLAMA

Seimo kėdes išbandysiantys naujokai

Aktyviai dirbę savivaldos ar visuomeninės veiklos srityse partiečiai savo žinias ketina patikrinti ir Seime.

Sveikos gyvensenos specialistas, Dainius Kepenis yra Lietuvos sveikuolių sąjungos prezidentas. Sveikuolis priklauso ne vienai organizacijai ir sąjungai, propaguojančiai aktyvų bei sveiką gyvenimo būdą. Be to, jis yra D. Kepenio Palangos sveikatos mokyklos savininkas bei Sveikatos rūmų steigėjas, apdovanotas „Už nuopelnus Lietuvos sportui“.

Lietuvos ūkininkams puikiai žinomas LR žemės ūkio rūmų pirmininkas Andriejus Stančikas, stengsis apginti ūkininkų teises ir Seime. Be to, jis yra 11 vaikų tėvas.

REKLAMA

Tv3.lt portalo pakalbinta Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Guoda Burokienė teigė, kad Seime nori dirbti pagal dabar nusimatytas prioritetines sritis: „regionų politika bei nevyriausybinių ir jaunimo organizacijų veikla“. Paklausta, ar nesijaudina dėl naujų pareigų, jauna politikė atsakė: „na visai aš jau ne jauna. Nors dar neturiu politikoje patirties, bet kitose srityse turiu, todėl manau, kad bus panašu". 

Seimūno darbą ketina išbandyti teisininkas Vytautas Bakas. Be to, jis yra Pareigūnų ir tarnautojų asociacijos vykdantysis direktorius bei Sauliaus Skvernelio patarėjas.

Kupiškio rajono savivaldybėje vadovavęs, dabar jau buvęs meras Jonas Jarutis, sukauptą patirtį ketina pritaikyti ir spręsdamas visos Lietuvos problemas. Šiuo metu jis nurodo, kad dirba įmonės apsaugos darbuotojui. Taip pat yra Lietuvai pagražinti draugijos ir medžiotojų klubo „Vaduva“ narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žiniasklaidos specialistų desantas

Buvęs korespondentas ir naujienų redaktorius Mindaugas Puidokas dirba Kauno technologijos universitete bei Viešosios politikos ir administravimo institute. Jis užsiima kaimo bendruomenių konsultavimu, taip pat yra įkūręs Jaunimo organizaciją „Rytojaus Lietuva“, kuriai ir vadovauja. Be to, yra Europos Komisijos „Research Executive Agency“ (REA) tarptautinis ekspertas.

Žinoma buvusi Žmogaus teisių stebėjimo instituto vadovė Dovilė Šakalienė yra žurnalistė, apžvalgininkė, radijo laidų vedėja bei viešosios politikos konsultantė. Būsima politikė apie save rašo taip: „Būdama 3,5 metų išmokau skaityti ir nuo to laiko skaitau visur ir visada. Stresą ir nuovargį gydau tylos meditacija“.

REKLAMA

Šiaulių miesto mero pavaduotojas Stasys Tumėnas Lietuvoje žinomas kaip kalbininkas, pedagogas, leidėjas ir žurnalistas. Apie save S. Tumėnas teigia: „Esu almanacho „Šiaurės Lietuva“ įsteigėjas, redaktorius ir sudarytojas, leidyklos „Šiaurės Lietuva“ vadovas, krašto etninės kultūros puoselėtojas ir skleidėjas, išeivijos JAV istorijos tyrinėtojas“. Be to, nurodo turintis daugiau nei 25 metų vadybinio darbo patirtį.

Belieka sulaukti, ar toli nuklys nuo savo pažadų naujame Seime dirbsiantys politikai ir kaip sugebės laviruoti tarp turimų ir naujų pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų