REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Politinių partijų lyderiai (tv3.lt fotomontažas)

Rinkimų naktis. VRK privertė partijas žaisti totalizatorių

atnaujinta 23.57

Visoje Lietuvoje uždarius rinkimų apylinkes prasidėjo antras ne ką mažiau svarbus etapas – balsavimo rezultatų skaičiavimas. VRK pranešė, kad rinkimuose preliminariais duomenimis dalyvavo 49,9 proc. rinkėjų.

57

Visoje Lietuvoje uždarius rinkimų apylinkes prasidėjo antras ne ką mažiau svarbus etapas – balsavimo rezultatų skaičiavimas. VRK pranešė, kad rinkimuose preliminariais duomenimis dalyvavo 49,9 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau bene daugiausiai diskusijų kelia VRK darbas. Iki 22.45 val. dar nebuvo žinomi jokie oficialūs pirmieji rezultatai.

REKLAMA

Tuo tarpu partijų lyderiai su bendražygiais išsibarstė po įvairias sostinės vietas, kur su nekantrumu laukia Lietuvos piliečių sprendimo.

Dauguma partijų rinkimų rezultatų laukia Vilniaus centre esančioje būstinėse arba restoranuose. Centrinėje sostinės dalyje įsikūrė socialdemokratai, konservatoriai, valstiečiai-žalieji, liberalai, darbiečiai, tvarkiečiai bei N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija. Vieninteliai Lietuvos lenkų rinkimų akcijos rezultatų laukia atokiau – Naugardo g. esančioje kavinėje.

REKLAMA
REKLAMA

00.27 val. Nuotaikos N. Puteikio ir K. Krivicko koalicijos būstinėje

23.57 val. Gintaras Paluckas: kol kas jokių išvadų daryt negalime

Vilniaus tarybos narys, socialdemokratas Gintaras Paluckas su portalu tv3.lt pasidalijo dvejopais vertinimais. Kaip vertinate, kad esate antri. „Visuomenės apklausos juk rodė, kad trys partijos konkuruoja tarpusavyje. Šiandien matome tas pačias tris partijas. Iš esmės ir dalinamės 1-3 vietas. Todėl kol kas jokių išvadų daryti negalime, tai yra mažosios apylinkės. O toliau, pamatysime. Žinoma, stebina tas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų atotrūkis, bet galbūt pradėjo skaičiuoti rajonų centrus. O kai bus didžiųjų miestų rezultatai, tai skirtumas sumažės. Bet čia panašu, kad TS-LKD šokstels į viršų. Nors tada ir apsilygins rezultatai“, - atskleidė politikas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ar vienmandatėse vėl galima laukti premjero vienareikšmės pergalės Vilkaviškyje, G. Paluckas atsakė: „Čia visiškai atskira istorija. Premjeras Vilkaviškyje vis dar yra stiprus, bet jeigu ir būtų antras turas, tikrai manau, kad jis ten laimėtų“.

23.19 val. Valstiečiai skelbia apie „žaliuojantį“ Kauną

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) sąrašo lyderis Saulius Skvernelis sekmadienio vakarą pranešė turintis informacijos, kad partija pirmauja Kaune daugiamandatėje apygardoje. Anot jo, Karoliniškių apygardoje jis ir konservatorių narys Kęstutis Masiulis kol kas pirmauja vienmandatėje, o Vilkaviškio apygardoje LŽVS atstovas Kęstutis Smirnovas pirmauja prieš socialdemokratą premjerą Algirdą Butkevičių.

REKLAMA

„Kaunas žaliuoja. Ar stipriai, ar silpnai matysime, bet signalas geras, kad antras pagal dydį miestas“, - žurnalistams rinkimų štabe teigė S.Skvernelis, informaciją gavęs telefonu iš partijos rinkimų stebėtojų. Jis tikino pats kartu su K.Masiuliu patenkantis į antrąjį turą Karoliniškių apygardoje.

„Karoliniškėse kol kas, panašu, kad du lyderiai yra - tai aš ir K.Masiulis“, - sakė S.Skvernelis. Jis taip tikino, kad K.Smirnovas kol kas pirmauja Vilkaviškio apygardoje. „Kiek girdėjome, Vilkaviškio porą apylinkių mūsų kandidatas pirmauja“, - teigė LŽVS lyderis.

REKLAMA

23.05 val.  Remigijus Šimašius: tikiuosi, kad iki vidurnakčio situacija paaiškės.

Į partijos štabą atvyko partijos pirmininkas Remigijus Šimašius su žmona. Per daug neatviraudamas, kiek procentų turėtų surinkti, jis teigė, kad turėtų sektis neblogai, yra bent keliolika vienmandačių, kuriose yra šansų laimėti.

„Man asmeniškai nekilo abejonių dėl 5 proc., aiškiai žinojome, kad reikia daug dirbti, jog išlaikytume pasitikėjimą. Tai nebuvo savaime suprantama, bet maniau, kad pereisime. Per šią rinkimų kampaniją liberalų pažiūros aiškiai išsiskiria už ką ir kodėl, pas kitus labai daug blaškymosi. Tai rinkėjai liberalūs žmonės“, - kalbėjo Vilniaus miesto meras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, visi partijos nariai daug dirbo, jog būtų įveiktas šokas po skandalo su E. Masiuliu. Paklaustas, kada turėtų būti aiškūs preliminarūs rezultatai R. Šimašius vylėsi, kad nebebus daugiau siurprizų, kaip su lakštais.

„Tikiuosi, kad šiais laikais iki vidurnakčio apydoriai rezultatai turėtų būti, pagal kurios bus galima prognozuoti“, - teigė R. Šimašius.

22.55 val. Darbo partija apgailestauja: trūksta tikro lyderio

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė sako apgailestaujanti, kad Darbo partija šioje Seimo rinkimų kampanijoje neturėjo rinkiminio veido ir teigia, jog partijos vadovas europarlamentaras Valentinas Mazuronis per vėlai pranešė partiečiams apie savo apsisprendimą nesivaržyti dėl Seimo nario mandato.

REKLAMA

L.Graužinienės teigimu, Darbo partijai buvo sunku ir dėl to, kad ji yra netekusi charizmatiško lyderio Viktoro Uspaskicho, kuris yra paskelbęs apie savo pasitraukimą iš aktyvios politikos.

„Reikia pripažinti, kad šį kartą buvo sunku, nes Viktoras buvo tikras lyderis, charizmatiškas lyderis ir kadangi partijos pirmininkas (Valentinas Mazuronis) nėjo pats į rinkimus, tai mūsų partijai buvo nelengva šiuose rinkimuose. Man gaila buvo, kad Darbo partija neturėjo rinkiminio veido“, - „Info TV“ sekmadienį sakė L.Graužinienė.

REKLAMA

22.50 val. Artūras Zuokas tikisi, kad jo partija laimės septynis mandatus

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) per pirmąjį Seimo rinkimų turą tikisi peržengti 5 proc. slenkstį daugiamandatėje apygardoje ir svarsto, kad iš viso gali gauti septynis mandatus naujoje parlamento kadencijoje, tvirtina partijos lyderis Artūras Zuokas. „Mūsų tikslas šiuose rinkimuose buvo vėl iš naujo tapti parlamentine jėga - tai yra perlipti 5 proc. barjerą ir kad keletas vienmandatininkų išeitų į antrą turą. To mes ir tikimės“, - BNS teigė A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, LLS tikisi, kad Seime po rinkimų turės septynis mandatus ir galės sukurti partijos frakciją. „Tai nebūtų pralaimėjimas, jei neperžengtume 5 procentų, nes mes neturime ką pralaimėti, nes nesame parlamente. Tai tiesiog būtų ne laimėjimas“, - tvirtino A.Zuokas. Jis tvirtino, kad LLS galėtų dirbti valdančiojoje koalicijoje. Partija Lietuvos laisvės sąjunga buvo įkurtą 2014 liepą, susijungus Liberalų ir centro sąjungai  (LiCS) bei partijai „Sąjunga Taip“. Partija šiuo metu Seime neturi savo narių.

REKLAMA

22.28 val. Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio štabe plojimai partijos lyderiui

Plojimais pasitiktas partijos lyderis E. Gentvilas pasakė kalbą apie šiandienos mūšį už liberalizmą ir liberalių rinkėjų sutelkimą. „Tikiu, kad kiekvienas kandidatas padarė viską ką darė. Tikiu, kad rinkėjai nenuvils mūsų. Tikrai 5 mėnesius bridome iš šoko būsenos.

Tai, kas atsitiko, deja atsitiko su mumis, bet tai padarėme ne mes. Skaudu apie tai kalbėti, skaudu ypač kalbėti apie asmeninius santykius ir šią situaciją. Bet yra kaip yra. Svarbiausia buvo padaryti viską ką galime. Tikslas - ne mes, tikslas liberalūs rinkėjai. Liberalių rinkėjų yra daug, bet ne visi šiandien ryžosi balsuoti už liberalų sąjūdį“, - kalbėjo E. Gentvilas.

REKLAMA

Pasak jo, šiandien baigiasi šita rinkimų kampanija, bet reikia eiti toliau ir darbuotis. Būstinėje renkasi ir sportininkai – liberalas Žydrūnas Savickas bei krepšininkas Antanas Kavaliauskas. Skelbiami ir dar vieni rezultatai. Danės apygardoje kolas kas pirmauja Simonas Gentvilas, tačiau jam ant kulnų lipa Naglis Puteikis. Žiemgalos apygardoje užtikrintai pirmauja liberalas Vitalijus Gailius. Antromis vietomis tenkinasi Jurarko-Pagėgių apygardoje Ričardas Juška bei Jonavos apygardoje Remigijus Osauskas.

22.20 val. Socdemai sės derėtis, kai tik sulauks norinčių

Valdančiojoje socialdemokratų partijoje netrūksta sklandančių idėjų apie koalicijos formavimą. Kaip atskleidė Teisingumo ministras Juozas Bernatonis, jų partijoje egzistuoja trijų narių derybų komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Jam priklausantis Algirdas Sysas, teigė, kad kol kas susitarimų nėra. „Mes esame pasiruošę derėtis, kai tik kas nors ateis, sėsim ir derėsimės“, - sakė politikas. Paklaustas, ko tikisi ateinančių pirmųjų, socdemų štabo lyderis sakė: „Na valstiečiai pasakė, kad neis. Jie sakė, kad po pirmo turo nesiderės, čia Ramūno Karbauskio žodžiai. O iš tikro, lauksim visų“, - sakė A. Sysas.

Socdemų štabe susirinkę visi ryškiausi partijos atstovai: URM ministras Linas Linkevičius, europarlamentaras Zigmantas Balčytis, senbuvis Gediminas Kirkilas, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė, Ūkio ministras Evaldas Gustas.

22.18 val. LVŽS būstinėje akcentuojamas „sausasis“ įstatymas

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos štabe pasirodė ir sveikuolis Dainius Kepenis. Politikai tikina, kad alkoholio šiame štabe nebūtų galima rasti nė lašo. Visai šalia buvęs Stasys Jakeliūnas dalijosi pakiliomis nuotaikomis, tačiau teigė, kad jeigu premjeras Algirdas Butkevičius ir toliau išliks premjeru, jo komandoje nebus.

Primename, kad S. Jakeliūnas taikosi į finansų viceministro postą ir yra buvęs premjero patarėjas finansų klausimais. „Mes išsiskyreme, nesutapo požiūriai į sistemą. Ypač išsiskyrė nuomonės dėl pensijų sistemos. Dėl to ir teko atsisveikinti su premjero komanda. Jeigu A. Butkevičius būtų premjeru, manęs ten tikrai nebūtų. Manau, kad pensijų sistemą reikia tvarkyti ir tai bus vienas iš mūsų svarbiausių darbų“, – sekmadienį sakė S. Jakeliūnas. Valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, jos Valstiečiai pirmajame ture vis tik pasirodys labai gerai. „Reikia padėkoti, kad atėjo, nors oras buvo blogas. Kol kas žinome tik kelių apygardų rezultatus. Jie mums palankūs. Ir mieste, ir kaime žmonės už mus balsavo. <...> Aš galvoju, kad pirmąjį turą turėtume laimėti, nes įrodėme darbais. Aš galvoju nuo dešimties iki penkiasdešimties. Šiandien jokie rezultatai dar nebus suskaičiuoti. Aš manau, kad svarbiausia, kad Vyriausybę sudarytų kompetetingi žmonės“, – sekmadienį sakė vienas iš Valstiečių lyderių R. Karbauskis.

REKLAMA

22.05 val. Partija „Tvarka ir teisingumas“: pralaimėjimo nesureikšmina

Būstinėje žmonių nedaug, kartas nuo kartu suskamba juokas, tačiau šventinio šurmulio nėra. Visgi partijos pirmininkas Rolandas Paksas linkęs tikėti apklausomis, kurios rodo apie 10 proc. rinkėjų balsų. Jo nuomone, tvarkiečiams yra šansų gauti tiek pat mandatų, kiek ir prieš 4 metus, t.y. 6. R. Paksas įvertina ir socialiniame tinkle organizuojamas partijai laidotuves. Anot jo, jis jau 17 metų girdi, kad partija duobėje ar, kad yra politiniai lavonai, tačiau gyvenimas pasisuka kitaip. Pasinaudojęs bokso analogijomis, jis kritikuoja demokratiją. „Oi kaip gerai, kad tai partijai, kurios vadovas viena pririšta ranka, nukrito reitingai. Valio, valio, valio. Ir taip jau 12 metų, nuo 2004 metų. Ar tai demokratija?“, - klausia apkaltos procesu nušalintasis prezidentas R. Paksas.

Paklaustas ar tarnybinio šuns Ramzio žūtis galėjo pakenkti reitingams, R. Paksas išreiškė nusivylimą tiek, kad tokia nelaimė įvyko, tiek kad ši mirtis siejama su politika.

„Manau, kad tas įvykis tikrai nebuvo suprojektuotas, bet pasinaudoti juo oponentai sugeba“, - sakė R. Paksas. Pasak jo, realiausia situaciją, kad daugumą tvarkiečiai vėl ryžtųsi sudaryti su darbiečiais ir socialdemokratais.

REKLAMA

Europarlamentaras Rolandas Paksas sako tikintis, jog naujos kadencijos Seime partijai pavyks turėti ne mažiau atstovų nei šiuo metu, tačiau priduria nesureikšminantis ir pesimistinio scenarijaus, jei partijai į parlamentą nepavyktų patekti.

21.58 val. Andrius Kubilius neslepia – jo planas duoda rezultatų.

Portalo tv3.lt kalbintas ekspremjeras, konservatorius A. Kubilius neslėpė neturintis abejonių, kad dabartinis partijos lyderis G. Landsbergis būtų tinkamas kandidatas užimti ministro pirmininko pareigas. Būtent A. Kubilius G. Landsbergį pasiūlė į TS-LKD pirmininkus. „Pats pasiūliau Gabrieliui priimti ant savo pečių šitą naštą. Jis partijos rinkimuose laimėjo tikrai įtemptoje kovoje“, – kalbėjo A. Kubilius, pridurdamas, kad G. Landsbergis partiją mobilizavo, pritraukė daug jaunimo.

„Aš manau, kad šituose rinkimuose galime pretenduoti į nugalėtojo poziciją. Tai reiškia, kad visas mano planas ir matymas, kad tokia transformacija, kokią padarėme praeitais metais, suteikdami galimybę jaunajai kartai prisiimti ant savo pečių atsakomybę ir naštą, kad jis tiktai duodą rezultatą. Gabrielius tikrai turi potencialą. Tai leidžia tikėtis, kad Lietuvoje aplamai įvyks nemažos politinės transformacijos“, – komentavo A. Kubilius.

REKLAMA

21.42 val., Lietuvos lenkų lyderis tikisi realizuoti savo programą

Europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis sako, kad partija per Seimo rinkimus tikisi iškovoti daugiau mandatų nei turi dabar.

„Mes matome save koalicijoje, bet buvimas koalicijoje ir didesnis mandatų skaičius nėra tikslas savyje, o tai yra tik priemonė, kad galėtume realizuoti savo programą“, - žurnalistams partijos rinkimų štabe Vilniuje sakė V.Tomaševskis.

21.18 val., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS): naktį derybų nebus

Valstiečių pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad jeigu ir bus kažkokios derybos dėl koalicijos, tikrai valstiečiai į tai nesivels. „Šiuose rinkimuose viskas bus kitaip. Mes dar kovo mėnesį turėjome 16 procentų, dar prieš paskiriant Saulių Skvernelį. Kas atsitiko per ketverius metus? Mes dirbome. <...> Ne, mes neturime minčių keisti pavadinimo, nes, kaip jau ir minėjau, nežadame bent jau kol kas vesti jokių derybų. Aš paminėjau tik tai, kad jeigu ir bus kažkokios derybos, čia nematysime valstiečių Aš noriu pasakyti, kad mes tikrai jokių derybų nevesime. Jeigu konservatoriai pradės kalbėti, tegul “, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA

21.16 val., Mažesnis rinkėjų aktyvumas rodo nusivylimą dabartine valdžia, mano G.Landsbergis

„Diskutuojant su žmonėmis, ypač kurie tradiciškai galbūt palaikydavo šios valdžios partijas, jie tiesiog nusivylė apskritai valdžia, jie galbūt pasirinko neateiti į rinkimus tokiu būdu protestuodami prieš valdžios nekompetencija ir korupcijos skandalus“, - žurnalistams partijos rinkimų štabe Vilniuje sakė G.Landsbergis.

Partijos vadovas taip pat kritikavo Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), o galimą rinkėjų duomenų nutekėjimą pavadino skandalingu.

„Nežinau, kokie yra galutiniai duomenys dėl nutekėjimo asmeninių duomenų, bet tai yra skandalinga. Jauni žmonės mūsų klausia, ką darysime su elektroniniu balsavimu, o mes nesugebame duomenų apsaugoti žmonių, kurie tiesio registruojasi, duomenis palieka internetiniame tinklalapyje. Akivaizdu, kad VRK su savo vadovu nesugebėjo 20-ame amžiuje prisistatyti pasirengę visiškai. Kaip kelininkai - dažnas dalykas, kai jie žiemą sutinka nepasiruošę sniegui, taip Zenonas (VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas - BNS) pasitiko rinkimus nepasiruošęs rinkimus“, - žurnalistams sakė jis.

G.Landsbergis neatmetė, kad po rinkimų būtų svarstoma ir Z.Vaigausko atsakomybė.

21.07 val., Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio rinkimų štabas džiaugiasi pirminiais skaičiavimais

REKLAMA

Vakaras oficialiai pradėtas. Pasidžiaugta pirmaisiais rezultatais Vitalijaus Gailiaus (64 proc.) bei Leonido Sologubovo (75 proc.) pirmavimu, paminėti ir Jono Varkaliaus (35 proc.) rezultatai apylinkėse.

20.59 val., Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabas jaučiasi optimistiškai

Apie 20.40 val. TS-LKD rinkimų štabe pasirodė partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Jis žurnalistams teigė, kad, svarstydamas, kaip partijai sekėsi rinkimuose, jaučiasi optimistiškai.

„Esame optimistiški, nes nuotaikos ir ta energija, optimizmas, kuris paskutinėmis savaitėmis supo visą kampaniją, tai dabar būtų sunku slėpti ir kalbėti apie ką nors kita“, – kalbėjo G. Landsbergis. Politikas pakartojo, jog TS-LKD lūkesčiai – 40-45 mandatai Seime. „Diskutuojant su žmonėmis, ypač, kurie tradiciškai palaikydavo galbūt šios valdžios partijos, tai jie nusivylę apskritai valdžia ir jie tiesiog pasirinko apskritai neateiti į rinkimus, tokiu būdu protestuodami prieš valdžios nekompetenciją ir korupcijos skandalus“, – apie mažesnį rinkėjų aktyvumą kalbėjo G. Landsbergis. TS-LKD lyderis neslėpė VRK darbą per šiuos Seimo rinkimus vertinantis prastai, mat, kaip skelbė žiniasklaida, šiemet esą galėjo nutekėti asmeniniai rinkėjų duomenys.

REKLAMA

TS-LKD lyderis neslėpė VRK darbą per šiuos Seimo rinkimus vertinantis prastai, mat, kaip skelbė žiniasklaida, šiemet esą galėjo nutekėti asmeniniai rinkėjų duomenys. „Aš juokauju – kaip kelininkai. Žinote, pas mus yra dažnas dalykas, kad žiemą jie sutinka, nepasiruošę sniegui, tai Zenonas (VRK pirmininkas Z. Vaigauskas – tv3.lt) pasitiko rinkimus, nepasiruošęs rinkimams“, – apie VRK darbą kalbėjo G. Landsbergis. Apie galimas TS-LKD koalicijos po rinkimų konservatorių lyderis kalbėjo nenoriai. Tiesa, pripažino, jog penktadienį pokalbiui susitiko su Liberalų sąjūdžio sąrašo lyderiu E. Gentvilu.

20.41 val., Lietuvos socialdemokratų partijos rinkimų štabas: tikisi J. Poželos pasveikimo

LSDP partija sekmadienio vakarą nusprendė laukti Vilniaus centre įsikūrusiame restorane „Grey“. Šurmulys prasidėjo po 20 val, kol kas nuotaikos geros, daugiau jaunų žmonių. Neseniai atvyko Gintaras Paluckas.

Visus neraminantis klausimas dėl sveikatos apsaugos ministro Juro Poželos sveikatos neramina ir konkretaus atsakymo neturinčius jo partiečius. Pakalbintas jo padėjėjas Mantas Karanauskas trumpai teigė, kad nieko naujo pasakyti negali: „Mes patys negauname informacijos apie jo sveikatos būklę nei iš ligoninės, nei iš šeimos. Tikime, kad jis galės dirbti toliau ir baigti pradėtus darbus.“

20.36 val., E. Gentvilas: „Aš nesu jauna mergelė, bet jaučiu savo kūnu, kad esame geidžiami partijų“

Partijos lyderis Eugenijus Gentvilas nors ir sulijęs bei pavargęs, kaip pats teigė, atvyko su šypsena į restoraną „Studio 9“. Pasak jo, kvailas tas liberalas, kuris netiki šiandienos sėkme, tad vakaras netrukus turėtų įsisiūbuoti.

„Darysime dar totalizatorių. Tada galutinai apsispręsiu, keik galime surinkti. Kažkada sakiau, kad 7,4 proc., dabar jau daugiau norėtųsi sakyti, nes daug jaunimo dalyvavo išankstiniuose rinkimuose. Galų gale pasianalizavau vieną kitą apygardą, kur anksčiau palaikydavo liberalus, ten didelis aktyvumas. Atvirai pasakysiu, stebuklų nesitikime. Tačiau pirmiausia mūsų tikslas išlaikyti liberalizmą ir Liberalų sąjūdį“, - kalbėjo partijos lyderis.

E. Gentvilas pripažįsta, kad Eligijaus Masiulio kyšio skandalas tikrai padarė įtakos. Jei ne skandalas, pergalėjo galėjo būti didesnė, sako jis. Be to, politikas užtikrintas savo pergale vienmandatėje Gargždų apygardoje.

Vienas svarbiausių klausimų – su kuo save valdžioje mato liberalai. Lyderio teigimu, kol kas vyksta tik kalbos, kurios nereiškia derybų.

„Sakyčiau, kad ir šiąnakt nepradėsime jokių derybų, nes formaliai tik pirmadienį vyks valdybos posėdis nubrėžiant gaires, dėl kurių derėsimės. Šiandien galimi lengvi draugiški pokalbiai tarp įvairių partijų ir nedaugiau“, - sako E. Gentvilas.

Visgi partijos lyderis atskleidžia, kad tiek kairieji, tiek dešinieji užsiminė apie galimą koalicijos sudarymą.

„Aš nesu jauna mergelė, bet jaučiu savo kūnu, kad esame geidžiami partijų“, - pašmaikštauja E. Gentvilas.

20.25 val., Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) rinkimų štabas

TS-LKD sekmadienio vakarą laukti rinkimų rezultatų susirinko „Green Hall“ restorane, „Barclays“ pastate.

Apie 20.20 val. jau šurmuliavo būrys jaunuolių. Kiek vėliau į konservatorių rinkimų štabą ėmė traukti partijos senbuviai – atvyko Seimo vicepirmininkė Irena Degutienė, Rimantas Jonas Dagys.

20.15 val., Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos štabas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos būstinėje sekmadienio vakarą – pakilios nuotaikos. Į partijos rinkimų štabą jau prieš 20 valandą susirinko kone visi partijos lyderiai. Fotografams pozuoja LVŽS sąrašo lyderis Saulius Skvernelis. Aplink stalą susėdę partijos lyderiai neformaliai prognozuoja, kiek mandatų gali tikėtis naujame Seime. Galima nugirsti įvairių spėjimų: nuo vos kelių iki 12.

Į partijos štabą susirinko S. Skvernelis, partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Stasys Jakeliūnas, Virgilijus Poderys, Virginijus Sinkevičius, Bronis Ropė ir kiti.

Plačiau apie šiandien vykusį balsavimą sužinokite čia: Rinkimų diena. Incidentas Kaune: atvykusi moteris sužinojo, kad jau „balsavo“

Akimirkos, kaip balsavo partijų lyderiai:

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų