REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kultūros ministerija sulaukė 38 pretendentų į Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Kultūros ministerija sulaukė 38 pretendentų į Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

REKLAMA

Tarp pateiktų kandidatūrų yra aktoriai Arūnas Sakalauskas, Eglė Mikulionytė, operos solistė Nomeda Kazlauskaitė (Kazlaus), kompozitorius Giedrius Puskunigis, poetas Rimvydas Stankevičius, rašytojai Vincas Ramutis Gudaitis, Aušra Marija Sluckaitė Jurašienė, tapytojai Nomeda Saukienė, Andrius Zakarauskas, muziejininkai Gunaras Imantas Kakaras, Libertas Klimka, baleto ir dailės istorikas Helmutas Šabasevičius, ansamblio „Giunter percussion“ muzikantai: Pavelis Giunteris, Tomas Kulikauskas ir Sigitas Gailius.

REKLAMA
REKLAMA

Premijai gauti taip pat pateiktos skulptoriaus Arvydo Ališankos, vertėjo Prano Bieliausko, kultūros veikėjos Liucijos Stulgienės, galerininkės Dianos Stomienės, menotyrininkės Lolitos Jablonskienės, vitražisto Konstantino Eugenijaus Šatūno, architektų Konstantino Jakovlevo-Mateckio, Leonardo Raimundo Vaičio, Arūno Eduardo Paslaičio kandidatūros.

REKLAMA

Pretendentų sąraše yra ir žurnalistai Laimonas Tapinas, Ramunė Sakalauskaitė, Jūratė Visockaitė, kino operatorius Viktoras Radzevičius, prodiuseris Saulius Basijokas, kiti.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos Lietuvos ir pasaulio lietuvių kultūros, meno kūrėjams bei veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną bei ypatingus šios srities nuopelnus.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų. Viena premija siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių arba 12 tūkst. 920 eurų.

Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų