REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos bušido čempionas, olimpinis rekordininkas, šachmatininkė ir net stipriausias pasaulio žmogus – tokiais neeiliniais veikėjais „apsiginklavusios“ politinės partijos šiemet mėgins užkariauti rinkėjų širdis Seimo rinkimuose.

Europos bušido čempionas, olimpinis rekordininkas, šachmatininkė ir net stipriausias pasaulio žmogus – tokiais neeiliniais veikėjais „apsiginklavusios“ politinės partijos šiemet mėgins užkariauti rinkėjų širdis Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešojoje erdvėje neseniai pasklido gandai, kad partijos „Tvarka ir teisingumas“ gretose į Seimą veršis „tvarkiečių“ pirmininko, europarlamentaro Rolando Pakso dukra Inga Stumbrienė, tačiau, partijai patvirtinus kandidatų sąrašą, politiko dukros pavardės jame visuomenė neišvydo.

REKLAMA

Vis dėlto, šiemet „tvarkiečių“ sąraše – kelios įžymybės. Viena jų – ekstravagantiškoji drabužių dizainerė Daiva Urbonavičiūtė. Jai „tvarkiečiai“ patikėjo 62-ą sąrašo vietą, Seimo nario mandato moteris sieks Anykščių-Panevėžio vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Kita žinoma pavardė „tvarkiečių“ kandidatų į Seimą sąraše – klimatologė Audronė Galvonaitė. Meteorologei, geografei partija skyrė 16-tą sąrašo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 1992 m. Lietuvos hidrometorologijos tarnybos Klimatologijos ir metodikų skyriaus viršininke dirbanti A. Galvonaitė portalui tv3.lt teigė, jog ne kartą kritikavusi valdžios atstovų veiklą gamtosaugos ir taršos klausimuose galiausiai išgirdo atkirtį, kuris privertė imtis veiksmų.

„Man dabar ir pasakė: „gana kritikuoti, eik dirbti“, – sakė A. Galvonaitė.

Klimatologė tikino, jog būtent gamtosauga, klimato kaita, taršos klausimai Seime taptų jos prioritetiniais.

„Aš manau, kad ir ten reikalingi žmonės, kurie yra savo srities specialistai, kurie turi patirtį. Man kartais būna labai graudu, kai išeina koks nors tūlas mūsų valdžios atstovas ir informuoja žmones apie taršos sklidimą, kad Lietuvos nepasieks ji, kad taip nebus. Nereikia žmonių apgaudinėti, reikia kalbėti apie tai, ką žinai, ką supranti“, – aiškino A. Galvonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Humoristui atsibodo tinginiai valdžioje

Buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) šiemet į kovą dėl mandatų Seime pasikvietė garsų šalies humoristą Artūrą Orlauską, žinomą pono Zakarausko pravarde.

Tiesa, A. Orlauskas politikoje nėra naujokas, mat net 12 metų dirba savivaldoje: 2003-2007, 2007-2011 m. buvo Kauno rajono savivaldybės tarybos narys, 2011-2015 m. dirbo Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu.

13-tą vietą partijos sąraše gavęs ir Panemunės vienmandatėje apygardoje į Seimą pretenduojantis A. Orlauskas nesikuklina – vyras įsitikinęs, kad žinių ir patirties jis turi gerokai daugiau negu dabartiniai Seimo nariai.

REKLAMA

„Aš galvočiau apie Jaunimo ir sporto reikalų komisiją. Ilgą laiką buvau vandensvydžio federacijos prezidentas, pernai atsistatydinau, nes baigėsi kadencija. Aš su sportu visą gyvenimą susijęs, daug su jaunimo susietuose reikaluose dirbau. Kadangi tikrai žinau, kaip atrodo reikalai visoje Lietuvoje – ne tik kokia yra padėtis kultūros centrų ir kitų dalykų – tai aš šitoje vietoje daug žinau, ką galima pakeisti“, – portalui tv3.lt pasakojo A. Orlauskas.

„Didžiausias korupcinis skandalas buvo dėl apsimetusių šventuolių liberalų. Tai čia buvo visiems šokas, nors gal ir ne visiems šokas. Kad jie vaidina šventuolius matėsi ir plika akimi, ir kad jų veikla buvo nuostolinga, kai E. Masiulis dirbo susisiekimo ministru. Per šitiek metų jaunas veiklus žmogus, kaip jis save pristato, nepadarė nieko, išskyrus, kad pabaigė Jakų žiedą Kaune, kuris irgi atrodo, velniai žino koks, ir kamščių nesumažino“, – paklaustas, apie korupcinius skandalus, savo nuomonę pareiškė A. Orlauskas.

REKLAMA

Humoristas tikino, jog patekęs į Seimą, savo sugebėjimų pašiepti politinius oponentus tikrai nepamirštų. „Aš to nevengiau daryti ir būdamas tarybose – tiek Kauno rajone, tiek ir Kaune – bet, kiek aš atsimenu, tai aš toks ne vienas buvau“, – tikino A. Orlauskas.

Stipriausias pasaulio žmogus skandalų nebijo

Liberalų sąjūdžio kandidatų į Seimą sąrašo pirmame penketuke į akis krenta net trys čempioniškos pavardės: 2-ju numeriu įrašytas disko metikas, 2000 ir 2004 m. vasaros olimpinių žaidynių čempionas ir rekordininkas, dukart pasaulio čempionas, Europos čempionas Virgilijus Alekna, prie 4-to numerio matome Europos moterų šachmatų čempionę, didmeistrę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, kuriai jau teko ragauti Seimo narės duonos, o 5-tu numeriu įrašytas stipriausiu pasaulio žmogumi tituluojamas, galiūnas Žydrūnas Savickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Vilnios vienmandatėje apygardoje dėl Seimo nario mandato kovosiantis daugkartinis pasaulio čempionas portalui tv3.lt teigė nesibaiminantis dėl Liberalų sąjūdį neseniai sukrėtusio korupcijos skandalo.

„Aš manau, kad kiekvienas skandalas yra apsivalymas ir kuo daugiau tokių skandalų, tuo Lietuva taps švaresnė“, –kalbėjo buvęs Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys.

Galiūnas tikino, jog patirtis sporte jam neabejotinai praverčia ir politikoje.

„Sportas labai padeda visose gyvenimo srityse, ne tik politikoje, nes tu esi užgrūdintas sunkumų, užsiugdai stiprią valią ir žinai, kad, jeigu užsibrėžei tikslą, tai jį visada pasieksi“, – tikino Ž. Savickas.

REKLAMA

Anot pašnekovo, išrinktas į Seimą, jis rūpintųsi visuomenės sveikata ir sportu.

„Ypatingai sieksiu rūpintis žmogaus sveikata, bet ne tradiciškai, kaip dabar daroma, tai yra gydoma liga brangiais vaistais. Reikia valstybei atsigręžti į žmogų ir užkirsti toms ligoms kelią. Daugiau negu 50 procentų gyventojų Lietuvoje miršta nuo širdies, kraujagyslių sistemos ligų, o to priežastis yra netinkama mityba ir nejudrus gyvenimo būdas. Šitą problemą yra labai lengva išspręsti, vaikus šviečiant apie tai, kuo reikia maitintis, kad būtums sveikas“, – kalbėjo Ž. Savickas.

REKLAMA

Premjerui iššūkį mes bušido meistras

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į grumtynes dėl Seimo nario mandato Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje prieš premjerą Algirdą Butkevičių pasitelkė buvusį legendinį bušido kovotoją Kęstutį Smirnovą.

Daugkartinis Lietuvos kovinės savigynos čempionas, Europos Bušido profesionalų čempionas, pasaulio Bušido 3-ios vietos laimėtojas portalui tv3.lt sakė, jog dalyvauti Seimo rinkimuose nutarė, siekdamas parodyti, jog dejavimas rezultatų pasiekti nepadės.

„Visi dejuojame, kad yra blogai, bet nė vienas nesiima atsakomybės kažką eiti ir keisti. Aišku, politiko darbas visuomenėje nėra labai gerbiamas, žiniasklaida ir visa visuomenė neturi geros nuomonės apie jį, bet kažkada į politiką turi ateiti nauja karta, kuri darys kitokius sprendimus“, – aiškino K. Smirnovas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kovo menų meistras pažymėjo, jog A. Butkevičius yra rimtas konkurentas, tačiau jis pasiduoti tikrai neketina.

„Vienais metais būna vienas čempionas, o po metų visiems reikia stoti prie naujos starto linijos ir kovoti iš naujo. Laimi patys stipriausi. Kartais čempionams yra sunkiau apginti savo vardą, o naujai atėjusiems žmonėms kartais būna lengviau.

Aišku, A. Butkevičius yra tikrai stiprus politikas, lyderis, vienas iš stipriausių Lietuvoje. Man didelė garbė būti toje pačioje rinkiminėje apygardoje kaip ir jis. Bet rinkimai yra tas pats kaip sporto varžybos, kaip kova ringe, bet po kovos visi yra draugai. Taigi, aš manau, kad šitoje kovoje mes pakovosime, bet nieko blogo vieni kitiems nelinkime“, – diplomatiškas išliko K. Smirnovas.

REKLAMA

Ar aršiausi Seimo nariai išsigąstų bušido legendos? Galbūt kritikuoti tokio kolegos niekas nedrįstų?

„Čia galima tik pafantazuoti. Aišku, kiekvienas sportininkas, kuris yra daug ko pasiekęs, yra gerbiamas, tai manau, kad tos pagarbos kažkiek ir turėsiu. Aš kritikos nebijau, kritika yra gerai, nes, jeigu žmonės nekritikuos, tai iš kur jie žinos, kad viską daro gerai ir teisingai“, – juokdamasis kalbėjo kovotojas.

Nesnaudžia ir kitos partijos

Žymių asmenybių į savo gretas, artėjant Seimo rinkimams, prisiviliojo ir kitos partijos. Štai Lietuvos socialdemokratų partija Naujamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje iškėlė kompozitoriaus, kultūros veikėjo Fausto Latėno kandidatūrą. Tiesa, šis žmogus nėra politikos naujokas, mat ne kartą dirbo kultūros viceministro, ministro pirmininko patarėjo kultūros klausimais pareigose.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų gretose Seimo rinkimuose dalyvauja pernai prie partijos prisijungęs a. a. maestro Vytauto Kernagio sūnus Vytautas. Lietuvos gretutinių teisių asociacijos AGATA Tarybos narys ir „Vytauto Kernagio fondo“ vadovas konservatorių sąraše gavo 22-ą vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų