REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas antradienį sudarė komisiją, kuri turės Seimui teikti siūlymą dėl Darbo partijos frakcijos atstovo darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo. Jį prokurorai įtaria paėmus kyšį.

Seimas antradienį sudarė komisiją, kuri turės Seimui teikti siūlymą dėl Darbo partijos frakcijos atstovo darbiečio“ Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimo. Jį prokurorai įtaria paėmus kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komisija išvadą turi pateikti iki rugsėjo 15 dienos, jos vadovu paskirtas „tvarkietis“ Kęstas Komskis. Liberalai siūlė pagreitinti procesą ir terminą nustatyti iki liepos 15-osios, bet tam nepritarta.

REKLAMA

Klausimą nusiuntė etikos sargams

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis į Seimą su prašymu panaikinti V.Gapšio neliečiamybę kreipėsi praėjusią savaitę. Jau tuomet parlamentarai galėjo sudaryti komisiją, bet posėdžiui pirmininkavusi „darbietė“ Loreta Graužinienė klausimą nusiuntė etikos sargams.

Seimo pirmininkė Etikos ir procedūrų komisijos užklausė, ar sudarant komisiją gali balsuoti parlamentarai, kurių partijos kada yra gavusios paramą iš koncerno „MG Baltic“. Šio koncerno atstovas įtariamas davęs kyšį V.Gapšiui.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo etikos sargai nusprendė, kad balsuoti parlamentarai gali, viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto nėra.

Koncernas „MG Baltic“ yra rėmęs beveik visas didžiąsias parlamentines partijas, kai tai dar buvo leidžiama.

Skandalas dėl „MG Baltic“

Opozicijos atstovai nustatytą komisijos darbo terminą iki rugsėjo vidurio įvertino kaip trukdymą tyrimui.

Įtarimus dėl V.Gapšio Seime pristatęs generalinis prokuroras sakė, jog yra pagrįstų įtarimų, kad V.Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prokuratūros rašte Seimui teigiama, jog „V.Gapšys nuo praėjusių metų rugsėjo 28 dienos iki šių metų sausio 22 dienos Vilniuje vykusių susitikimų metu koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, t. y. už įtaką Darbo partijos frakcijos nariams ir asmenišką balsavimą Seime svarstant Pelno mokesčio įstatymo pataisų projektą bei priimant Seimo nutarimą dėl kelio Vilnius-Utena projekto – tiesiogiai savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė kyšį – 25 tūkst. eurų“.

REKLAMA

V.Gapšys šiuos įtarimus neigia ir sako nematantis pagrindo dėl jų naikinti imunitetą.

Generalinės prokuratūros kontroliuojamame Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atliekamame tyrime dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu V.Gapšys apklaustas specialiuoju liudytoju. Jo neliečiamybę prokurorai siekia panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui ir eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų