REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį papildomų įtarimų dėl papirkimo ir prekybos poveikiu sulaukęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis iki galo nesuprato jam pateiktų įtarimų, teigia jo advokatas Kazys Pėdnyčia.

Pirmadienį papildomų įtarimų dėl papirkimo ir prekybos poveikiu sulaukęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis iki galo nesuprato jam pateiktų įtarimų, teigia jo advokatas Kazys Pėdnyčia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai susiję su V.Gapšiu, bet detaliau dar juos reikia įsisąmoninti. Mano ginamasis, pagal tokį įtarimą, kaip jis pareikštas, ne iki galo suprato jo turinį. Tai gana sudėtingai surašytas įtarimas, aš nesakau, kad jis kuo nors ydingas, tiesiog jį reikia studijuoti“, – žurnalistams sakė K.Pėdnyčia.

REKLAMA

Advokatas teigė, kad prokuratūra turi atskleisti neteisėto ar teisėto veikimo turinį, jis nors minimaliai turi būti grindžiamas, to gynyba pasigenda. Pasak K.Pėdnyčios, todėl nėra apie ką ir duoti parodymų.

R.Kurlianskiui pirmadienį pateikti papildomi įtarimai, kad jis, prokurorų duomenimis, nuo praėjusių metų rudens iki šių metų sausio pabaigos Vilniuje susitikęs su Seimo nariu „darbiečiu“ Vytautu Gapšiu pasiūlė, pažadėjo, susitarė duoti ir davė iš viso 25 tūkst. eurų kyšį, kad parlamentaras padaryti įtaką savo frakcijos Seime nariams ir pats balsuotų už koncernui „MG Baltic“ palankių bei finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą. 

REKLAMA
REKLAMA

Anot Generalinės prokuratūros pranešimo, turimi duomenys leidžia manyti, kad tai galėjo būti padaryta per kelis galbūt apsimestinius sandorius.

Įtariama, kad vienu atveju tai atlikta per uždarąją akcinę bendrovę, kuri buvo įgaliota atstovauti partijos interesams transliuojant per televiziją politinę partijos reklamą, suteikus 10 tūkst. eurų nuolaidą už dvejose šio koncerno valdomose televizijose transliuotą politinę reklamą. Dar 15 tūkst. eurų – per galbūt apsimestinę paramos sutartį tarp vienos viešosios įstaigos ir koncerno valdomos bendrovės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kita vertus, mūsų ginamasis tuo, kuo jį įtaria, nepadarė – nedarė poveikio, kaip ten galima suprasti, nedavė kokių nors kyšių, o detales, kurios įtarime minimos, – dar reikia perprasti, kas yra mintyje“, – pirmadienį žurnalistams sakė vienas įtariamojo advokatų.

Pasak K.Pėdnyčios, jo klientas pasinaudojo teise ir nedavė prokurorui parodymų dėl pateikto įtarimo.

„Parodymų nedavė dėl to, kad pagal tokį įtarimą, koks pareikštas, nėra ką pasakyti. Gana sudėtingi, nelengvai skaitomi įtarimai, juos reikia įsisąmoninti“, – kalbėjo teisininkas.

REKLAMA

Įtarimai V.Gapšiui kelia šypseną

Prokurorų įtarimai dėl 25 tūkst. eurų kyšio iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio Darbo partijos atstovui parlamentarui Vytautui Gapšiui kelia šypseną.

V.Gapšys pripažįsta, kad yra derėjęsis dėl nuolaidų politinei reklamai koncerno valdomose televizijose, tačiau teigia tai daręs nepažeisdamas įstatymų. Be to, tai buvo jo tiesioginis kaip partijos rinkimų štabo vadovo darbas.

„Tai, apie ką jie kalba, man kelia tam tikrą šypseną netgi. Argi rinkimų štabo vadovo funkcija nėra derėtis dėl nuolaidų žiniasklaidos kanaluose? Aš manau, tai vienas pirmųjų darbų, kuriuos daro bet kurio rinkimų štabo vadovas. Esu derėjęsis su turbūt visais kanalais, kanalų vadovai žino, kad esu pakankamai aštrus derybininkas, mes turime kompaniją, kuri konsultuoja, kokios yra kainos, kiek vienas ar kitas kanalas vertas tos reklamos, bet mes tai darome taip, kaip leidžia įstatymai“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė V.Gapšys.

REKLAMA

Jis taip pat tvirtino nematantis priežasčių, kodėl turėtų atsisakyti Seimo nario mandato dėl prokurorų vykdomo tyrimo.

Parlamentaras jau apklaustas

Anksčiau teisėsauga V.Gapšio namuose ir darbo vietoje Seime teisėsauga yra atlikusi kratas. Jis apklaustas specialiuoju liudytoju. Šis statusas suteikiamas esant duomenų apie galimą nusikaltimą, bet nesant galimybės pateikti įtarimų. V.Gapšys, kaip Seimo narys, turi teisinę neliečiamybę. Ją panaikinti gali tik Seimas.

Paklaustas, ar bus kreipiamasi į Seimą dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo, bylą tiriantis prokuroras Justas Laucius pirmadienį žurnalistams sakė, kad tai yra generalinio prokuroro kompetencija – peržiūrėjęs bylos medžiagą jis įvertins, ar pakanka duomenų tokiam prašymui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu įtariamųjų yra tiek, kiek yra. Galbūt jų galėtų atsirasti daugiau, tačiau kai kurie iš jų yra saugomi imuniteto nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn“, – sakė prokuroras. Jis netikslino nei politikų asmenybių, nei einamų pareigų.

R.Kurlianskis taip pat įtariamas papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi. Teisėsauga įtaria, kad jis perdavė 106 tūkst. eurų kyšį tuometiniam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų