REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstybės saugumo departamentas (VSD) įtaria, kad Baltarusijoje statomoje Astravo atominėje elektrinėje praėjusią savaitę įvyko dar vienas incidentas. 

 Valstybės saugumo departamentas (VSD) įtaria, kad Baltarusijoje statomoje Astravo atominėje elektrinėje praėjusią savaitę įvyko dar vienas incidentas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galiu patvirtinti, kad VSD tikrina informaciją apie galimai įvykusį incidentą Astravo atominėje elektrinėje“, - antradienį BNS sakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

REKLAMA

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas BNS sakė, kad taip pat girdėjo apie galimą incidentą ir kad jis „rimtesnis“ nei anksčiau įvykęs.

„Aš šiuo metu komandiruotėje Gruzijoje. Vakar vakare prieš išvykdamas išgirdau, kad kažkas įvyko, bet nieko negaliu konkrečiau pasakyti. Tik, kaip supratau, kad kažkas rimtesnio nei anksčiau“, - BNS telefonu sakė K.Trečiokas.

Tai būtų antras žinomas incidentas statant Astravo elektrinę. Prieš maždaug mėnesį joje sugriuvo būsimo branduolinės priežiūros pastato atraminės konstrukcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors iš pradžių Baltarusijos atstovai neigė informaciją apie šį incidentą, vėliau patys ją patvirtino.

Linas Linkevičius: prašysime pasiaiškinimo

Užsienio reikalų ministerija ketina prašyti Baltarusijos paaiškinimų dėl galbūt įvykusio incidento statomoje Astravo atominėje elektrinėje.

„Pirmiausia, tai mes artimiausiu metu, matyt, išsiųsime eilinę notą, prašydami paaiškinti arba paneigti informaciją apie šį įvykį“, - BNS antradienį sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Jeigu tai bus patvirtinta, tai būtų labai neraminantis įvykis“, - pridūrė jis.

L.Linkevičius teigė, jog šios naujienos „dar kartą įrodo teisingą Lietuvos poziciją, kad mes reikalaujame nepriklausomų statybų stebėtojų ir statybų atitikimo tarptautiniams standartams“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes negauname informacijos ir negauname informacijos apie esminius klausimus, ir mes tikrai negalime teigti, kad ji saugi. Neturi būti dėl to jokių abejonių ir manau, kad tuo turi būti suinteresuoti ir tie, kurie tikina, kad visas procesas vyksta skaidriai ir tinkamai“, - kalbėjo ministras.

R.Masiulis: informacija kelia nerimą

Informacija apie galimą incidentą statomoje Astravo atominėje elektrinėje kelia didelį nerimą dėl jos saugumo, sako energetikos ministras Rokas Masiulis.

„Kol kas mes neturime detalių apie galimą dar vieną incidentą Astrave statomoje atominėje elektrinėje. Tačiau pasirodžiusi informacija kelia didelį nerimą dėl būsimos elektrinės saugumo“, - sakė R.Masiulis.

REKLAMA

Ministro komentarą BNS antradienį perdavė jo atstovas spaudai Mantas Dubauskas.

Lietuva – aršiausi kritikai

Lietuva yra aštriausia Baltarusijos, statančios atominę jėgainę apie 50 kilometrų nuo Vilniaus, kritikė. Lietuvos teigimu, Baltarusija neužtikrina projekto, statomo 20 kilometrų nuo šalies sienos, saugumo. Vilnius reikalauja, kad Astravo atominės elektrinės statybos vyktų prižiūrint tarptautiniams ekspertams.

Minskas atmeta Lietuvos priekaištus, sakydamas, kad atominėje elektrinėje užtikrins aukščiausius saugumo standartus.

Birželį Lietuva ir Baltarusija surengs dvišales konsultacijas, kurių metu aiškinsis nesutarimus dėl statomos elektrinės.

Astravo atominę elektrinę stato Rusijos branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų