REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pažeistos akys, apdegintas veidas ir nosis – taip baigėsi medicininė patikra savanoriškai Lietuvos kariuomenėje tarnaujančiam vaikinui. Jo artimieji įsitikinę, kad amoniako nualpusį savanorį gaivinę Kauno karo ligoninės medikai, bando nuslėpti incidentą ir dėl sužalotų veido bei akių apkaltinti patį savanorį.

Pažeistos akys, apdegintas veidas ir nosis – taip baigėsi medicininė patikra savanoriškai Lietuvos kariuomenėje tarnaujančiam vaikinui. Jo artimieji įsitikinę, kad amoniako nualpusį savanorį gaivinę Kauno karo ligoninės medikai, bando nuslėpti incidentą ir dėl sužalotų veido bei akių apkaltinti patį savanorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kauno Karo Ligoninėje buvo incidentas, kurį mano manymu bandoma nuslėpti nuo žiniasklaidos“, – į portalą tv3.lt kreipėsi nukentėjusio savanorio artimasis Audrius Vilkelis.

REKLAMA

Vyras pasakojo, kad pernai savanoriu į Lietuvos kariuomenę tarnauti atėjęs jo 23 sūnėnas panoro likti tarnyboje, todėl jam reikėjo atlikti medicininę patikrą. Dėl to vaikinas šeštadienį ryte atvyko į Kauno karo ligoninę.


TAIP PAT SKAITYKITE:

Šokas artimiesiems: dėl ūmios infekcijos mirė šauktinis


„Jam buvo atliekamas kraujo tyrimo testas, kurio metu buvo imamas kraujas. Kai paėmė kraują, vaikinas pasijuto silpnai ir nualpo. Skubios pagalbos metu buvo naudojamas amoniakas, kad kuo greičiau jis atsigautų, bet per neapdairumą jam amoniaką supylė ant akių“, – pasakojo A. Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA

Neleido pranešti artimiesiems

Vyras pasakojo, kad po šio įvykio savanoris buvo nuvežtas į Kauno klinikas, tačiau iki pat 16 val. apie tai, jog vaikinui amoniaku buvo apdegintas veidas, akys ir nosis, niekam nebuvo pranešta.

„Iki 16 valandos niekam buvo nepranešta, net, kaip jis pats pasakoja, jam neleido paskambinti artimiesiems. Jaunuolio situacija labai prasta: pažeisto abi akys bei apdegintas veidas, vidinė nosies dalis. Kaire akimi mato per miglą, o dešine akimi beveik nemato“, – rašė A. Vilkelis.

Anot jo, dėl incidento vaikino artimieji nuvyko aiškintis į karo ligoninę.

Iš Jų pusės buvo tokių pasisakymų, kad net juokas ėmė. Aiškino, kad neva jam epilepsija, po kiek laiko pareiškė kad jis pats akis galėjo pasitrinti rankomis. Bet kaip tai įmanoma, jeigu jis buvo nualpęs? Vaikinas pasakoja, kad su juo buvo dar du nepažįstami kariškiai, kurie turėtų būti įvykio liudininkais, bet apie tai niekas nieko nesako“, – pasipiktino neslėpė A. Vilkelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreipsis į teismą

A. Vilkelis teigė, jog šiuo metu sūnėnas yra gydomas Kauno klinikose. Veido nudeginimai gydomi sparčiai, į akis lašinami vaistai, tačiau dešine akimi savanoris iki šiol nemato.

„Kairė akis sveiksta, o kaip dešinė akis, bus aiškiau tik po dviejų savaičių, bus aiškiau, ar pokyčiai į gerąją ar į blogąją pusę. Šiuo metu vaikinas dešine akimi nemato“, – aiškino vyras.

„Tai yra didelė klaida, neapdairumas, neįsivaizduojami dalykai“, – paklaustas, kaip vertina medikų, kurie gaivino nualpusį vaikiną veiksmus, sakė A. Vilkelis.

REKLAMA

Anot jo, nukentėjusio savanorio artimieji dėl medikų veiksmų kreipsis į teismą.

„Mes taip ir darysime. Norime surasti kaltus, kad nebūtų taip, kad vaikas liks pats kaltas“, – pažymėjo vyras.  

Kariuomenės atstovai: tai – nelaimingas atsitikimas

Kaip portalą tv3.lt informavo Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai Donatas Suchockis, incidentas, kurio metu nukentėjo karys, įvyko Lietuvos kariuomenės dr. Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnyboje.

Anot kariuomenės atstovo, sveikatos patikrinimo metu buvo imamas kraujas, ši procedūra buvo atlikta kariui gulint, o, kai jis atsistojo, pasijuto blogai ir apalpo.

REKLAMA

„Teikiant pirmąją medicinos pagalbą buvo naudojamas amoniakas, įvyko nelaimingas atsitikimas, amoniako pateko kariui į akis. Suteikus būtinąją medicinos pagalbą karys buvo nuvežtas į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikas, šiuo metu karys yra gydomas Kauno klinikų Akių ligų klinikoje“, – portalui tv3.lt atsiųstame laiške informuoja Lietuvos kariuomenės atstovai.  Anot jų, kario artimieji apie įvykį buvo informuoti tą pačią dieną, kai įvyko incidentas, o jau kitą dieną karo medicinos tarnyboje Kaune kario artimiesiems apie įvykį informacija suteikta asmeniškai.

„Karo medicinos tarnybos vadės nurodymu pradėtas tyrimas dėl įvykio“, – pranešė D. Suchockis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų