REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Raimondas Kurlianskis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį po pietų atvestas į Vilniaus apylinkės teismą.

36

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį po pietų atvestas į Vilniaus apylinkės teismą.

REKLAMA
REKLAMA

Rankas už nugaros sunėrusį vyrą teismo koridoriais vedė du policininkai. Antrankių nebuvo matyti.

REKLAMA

Praėjus nedaug laiko, policininkai vėl išvedė R.Kurlianskį iš teismo salės. Paaiškėjo, kad įtariamojo advokatai paprašė pusvalandžio susipažinimui su bylos medžiaga. Prašymas buvo patenkintas ir advokatams buvo leista susipažinti su bylos duomenimis.

„Nebuvo laiko - vakar sulaikytas, kratos, mes visur dalyvavome“, – BNS sakė vienas įtariamojo advokatų Romualdas Mikliušas.

R.Kurlianskį gina du advokatai – buvęs generalinis prokuroras, dabar advokato praktika besiverčiantis Kazys Pėdnyčia, kitas gynėjas – Romualdas Mikliušas. Jie BNS sakė, kad prašys teismo netenkinti prokuroro prašymo, nes yra kitų, ne tokių griežtų kardomųjų priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamas ekonominiu nusikaltimu, korupcija – ekonominis nusikaltimas. Prokuroras suėmimą motyvuoja, kad įtariamas sunkiu nusikaltimu. Pagal dabar galiojančią praktiką, teismai gali atidėti bausmę, jeigu skiriama ne daugiau kaip ketveri metai laisvės atėmimo. Jis anksčiau neteistas, tada skiriamas bausmės vidurkis, toks pagrindas. Tai jam net laisvės atėmimas negresia“, – BNS sakė advokatas R.Mikliušas.

„Geriausia kardomoji priemonė – atiduoti žmonos globai“, – šmaikštavo K.Pėdnyčia.

Veiksmų seka

R.Kurlianskis buvo laikinai sulaikytas ketvirtadienį, naktį jis praleido areštinėje. Teisėsauga tiria duomenis, kad „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdžio vadovui Seimo nariui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„MG Baltic“ valdybos narys Romanas Raulynaitis BNS patvirtino, kad ketvirtadienio vakarą koncerno patalpose atlikti pakartotiniai poėmiai.

„Tai buvo poėmiai, ne krata. Dar dokumentų paėmė. (...) Tai su žiniasklaida susiję reikalai“, – BNS sakė R.Raulynaitis. Jis patvirtino, kad vykstant poėmiams, dalyvavo ir R.Kurlianskis.

Koncernas kratosi kaltės

D.Mockus poėmių BNS nekomentavo: „Negaliu suteikti informacijos, klauskite STT“.

D.Mockus ketvirtadienį atmetė svarstymus, kad kyšį R.Kurlianskas galėjo duoti, galbūt siekdamas padėti koncerno statybų įmonei „Mitnija“ laimėti rangos konkursus Vilniuje, pavyzdžiui, planuojamo Lazdynų baseino ar nacionalinio stadiono statybos konkursus. Sostinės savivaldybei vadovauja liberalų meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

„Pagrindinė Raimondo (Kurlianskio – BNS) atsakomybė yra media holdingas, ir savivaldybės reikalai arba tai, kas susiję su nekilnojamuoju turtu, yra ne jo disponavimo zona ir ne jo atsakomybė“, – laidoje „LRT Forumas“ laidoje kalbėjo D.Mockus.

Verslininkas teigė nežinantis, ar koncerno atstovai galėjo duoti kyšį E.Masiuliui.

„Visi šneka kaip apie kažkokį įvykusį faktą, operuojant stambaus kyšio sąvokomis, bet man apie tai nieko nežinoma ir aš nelabai įsivaizduoju, kas čia galėtų pasikeisti. Aš apie jokį kyšį ir apie jokius rėmimus nežinau ir to nėra buvę, tai tam tikri įtarimai. Laukiam, kol bus pateiktos visos medžiagos ir tada bus ką diskutuoti“, – teigė D.Mockus, atsakydamas į klausimą, kaip ši istorija gali paveikti koncerno verslą.

REKLAMA

-------------

R.Kurlianskis eina aukštas pareigas žiniasklaidos priemones valdančiose įmonėse – jis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Jis taip pat yra alkoholio gamybos įmonių grupės „Alita“ stebėtojų tarybos pirmininkas, „Mediafon“ grupės įmonių valdybos narys, eina pareigas ir kai kuriose kitose įmonėse.

Ketvirtadienio vakarą E.Masiulis paskelbė, kad traukiasi iš Liberalų sąjūdžio pirmininko ir Seimo nario pareigų.

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 72 koncerno valdomos įmonės 2015 metais pasiekė 539 mln. eurų apyvartą, grupėje dirbo beveik 3,7 tūkst. darbuotojų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų