REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdio lyderiui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį. Pranešta, kad ką tik atlikti dokumentų poėmiai E. Masiulio kabinete Seime - iš čia išgabentos dvi juodos dėžės. 

Specialiųjų tyrimų tarnyba ketvirtadienį pranešė tirianti įtarimus, kad verslo koncerno „MG Baltic“ atstovai Liberalų sąjūdio lyderiui Eligijui Masiuliui perdavė 100 tūkst. eurų kyšį. Pranešta, kad ką tik atlikti dokumentų poėmiai E. Masiulio kabinete Seime - iš čia išgabentos dvi juodos dėžės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atliekant tyrimą ketvirtadienį buvo atliktos kratos šio verslo koncerno prezidento Dariaus Mockaus ir viceprezidento darbo vietose, E.Masiulio namuose, automobilyje, darbo vietoje ir jo vadovaujamo Liberalų sąjūdžio būstinėje.

REKLAMA

„Ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai vieno verslo koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui Eligijui Masiuliui“, - rašoma STT pranešime spaudai.

„Galiu patvirtinti“, - BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas, paklaustas, ar minimas koncernas yra „MG Baltic“. Verslo koncerno vadovų statuso byloje teisėsauga kol kas neatskleidžia. Su jais BNS susisiekti kol kas nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Anot STT, priimtas nutarimas E.Masiulį apklausti specialiuoju liudytoju. Konstitucija numato, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn.

L. Graužinienė: apie STT veiksmus Seime žinome

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė BNS sakė, kad krata atlikta ir E.Masiulio darbo vietoje parlamente. Apie procesinius veiksmus Seimo vadovybė buvo informuota, sakė ji.

L.Graužienienė sakė kol kas neturinti informacijos, ar prokurorai ketina prašyti panaikinti E.Masiulio neliečiamybę. Ji sakė pasitikinti atliekamu teisėsaugos tyrimu, sakė nesiejanti jo su rinkimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neturiu pagrindo nepasitikėti teisėsauga, nes atitinkamų institucijų visi leidimai atlikti veiksmus buvo. Ir šiandieną neturiu daugiau informacijos, todėl negaliu plačiau komentuoti“, - BNS sakė L.Graužinienė.

Pasiruošę bendradarbiauti su teisėsauga

Liberalų sąjūdis pranešė, kad yra pasirengęs bendradarbiauti su teisėsauga ir atsakys pareigūnams į visus klausimus.

„Liberalų sąjūdis visuomet pasisakė už skaidrią politiką. Todėl teiksime visą būtiną pagalbą teisėsaugos institucijoms, kad jų vykdomas tyrimas būtų užbaigtas kuo galima greičiau“, - pranešime spaudai teigė Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

REKLAMA

Tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorų grupė.

Liberalų sumišimas Seime

Seime, po to, kai E. Masiulio kabinete STT pareigūnai atliko poėmius, išsinešė dėžes, panašias į kompiuterius, Liberalų sąjūdžio atstovai susirinko į frakcijos posėdį.

Į Seimą atvyko ir Vilniaus meras, liberalas Remigijus Šimašius. Jis po posėdžio paliko Seimo rūmus, atsisakęs atsakyti į žurnalistų klausimus.

REKLAMA

„Dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo procedūrų jis kol kas negali komentuoti, bet po pietų turėtų pasirodyti“, – į klausimą, kur yra E. Masiulis, atsakė jo kolega G. Steponavičius.

Anot jo, liberalai kol kas nesvarsto E. Masiulio šalinimo iš partijos pirmininko posto galimybės.

„Šiuo metu mes laukiame tolimesnės informacijos, susijusios su šita nemalonia mums istorija ir atitinkamai rinksis atitinkamos partijos institucijos, valdyba, kuri turi įgaliojimus tokius klausimus svarstyti“, – kalbėjo G. Steponavičius.

-----

„MG Baltic“ yra viena didžiausių Lietuvoje gamybos, prekybos, nekilnojamojo turto ir žiniasklaidos įmonių grupė. 2014 metais „MG Baltic“ valdomoje įmonių grupėje vidutiniškai dirbo per 3 tūkst. darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koncerno grupei priklauso alkoholio gamybos ir prekybos įmonės „Stumbras“, „Alita“, „Mineraliniai vandenys“, LNK televizija, naujienų portalas alfa.lt, nekilnojamojo turto bendrovės „Mitnija“ ir „MG Valda“, mažmeninės prekybos drabužiais įmonė „Apranga“, logistikos bendrovė „Tromina“.

„MG Baltic“ 2014 metų konsoliduotas grynasis pelnas siekė 13,444 mln. litų - 23,3 proc. mažiau nei 2013 metais, konsoliduotos pajamos išaugo 12,5 proc. iki 577,587 mln. eurų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų