REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienio rytą Šalčininkų rajone esančiame Jašiūnų miestelyje į acto cisterną įkrito trys žmonės.

Pirmadienio rytą Šalčininkų rajone esančiame Jašiūnų miestelyje į acto cisterną įkrito trys žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius, policijai informacija apie įvykį perduota 8.41 val.

REKLAMA

Pirminiais duomenimis, miestelio Naujojoje gatvėje į 25 metrų gylio cisterną įkrito trys žmonės. Į įvykio vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Kaip portalą tv3.lt informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento tarnybos darbuotojai, kol kas nėra žinoma, ar į cisterną įkritę žmonės buvo įmonės Actas darbuotojai.

VPGT teigimu, šiuo metu nukentėjusieji yra nugabenti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, jų gyvybei pavojaus nėra.

REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje buvę tv3 žurnalistai informavo, kad nelaimė įvyko valant cisterną. Pasak įmonės vadovo, cisternoje acto nebuvo, tik garai, nuo kurių trims žmonėms pasidarė bloga ir jie neteko sąmonės.

Nukentėjusieji ir jiems bandę padėti žmonės buvo ištraukti virvėmis. Patys darbuotojai, laukdami ugniagesių, purškė vandenį, kad palaikytų kuo daugiau gaivaus oro.

AB „Actas” vadovas: laimei, darbuotojai rimčiau nenukentėjo

AB „Actas” direktorius Aloyzas Ubis pakomentavo pirmadienio rytą gamykloje įvykusią nelaimę, kurios metu spirituotų obuolių sulčių garais apsinuodijo trys įmonės darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot ilgamečio įmonės vadovo, incidentą lėmė įmonės vidaus darbų saugos reikalavimų nepaisymas: „Mažiau patyrusi darbuotoja įlipo valyti obuolių sulčių cisternos neužsidėjusi respiratoriaus ir sunegalavo, o vyresni kolegos, matyt, iš žmogiško noro kuo skubiau padėti jaunesnei kolegei irgi pamiršo būtinąsias saugos priemones”.

Trys įmonės darbuotojai, dvi moterys ir vienas vyras, buvo išvežti į ligoninę. A.Ubis teigė palaikantis ryšį su darbuotojais ir jų artimaisiais: „Laimei, visi trys darbuotojai jau yra sąmoningi, ir vėliausiai rytoj bus paleisti iš ligoninės”. Jašiūnuose įsikūrusios bendrovės direktorius patikino, jog įmonė padės nukentėjusiems padengdama visas su incidentu susijusias medicinines išlaidas.

REKLAMA

AB „Actas” gamybinę veiklą vysto nuo 1959 m. Lietuvos nepriklausomybės laikotarpiu bendrovė įtvirtino savo pozicijas kaip vienintelė natūralaus acto gamintoja Baltijos šalyse. Nuo pat įmonės įkūrimo tai yra pirmas panašaus pobūdžio nelaimingas incidentas, per kurį sutrikdyta kelių darbuotojų sveikata.

„Į darbų saugą žiūrime atsakingai, ir visi darbuotojai yra supažindinti su būtinaisiais ir papildomais darbų saugos reikalavimais”,- teigė bendrovės direktorius: „Tačiau nelaimės akivaizdoje pirštais į nieką nebadysime, o nukentėjusių darbuotojų lauksime sugrįžtan ių į darbą.”

REKLAMA

A.Ubis pabrėžė, jog po pirmadienio rytą įvykusio incidento dar kartą bus kalbama su personalu: „Formaliai gali būti saugiausia gamykla pasaulyje, tačiau dar svarbesnė yra kiekvieno žmogaus asmeninė savimonė, todėl šiuo klausimu su personalu bendrausime papildomai, idant tokie nelaimingi atsitikimai nepasikartotų”.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų