REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė žada svarstyti galimybę skelbti naują Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursą.

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė žada svarstyti galimybę skelbti naują Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovo konkursą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Svarstom klausimą nutraukti šitą konkursą ir skelbti iš naujo, bet nežinau teisinių pasekmių, teisininkai aiškinasi“, - BNS pirmadienį sakė ministrė.

REKLAMA

Praėjusią savaitę Žemės ūkio ministerija pranešė, jog NŽT vadovo konkursą laimėjo Daiva Mūrienė, kurios tėvai neslepia ryšių su žemės ūkio ministrės V.Baltraitienės šeima.

Pasak V.Baltraitienės, klausimas dėl naujo konkurso bus svarstomas antradienį, jai grįžus iš Liuksemburgo. Nors čia pat ministrė pridūrė nematanti galimybės jo laimėti „naujam žmogui“.

„Žiūrime teisines pasekmes, kokios bus, nes aš tai nematau galimybės nei naujam žmogui laimėti, bet jeigu kažkas kažkam neaišku…“, - BNS pirmadienį sakė V.Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Po kiek laiko antradienį ministrės atstovė spaudai Božena Zaborovska Zdanovič BNS atsiuntė naują ministrės citatą, prašydama patikslinti pastarąją dėl prasto telefono ryšio su Liuksemburgu: „Sulaukę Valstybės tarnybos departamento išvadų ir įvertinę visus teisinius aspektus, bus sprendžiamas klausimas dėl konkursų rezultatų. Bet net neabejoju, kad tokie konkursai, kurie yra nuolat viešai eskaluojami, visuomet bus sudėtingi bet kuriam kandidatui“.

V.Mazuronis: į konkursą politikai negali kištis

Darbo partijos pirmininkas europarlamentaras Valentinas Mazuronis sakė nenorintis komentuoti ministrės pasisakymų, tačiau teigė, jog niekas neturi teisės kištis ir komentuoti konkursų į valstybės tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neabejotinai konkursus turi laimėti tie, kuriuos nustato komisija ir nei ministras, nei kažkoks kitas pareigas užimantis, premjeras ar kas nors kitas negali nei komentuoti, nes kištis į konkurso organizavimą“, - kalbėjo V.Mazuronis.

Pasak jo, naujas NŽT vadovo konkursas turi būti rengiamas, kilus bent menkiausiai abejonei dėl praėjusią savaitę pasibaigusio konkurso.

D.Mūrienė konkursą laimėjo, surinkusi 7,25 balo iš 10, tačiau Vyriausybės kanceliarijos atstovas ją įvertino prasčiau nei kelis kitus pretendentus. Tuo metu Valstybės tarnybos departamento atstovė geriau už D.Mūrienę įvertino vieną kandidatą.

REKLAMA

VTD atstovė spaudai Lina Biekšaitė BNS sakė, kad D.Mūrienė laimėjo labai nedidele balsų persvara, taigi komisijos narių vertinimai labai neišsiskyrė.

Geriausiai D.Mūrienę įvertino ministerijos atstovai

Kaip rodo konkurso protokolas, kurio kopiją matė BNS, D.Mūrienę nuo artimiausio kandidato skyrė vos 0,25 balo. Prasčiausiai D.Mūrienę įvertino komisijoje dirbęs Vyriausybės kanceliarijos atstovas Tomas Ražauska ir Valstybės tarnybos departamento atstovė Eglė Poškienė, skyrę po 5 balus. Geriausiai ją įvertino Žemės ūkio ministerijos atstovai: viceministras Saulius Jakimavičius (8 balai), Teisės departamento direktorius Andrius Burlėga (9 balai), Personalo skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Saulienė (8 balai), Veiklos administravimo ir turto valdymo departamento direktorė Virginija Žoštautienė (8 balai).

REKLAMA

Po 7 balus pretendentei skyrė ministerijos Žemės ir išteklių politikos departamento direktorius Algirdas Sereika, Žemės teisės skyriaus vedėja Gintarė Tumalavičienė.

Iš viso konkurse dalyvavo 7 asmenys.

D.Mūrienės tėvas Regimantas Valiauskas yra rajono savivaldybės administracijos filialo - Gūdžiūnų seniūnas, o motina Zita Valiauskienė - savivaldybės kontrolierė, šiame poste ji dirba nuo 2000 metų. Ministrė V.Baltraitienė kelerius metus buvo tiesioginė Z.Valiauskienės vadovė. Ji nuo 1999 iki 2004 metų vadovavo Kėdainių rajono savivaldybės administracijai, 2004 - 2005 metais buvo rajono merė. Be to, V.Baltraitienė ir Z.Valiauskienė iki Darbo partijos įkūrimo priklausė tai pačiai Naujosios sąjungos partijai, abi su šia partija 2002 metais buvo išrinktos į Kėdainių rajono tarybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu V.Mūrienės tėvas R.Valiauskas iki šiol priklauso Darbo partijai. Gūdžiūnų seniūnas taip pat teigia kartais bendraujantis su V.Baltraitienės vyru Regimantu Baltraičiu, jie susitinka medžiotojų renginiuose.

Valstybės tarnybos departamento atstovai teigė neturėję informacijos apie D.Mūrienės tėvų pažintis.

Naujojo NŽT vadovo paieška paskelbta po to, kai sausį iš šių pareigų pasitraukė Daiva Gineikaitė, paaiškėjus, kad ji vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų