REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Gintaras Jonas Furmanavičius (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Aferomis įtariamas buvęs ministras atleistas iš pareigų

Finansinėmis machinacijomis kaltinamas ne pirmą kartą

Įtarimų korupcija sulaukęs buvęs vidaus reikalų ministras Gintaras Jonas Furmanavičius jo paties prašymu ketvirtadienį atleistas iš Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus patarėjo pareigų, pranešė institucija.

6

Įtarimų korupcija sulaukęs buvęs vidaus reikalų ministras Gintaras Jonas Furmanavičius jo paties prašymu ketvirtadienį atleistas iš Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus patarėjo pareigų, pranešė institucija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot NŽT, G.J.Furmanavičius atsistatydino savo noru.

„Nacionalinė žemės tarnyba praneša, kad direktoriaus patarėjas G.J.Furmanavičius šiandien po pietų laikinai einančiai Nacionalinės žemės tarnybos direktorės pareigas Aušrai Kalantaitei įteikė prašymą atleisti iš pareigų darbuotojo pareiškimu. NŽT direktorė šį prašymą tenkino“, - rašoma pranešime.

REKLAMA

Aferomis kaltinamas ne pirmą kartą

Balandžio 6 dieną Specialiųjų tyrimų tarnyba sulaikė Nacionalinės žemės tarnybos direktorės patarėją Gintarą Joną Furmanavičių. Buvęs Vidaus reikalų ministras įtariamas prekyba poveikiu – tiriama, ar jis už kyšį siekė paveikti įstaigos darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę. Ir tai jau ne pirmas kartas, kai G. J. Furmanavičius siejamas su didžiulėmis finansinėmis machinacijomis.

REKLAMA
REKLAMA

Registrų centro duomenimis, Furmanavičių klampinantis sklypas, kuriame stovi sprogusi pirtis, priklauso valstybei, tačiau 2013 metais jis 27 metams buvo išnuomotas savivaldybės įmonei „Start Vilnius“, jai 2013-aisiais buvo perduotas ir pastatas, tačiau 2014 metų rugsėjį jis parduotas bendrovei „NT koncernas“, kurią lygiomis dalimis valdo buvęs „Start Vilniaus“ direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jurkšas ir jo verslo partneris Vaclovas Daukšas.

2014-ųjų gruodį buvo parengtas šio sklypo formavimo ir pertvarkymo projektas. Tuometinio Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Jono Urbanavičiaus pasirašytame įsakyme nurodoma, kad siekta sujungti įsiterpusį valstybinės žemės plotą su besiribojančiu žemės sklypu, nes laisvoje valstybinėje žemėje negalima suformuoti racionalaus dydžio ir ribų sklypo, be to, norėta jį pritaikyti daugiabučių, bendrabučių bei komercinės paskirties objektų statybai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Furmanavičius yra Darbo partijos Kauno skyriaus narys. Trečiadienį Darbo partijos prezidiumas, vadovaudamasis Darbo partijos statutu,po pranešimo apiesulaikymą sustabdė jo narystę partijoje.

Vidaus reikalų ministro pareigas jis ėjo socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004-2006 metais. Ir tuomet alternatyva Viktorui Muntianui tapęs Gintaras Jonas Furmanavičius dar nepradėjęs darbo kaip Vidaus reikalų ministras jau sukėlė skandalą. Mat paaiškėjo, kad būsimasis Vidaus reikalų ministras vadovavo net kelioms millijonus išsvaisčiusioms EBSW koncerno įmonėms.

REKLAMA

Pats G. J. Furmanavičius atsakinėdamas į klausimus tvirtino, kad yra nepriekaištingos reputacijos vadybininkas, o darbą EBSW įmonėse įvardijo kaip sėkmingą karjerą.

Jis EBSW byloje nebuvo įtariamasis, o tik svarbus liudytojas.

Tuo pat metu įtarta, kad paskirtąjį vidaus reikalų ministrą galėjo sieti ryšiai su nusikaltėliais ir jis net turėjo „Furmos“ pravardę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų