REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
97
Vilniuje prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Penktadienį Vilniuje prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė, šių metų jos naujovė – Žydų miestelis.

97

Penktadienį Vilniuje prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė, šių metų jos naujovė – Žydų miestelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo kovo 4-osios iki 6-osios vyksiančioje mugėje šis miestelis įsikurs Rotušės aikštėje, kur bus galima pamatyti tiek tradicinius žydų amatus, tiek pavartyti žydų literatūros ar paragauti žydiško maisto.

REKLAMA

„Lietuvą prekiauti išmokė žydai, tikriausiai niekas nesiginčys dėl to“, – sakė Žydų kultūros ir informacijos centro direktorius Algimantas Gurevičius.

Šiame miestelyje įsikurs per dešimt žydų amatų palapinių, prekyvietės su suvenyrais, knygynas, audinių parduotuvė, skalbykla bei gramofonų parduotuvė.

Kaziuko mugėje taip pat veiks „Kaziuko vaikų pasaulis“, kuriame per visą mugės laiką koncertuos apie 15 vaikų kolektyvų, vaikus linksmins į pasakų personažus įsikūniję aktoriai. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ kvies iliustruoti skaitomas knygas, už tai dovanodamas Nacionalinio vaikų literatūros konkurso laureatų knygas vaikams. „Kaziuko vaikų pasaulyje“ taip pat bus gydytojų klounų, Baltijos cirko artistų, ornitologų klubas mažuosius kvies pažinti paukščius, dalyvauti viktorinose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiųmetinėje Kaziuko mugėje taip pat bus siekiama ilgiausio Lietuvos medinio šaukšto rekordo. Organizatoriai tikisi, kad bus menininkai išdroš 12 metrų aukščio šaukštą. Mugėje vyks ir tradiciniai renginiai, tokie kaip atviras barbekiu čempionatas, kurio metu bus įvairiai gaminama antiena.

Katedros aikštės pradžioje įsikurs Amatininkų kiemelis. Jame tautinio paveldo amatininkai pristatys darbus, renginiuose dalyvaus verbų pynėjai, bus atidaryta Inkilėlių sostinė.

Netoli Katedros aikštės T.Vrublevskio gatvėje bus atidaryta Gerumo ir vilties alėja. Joje savo darbus demonstruos neįgaliųjų veiklos organizacijos bei vaikų globos namai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gedimino prospekto ir Odminų skvero sankirtoje bei Pilies gatvės ir B.Radvilaitės gatvės sankirtoje įsikurs „Kanarėlės“. Juose bus galima įsigyti spaudos, informacinių leidinių, specialių Kaziuko mugės suvenyrų.

Mugėje šiemet taip pat dalyvaus 500 svečių iš 16 užsienio valstybių. Jie įsikurs Didžiojoje gatvėje.

Kaziuko mugė kilo iš šventojo karalaičio Kazimiero procesijų, rengiamų nuo 1604 metų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų