REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) pareiškus, kad Vyriausybė patiria prezidentės spaudimą ir taip galbūt siekiama, kad būtų formuojama mažumos Vyriausybė, „Tvarkos ir Teisingumo“ lyderis įžvelgia siekį padaryti Vyriausybę neįgalią, tuo metu Darbo partija jokio spaudimo teigia nejuntanti, BNS sakė valdančiųjų partijų lyderiai.

Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) pareiškus, kad Vyriausybė patiria prezidentės spaudimą ir taip galbūt siekiama, kad būtų formuojama mažumos Vyriausybė, „Tvarkos ir Teisingumo“ lyderis įžvelgia siekį padaryti Vyriausybę neįgalią, tuo metu Darbo partija jokio spaudimo teigia nejuntanti, BNS sakė valdančiųjų partijų lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Darbo partija spaudimo nejunta

„Aš asmeniškai su prezidente tiesiogiai daug nebendrauju, tai man asmeniškai ir mums, Darbo partijai, prezidentės kokio nors spaudimo ardyti ar griauti nejaučiu. O kad prezidentė nėra labai teigiamai nusistačiusi šios koalicijos atžvilgiu, tai tą ji pati yra ne kartą pasakiusi ir pareiškusi savo nuomonę. Bet aš asmeniškai nematau griovimo ar kitų dalykų“, – BNS sakė Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA

Jis nesiryžo vertinti socialdemokratų pareiškimo, nes jo nematė, tačiau pabrėžė, kad politinei situacijai kaistant prieš Seimo rinkimus, „darbiečiai“ stengiasi laikytis nuošaliai politinių karų.

„Mūsų kaip Darbo partijos pozicija yra pakankamai aiški šioje vietoje: mes tikrai nesiveliame į politinius karus, kovas ir kaltinimus vieni kitiems. (...) Mes koncentruojamės produktyviam darbui artėjančioje pavasario sesijoje – turime labai svarbių nutarimų“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Mazuronio, svarbu, kad teisėsauga kuo greičiau pateiktų atsakymus dėl politikams pateiktų kaltinimų ir jie būtų operatyviau pagrindžiami.

R.Paksas: spaudimas daromas nuo pirmos koalicijos darbo dienos

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas teigia, kad spaudimas Vyriausybei daromas nuo pat šios koalicijos darbo pradžios.

„Iškart buvo pasakyta Darbo partijos atžvilgiu, kad šios partijos partijos atstovai Vyriausybėje nepageidautini. Tai nuo pat pirmos dienos iki šios savaitės įvykių aš tą įžvelgiu, – paklaustas, ar pastebi koalicijos partnerių keliamas problemas, teigė R.Paksas. – Ypač tai pasimatė pastaruoju metu: tokie pasakymai valstybės vadovės, kad iš šitos koalicijos aš nieko nebesitikiu, iš šito premjero nieko nebelaukiu... Ką tai reiškia?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, situacija itin paaštrėjo pastaruoju metu – „tvarkietis“ tai sieja su Seimo rinkimais ir mano, kad siekiama padaryti Vyriausybę neįgalią.

„Nelabai yra norinčiųjų dabar pasiimti Vyriausybės vairą į savo rankas – aš kalbu apie politines partijas. Nes yra pernelyg sudėtingas ir trumpas etapas iki rinkimų. Bet siekis padaryti neįgalią Vyriausybę arba mažumos Vyriausybę, kad būtų sudėtinga priimti sprendimus“, – kalbėjo R.Paksas.

Socialdemokratai ragina prezidentę apsispręsti

LSDP pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas BNS teigė nemanantis, kad partijos pareiškimas apsunkins valdančiųjų santykius su prezidente.

REKLAMA

„Ir dabar nėra lengva bendrauti su prezidente, ypač šiai Vyriausybei ir šiai daugumai: nuo pirmos dienos prezidentė pasakė, kad aš jūsų nemyliu, aš myliu kitus. Ir tai tęsiasi tuos visus trejus su puse metų. Nemanau, kad galima daugiau tylėti – mes vis dėlto esame parlamentinė valstybė“, – kalbėjo jis.

Pasak A.Syso, jeigu prezidentė nori mažumos Vyriausybės, „tai ji turi įvardyti, o mes tada nuspręsime, ar galime tai padaryti, ar ne, o ne priekaištauti“. Tačiau jis pridūrė, kad socialdemokratai norėtų baigti šią parlamento kadenciją su ta pačia dauguma.

REKLAMA

„Prezidentei mes tiesiai pasakome, kad nesitaikstysime, nes turime tam tikrų ambicijų ir galime ne tik klausyti jos pareiškimų ir priekaištų, bet ir atsakyti“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

Penktadienį išplatintame pranešime socialdemokratai pareiškė, kad Vyriausybė patiria „akivaizdų ir tendencingą“ prezidentės Dalios Grybauskaitės spaudimą ir klausė, ar šalies vadovė siekia dabartinės Vyriausybės atsistatydinimo.

Taip socialdemokratai reaguoja į šalies vadovės raginimą socialdemokratų lyderiui premjerui Algirdui Butkevičiui spręsti dėl aplinkos ministro „tvarkiečio“ Kęstučio Trečioko galimybių toliau eiti pareigas bei į kitas pastarųjų dienų politines aktualijas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų