REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Darbiečių“ lyderis europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigia, kad situacija Druskininkuose jam nelabai patinka, bet savo mero klausimą turi spręsti socialdemokratai.

„Darbiečių“ lyderis europarlamentaras Valentinas Mazuronis teigia, kad situacija Druskininkuose jam nelabai patinka, bet savo mero klausimą turi spręsti socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Situacija su Druskininkams mums nelabai patinka, bet čia daugiau mero „onoro“ klausimai. Tikiuosi, kad socdemai patys susidėlios tuos dalykus. O dėl Vyriausybės kokių nors korumpuotų ar kitų dalykų, faktų aš nežinau“, – pirmadienį po susitikimo su premjeru socialdemokratu Algirdu Butkevičiumi Turniškėse BNS sakė V.Mazuronis.

REKLAMA

Jis teigė su Vyriausybės vadovu aptaręs situaciją ir apsikeitęs nuomonėmis dėl politinės atmosferos.

„Čia buvo susitikimas pasitikslinant, kaip kartu toliau dirbti“, – paaiškino Darbo partijos pirmininkas.

Druskininkų istorijoje yra neatsakytų klausimų

Jis tvirtino matąs „tam tikrų problemų ar neatsakytų klausimų dėl Druskininkų istorijos“.

„Nors tai yra savivaldybės klausimas ir socdemai turėtų savo merų klausimus patys spręsti, (...) jeigu pasirodytų, kad ten yra kokių nors įrodymų ar faktų, patvirtinančių, kad Vyriausybei buvo daroma įtaka, mes tą vertintume labai principingai. Bet kol kas tokių faktų neturime, laukiame iš tiriančių institucijų“, – kalbėjo „darbietis“.

REKLAMA
REKLAMA

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo poveikio keičiant Vyriausybės nutarimą ir panaikinant skirsnį dėl kurortų apsaugos zonų. Specialiaisiais liudytojais šioje byloje apklausti aplinkos ministras „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas ir Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas, liudytoju – premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius. Įtariama, kad šis Vyriausybės nutarimo pakeitimas galėjo būti naudingas Vijūnėlės „dvaro“ Druskininkuose statytojams.

Dėl V. Gapšio apkaltos kreipsis į konstitucinį teismą

V.Mazuronis tvirtino neprašęs socialdemokratų paramos Seime balsuojant dėl apkaltos „juodosios buhalterijos“ byloje nuteistam „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Šis klausimas įtrauktas į trečiadienį prasidėsiančios neeilinės Seimo sesijos darbotvarkę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mums jokios paramos nereikia. Išsakiau premjerui mūsų nuomonę: jeigu opozicijai neaiškus atsakymas į akivaizdų klausimą, ar galima sulaužyti priesaiką jos nedavus, ir turint Konstitucinio Teismo paaiškinimus jiems vis tiek neaišku, tegu kreipiasi į Konstitucinį Teismą. Mes ne tik, kad ne prieš, mes net balsuodami palaikysime tą jų sprendimą, tegu tik jie kuo greičiau kreipiasi į tą Konstitucinį Teismą, gauna atsakymą ir gal galų gale pradės rimtus darbu dirbti“, – BNS sakė V.Mazuronis.

„V.Baltraitienę reikia ne bausti, o apdovanoti“

Vertindamas žemės ūkio ministrės „darbietės“ Virginijos Baltraitienės veiklą, V.Mazuronis tvirtino, kad jai reikėtų rengti ne interpeliaciją, o apdovanoti.

REKLAMA

„Ją reikia pristatyti apdovanojimams už norus sutaupyti pinigų ir rasti tose „džiunglėse“ skaidrius sprendimus, bet, matyt, tas, kuris kažko netenka, bando nušalinti arba kitaip pakenkti ministrei“, – kalbėjo Darbo partijos vadovas.

Jis pabrėžė, kad V.Baltraitienė yra pirmoji žemės ūkio ministrė, kuri pabandė skaidresne padaryti viešųjų pirkimų struktūrą jai pavaldžiose srityse.

Tuo metu opozicija grasina ministrei interpeliacija dėl galbūt neskaidriai perkamų produktų skurstantiesiems bei dėl to, kad dėl žemės ūkio ministrės kuruojamoje srityje dirba asmenys, keliantys abejonių dėl savo kompetencijos ir reputacijos.

REKLAMA

Paaiškino, kur kieno nuomonė

Paklaustas, ką su premjeru sutarė dėl Seimo pirmininkės „darbietės“ Loretos Graužinienės, V.Mazuronis teigė šiuo klausimu nematąs problemos.

„Premjerui į visus klausimus paaiškinau, kur partijos nuomonė, kur Seimo pirmininkės nuomonė. Mes su Seimo pirmininke susitikę aptarėme tolesnio bendro darbo karkasą. Noriu tikėti, kad tai yra pakankamas pagrindas dirbti toliau kartu. O kaip bus gyvenimas parodys“, – pirmadienį BNS sakė V.Mazuronis.

L.Graužinienė praėjusią savaitę sulaukė A.Butkevičiaus pasipiktinimo, nes būdama koalicijos partnere viešai kėlė premjero atsakomybės klausimą Vijūnėlės „dvaro“ istorijoje, taip pat pareiškė nematanti galimybės darbo santykius liberalizuojantį socialinį modelį priimti per pavasario sesiją, kuri prasidės kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų