REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reikia įvertinti, kad su naujuoju „Gazprom“ pasiūlymu, kurį jie buvo davę šiems metams, dujos būtų pabrangusios, „Žinių radijui“ sakė energetikos ministras Rokas Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi „Statoil“ pasiūlė mažiau, tai galime nedidinti dujų kainos. Per pusmetį įvertinsime, ar ta kaina bus pakankama, kad dar ir sumažintume dujų kainą. <...> Mes išnaudojome tą situaciją, kad pasaulyje yra dujų perteklius. Bet reikia ir pažymėti, kad „Gazprom“, palyginus su ankstesne sutartimi, naują pasiūlymą šiems metams davė ne tokį lankstų. Tai sudarė prielaidas SGD kainai būti mažesnei nei vamzdinėms dujoms, kas yra pakankamai reta“, - laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo ministras.

REKLAMA

Gyventojams ir kai kurioms įmonėms dujas tiekianti dujų importo bendrovė „Lietuvos dujų tiekimas“, iki šiol pirkusi dujas tik iš Rusijos dujų koncerno „Gazprom“, jas pirks ir iš Norvegijos bendrovės „Statoil“.

Tuo tarpu nepriklausomas apžvalgininkas Rytas Staselis teigia, kad lietuviai ir taip perka dujas pakankamai pigiai. Vis dėlto, ar dujos pigs, apžvalgininkas komentuoti nesiryžo.

„Bet kokiu atveju, mes nemokėsime brangiau, jeigu dujų įsigyta pigiau. „Gazprom“ dabartinė dujų kainą yra apie 18 eurų už MWh. Ateities sandoriai rodo, kad vasarą suskystintos dujos rinkoje kainuos apie 12,5-13 eurų už MWh. Tai 20-25 proc. yra mažiau. Tai yra tas kainų skirtumas. Kaip jis susidėlios Kainų komisijoje pas mus, įskaičiavus dujinimo paslaugas, terminalo išlaikymo paslaugas – sunku pasakyti, neturiu tokių skaičiavimų“, - kalbėjo R. Staselis.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą galite išgirsti www.ziniuradijas.lt/epizodas/2016/02/05/aktualioji-valanda/53695 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų