REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
STT (nuotr. BFL)
12

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė apklausta kaip liudytoja Šiaulių ligoninės ikiteisminiame tyrime, kuris atliekamas dėl galimų korupcinių veikų toje gydymo įstaigoje.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkybių, kurias apklausos metu liudijo ministrė, šiam ikiteisminiam tyrimui vadovaujančio Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokuroro Ginto Ivanausko teigimu, šiuo metu viešinti negalima siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei, penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA

Prokuratūros atstovė spaudai Elena Martinonienė BNS sakė, kad R.Šalaševičiūtė apklausta prieš kelias dienas.

STT apklausė R. Šalaševičiūtę

Spręsdama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą po sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės pareiškimų apie kyšio davimą, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienio rytą išsikvietė ministrę į apklausą.

„Iš ryto ministrė buvo pas mus, yra informacijos patikslinimo veiksmai“, - BNS penktadienį sakė STT direktorius Saulius Urbanavičius. Anot jo, sprendimo dėl ikiteisminio tyrimo galimo pradėjimo STT kol kas nepriėmė.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratė ketvirtadienį prisipažino prieš kelerius metus davusi kyšį medikams. Vėliau ji patikslino, kad kyšį davusi seniau - maždaug prieš dešimtmetį. Taip pat ji tvirtino, kad Sveikatos apsaugos ministerija skiria dėmesį stambiajai korupcijai pateikdama pavyzdžius, jog dėl neskaidrių viešųjų pirkimų su pareigomis atsisveikino kelių gydymo įstaigų vadovai. Kartu ministrė pripažino, kad sunkiai sekasi kovoti kovoti su smulkiąja korupcija sveikatos įstaigose – tam, anot jos, būtent ir trukdo pacientų teigiamas požiūris į dovanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo dėl ministrės duoto kyšio nepradės

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) penktadienį nusprendė nepradėti ikiteisminio tyrimo sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei prisipažinus, jog ji yra davusi kyšį medikui, nustačius, kad suėjo senaties terminas.

„Ikiteisminis tyrimas nepradėtas, suėjus trejų metų senaties terminui“, - BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Anot jo, nustatyta, kad ministrė medikui pinigus įteikė 2011 metais.

BNS žiniomis, R.Šalaševičiūtė paliudijo davusi 100 litų (apie 29 eurų) kyšį.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų