REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniuose tinkluose plinta įrašas, kuriame matoma, kaip patalpų valymo įmonė „Švaros garantas“ išmeta šiukšles tiesiog pamiškėje. Moteris, pasidalinusi įrašu, rašo: „Švaros Garantas...vienur tvarko, kitus šiukšlina...tiesiai po namų langais...visos ribos peržengtos...pasidalinam".

REKLAMA
REKLAMA

Gyventojai, pastebėję netvarkingą atliekų išvežimą ar kitus pažeidimus, tvarkant atliekas, gali kreiptis į to miesto savivaldybės administracijos Aplinkosaugos, Komunalinių paslaugų priežiūros skyrių arba Ekologo tarnybą, kadangi savivaldybė skelbia konkursus atliekų tvarkytojams ir turi prižiūrėti ar konkursų laimėtojai kokybiškai teikia atliekų tvarkymo paslaugas. Taip pat žmonės apie tokius pažeidimus gali pranešti trumpuoju numeriu 112.

REKLAMA

Prašė neskambinti aplinkosaugininkams 

Anonimu norėjęs likti vilnietis Marius (tikras vardas redakcijai žinomas) nurodė, kad vaizdo įrašas darytas šį pirmadienį, Vilniuje, Naujininkų rajone, Dariaus ir Girėno gatvėje 40. Marius sako, kad, eidamas pro šalį, pamatė įmonės atstovą šiukšlinant, ir todėl nutarė atliktį pilietinį veiksmą – išsiaiškinti, kas vyksta ir pranešti atitinkamoms tarnyboms.

„Čia „Švaros garantas“ turi ofisą. Kaip pasidomėjome, už ofiso teritorijos ribų jie pradėjo šiukšlinti. Pradėjome ieškoti tiesos, paskambinome „Švaros garanto“ vadybininkei ir papasakojome situaciją. Ji argumentavo, kad tam turi leidimą, sakė, kad žemės sklypo savininkas jiems tai leido. Paskambinę savininkui, sužinojome, kad jokių leidimų „Švaros garantui“ jis nedavė“, – kalbėjo Marius.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras tada „Švaros garanto“ atstovams pasakė, kad paskambins aplinkosaugos institucijoms ir praneš apie įvykį.

„Jie labai prašė neskambinti, kad direktorius perskambins ir susitars gražiuoju, bet po pokalbio jau buvau visą medžiagą – ir filmuotą, ir fotografuotą – nusiuntęs Vilniaus regiono aplinkosaugai, tik nežinau, ar jie buvo atvažiavę, ar ne“, – sakė Marius.

Jis taip pat nurodė, kad šiukšlinimo vieta puikiai matyti, važiuojant nuo Vilniaus oro uosto link parduotuvės „Ikea“.

Su „Švaros garantu“ tv3.lt susisiekti nepavyko.

Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 513 straipsnis dėl atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimų nevykdymo sako:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vieno kubinio metro ar mažesnio negu vienas kubinis metras nepavojingų atliekų kiekio laikinasis laikymas, surinkimas, vežimas ir (ar) apdorojimas (įskaitant atvejus, kai tai daro prekiautojas atliekomis ir tarpininkas) pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka, – užtraukia įspėjimą arba baudą piliečiams nuo dvidešimt aštuonių iki penkiasdešimt septynių eurų ir baudą pareigūnams – nuo aštuoniasdešimt šešių iki vieno šimto septyniasdešimt trijų eurų.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų