REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Valdžios atstovai, įkliuvę neblaivūs (nuotr. YouTube)

Galimai prie vairo neblaivios pričiuptos Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės istorija – ne pirmas skandalas, kai valdininkai, politikai, teisėsaugos atstovai Lietuvoje, rodos, pamiršta savo užimamas pareigas bei statusą visuomenėje ir padaugina „velnio lašų“.

7

Galimai prie vairo neblaivios pričiuptos Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės istorija – ne pirmas skandalas, kai valdininkai, politikai, teisėsaugos atstovai Lietuvoje, rodos, pamiršta savo užimamas pareigas bei statusą visuomenėje ir padaugina „velnio lašų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas tv3.lt primena, kad, kaip pranešė Policijos departamentas, šeštadienį Kaune automobilis „Nissan Qashqai“, persirikiuodamas, atsitrenkė į greta ta pačia kryptimi važiuojantį automobilį „Mitsubishi Outlander“. Avariją sukėlė esą neblaivi prie vairo sėdusi NŽT direktorė D. Gineikaitė. Jai nustatytas 1,66 prom. girtumas. Tiesa, pati aukštas pareigas užimanti valdininkė neigia vairavusi girta.

REKLAMA

Nepasigailėjo kriminalistų vado

2014 m. kovą policijos pareigūnai gavo anoniminį pranešimą apie Vilniaus gatvėmis įtartinai manevruojantį automobilį „Škoda Superb“. Sustabdžius automobilį, paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo ne kas kitas, o Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad tarnybinio automobiliu ne tarnybos metu neuniformuotas A. Matonis prie vairo sėdo išgėręs. Tiesa, kriminalistų vadovas pasitikrinti blaivumą atsisakė, todėl tyrimui buvo paimtas kraujo mėginys – A. Matoniui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,71 prom. alkoholio). Tuo metu kovo 26 dienos medicininės apžiūros neblaivumui nustatyti aktas patvirtina, kad A.Matonio kraujyje rasta 2,19 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad žiniasklaidoje buvo kalbama apie tai, kad su A. Matoniu mėginta susidoroti, Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas už priesaikos sulaužymą, pareigūno vardo pažeminimą atleistas iš darbo.

Blaškėsi oro uoste, skaitė maldaknyges

Problemų dėl alkoholio ne kartą yra turėjęs ir Seimo narys, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Egidijus Vareikis.

2008 m. rugsėjį jis buvo sustabdytas vairuojantis neblaivus. Po Šiaulių universitete vykusios filologų konferencijos įkaušęs politikas sėdo prie vairo ir buvo sulaikytas Radviliškio pakraštyje. Jam alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas – kraujyje rasta 1,37 prom. alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2013 m. birželį Seimas E. Vareikiui panaikino teisinę neliečiamybę. Tąkart parlamentarui pateikti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo. Prokurorų pateiktais duomenimis, E. Vareikis, būdamas neblaivus, dukart žmonai sudavė per veidą ir vieną kartą spyrė.

Tų pačių metų rugpjūtį E. Vareikis galimai neblaivus pastebėtas šlitinėjantis Vilniaus oro uoste. Parlamentaras buvo susiruošęs vykti į Romą dalyvauti Tarptautinio katalikų įstatymų leidėjų tinkle diskusijose, tačiau į lėktuvą jis nebuvo įleistas. Žurnalistai galimai girtą Seimo narį surado sėdintį oro uosto laukimo salėje. E. Vareikis nesugebėjo raiškiai kalbėti ir pasakyti, kur skrenda. Parlamentaras, sėdėdamas ant suolelio, nuolat maigė išjungto nešiojamojo kompiuterio klaviatūrą, susipainiojo laiduose, po to ėmė traukti maldaknyges, katalikiškus leidinius, juos skaityti ir demonstruoti žurnalistams. Tarp E. Vareikio daiktų žurnalistai pastebėjo ištuštintą stiklainiuką, kuriame, kaip teigiama, buvo alkoholio likučiai.

REKLAMA

Po pusvalandžio E. Vareikis susirinko savo daiktus ir pradėjo ieškoti išėjimo iš oro uosto. Tai daryti jam sekėsi sunkiai. Seimo narys apsuko kelis rastus aplink oro uosto salėje eksponuojamą reklaminį automobilį, toliau blaškėsi po oro uostą ieškodamas išėjimo. Parlamentaras iš oru uosto buvo išvežtas taksi automobiliu.

Teisėjo ir prokuroro linksmybės baigėsi policijos komisariate

Vilniaus prokuroras Andrius Pėstininkas ir Klaipėdos teisėjas Darius Kurpavičius 2013 m. balandžio linskymbes Vilniaus senamiesčio bare turbūt prisimins ilgai.

REKLAMA

Vakarą restorane „Bunte Gans” nusprendę praleisti teisėjas ir prokuroras įsismarkavo kaip reikiant. Įkaušę vyrai įsivėlė į konfliktą su kitais restorano lankytojais. Kadangi jų teisėjo ir prokuroro nuraminti nepavyko, buvo iškviesta policija.

Įsiplieskusio konflikto numalšinti nepavyko ir pareigūnams, tad nuspręsta prokurorą A. Pėstininką vežti į komisariatą. Kartu su juo nuvyko ir teisinę neliečiamybę turintis D. Kurpavičius.

A. Pėstininkui buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,02 prom. alkoholio. Jam surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl nedidelio chuliganizmo. Vėliau prokuroras pats atsistatydino iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Kurpavičių nuo girtumo patikrinimo ir administracinės bausmės išgelbėjo teisėjo neliečiamybė.

Sunkus girtumas darbe – ne priežastis netekti aukštų pareigų

2013 m. gruodžio 17 d. rytą į Kauno miesto savivaldybę iškviesti policijos pareigūnai, mat laikinosios sostinės tarybos nariams įtarimų sukėlė po savivaldybę keistai šlitinėjantis kolega – miesto vicemeras, socialdemokratas Vasilijus Popovas.

Į savivaldybę atvykę policijos pareigūnai patikrino socdemo blaivumą. V. Popovui buvo nustatytas sunkus girtumas – į alkoholio matuoklį Kauno vicemeras įpūtė 2,94 prom. alkoholio.

REKLAMA

Nepaisant to, kad vienas iš laikinosios sostinės vadovų darbe pričiuptas visiškai girtas, V. Popovas išsaugojo darbo vietą. Jam skirta bausmė – atlyginimo už tą dieną, kai jis girtas pasirodė savivaldybėje, netekimas.

V. Popovo elgesį vertinę Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus taryba nutarė, kad darbe girtas pasirodęs vicemeras gali toliau eiti pareigas.

Girto mero tramdymas

2012 m. sausį Švenčionių rajono meras, „darbietis“ Vytautas Vigelis pateko į skandalą, kai buvo pranešta, kad meras Varšuvoje buvo išlaipintas lėktuvo, nes būdamas neblaivus kabinėjosi prie stiuardesės. V. Vigelis nenustojo siautėti ir kitą dieną – į Švenčionių rajono savivaldybę iškviesti policijos pareigūnai, gavus pranešimą, kad girtas meras primušė tarybos narį.

REKLAMA

Pats V. Vigelis tąkart tikino atostogavęs, slaugęs žmoną, kuriai buvo atlikta operacija ir neigė girtas kabinėjęsis prie stiuardesės lėktuve, kuris skrido į Paryžių.

Tuo metu savivaldybės opozicijos atstovai aiškino, kad po išlaipinimo iš lėktuvo Švenčionių rajono meras girtavo toliau.

Anot tarybos narių, savivaldybėje V. Vigelio kolegos paprašė pasiaiškinti apie incidentą lėktuve. Tą pačią dieną tarybos nariai Rimantas Klipčius, Kęstutis Trapikas ir Kęstutis Savickas užsuko į mero kabinetą, kuriame užtiko V. Vigelį, vienos savivaldybės įmonių vadovą Kazimierą Džiaugštą, kuris buvo minėtos kelionės lėktuvu dalyvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicijos atstovai aiškino pastebėję, kad V. Vigelis kalba nerišliai, o kabinete galėjo būti girtaujama – ant stalo stovėjo stiklinės, kuriose galėjo būti alkoholio, o po stalu paslėptas butelis. Tarybos nariai paskambino policijai, kad ši atvyktų patikrinti mero blaivumą. Būtent tada, pasak savivaldybės opozicijos narių, esą kilo konfliktas: V. Vigelis trenkė R. Klipčiui į šoną ir per užpakalines savo kabineto duris patraukė į konferencijų salę. Konferencijų salėje, kaip pasakojo tarybos nariai, esą ir buvo bandoma sutramdyti galimai neblaivų Švenčionių rajono merą, kuris grumėsi su jį užklupusiais kolegomis, vienam jų suplėšė švarką.

REKLAMA

„20 minučių tramdėme girtą merą“, – tada pasakojo tarybos nariai.

Pats V. Vigelis aiškino, jog policiją išsikvietė pats, nes buvo užpultas savo kabinete bei neigė darbe buvęs girtas.

„Nevykusiai atšvenčiau gimtadienį“

2011 m. sausį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Algimantas Kliunka vienoje Vilniaus kavinėje šventė 53-iąjį gimtadienį.

Šventėje prokuroras taip įsismarkavo, kad teko iškviesti policiją. Policijos pareigūnai tąkart skelbė, kad kavinėje A. Kliunka ėmė triukšmauti, keikėsi ir įžeidinėjo barmenę, taigi jį teko tramdyti ir apsaugos darbuotojui. Į komisariatą pristatytas ir apklaustas prokuroras buvo ramus, tačiau tikrintis blaivumą atsisakė.

REKLAMA

A. Kliunkai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas dėl pasirodymo neblaiviam viešoje vietoje ir pritaikyta administracinio teisės pažeidimo poveikio priemonė – įspėjimas.

Kitą rytą prokuroras pasirodė darbe. Kilus įtarimams, kad prokuroras yra neblaivus, buvo iškviesti policijos pareigūnai. A. Kliunkai nustatytas 0,61 prom. girtumas.

Išėjęs iš prokuratūros A. Kliunka gausiai susirinkusiems žurnalistams sakė: „Nevykusiai atšvenčiau gimtadienį. Visų atsiprašau – prokurorų, šeimos, artimųjų. Susigadinau savo gyvenimą, sugrioviau karjerą“.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau generalinis prokuroras Darius Valys nušalino A. Kliunką nuo pareigų ir pradėjo tarnybinį patikrinimą. Galiausiai prokuroras pats nutarė atsistatydinti.

Užkluptas girtas teisėjas įsiuto: „Tu šūdo gabalas“

2011 m. kovo pabaigoje žurnalistai skubėjo į Vilniaus apygardos teismą, mat pranešta apie galimai neblaivų teisėją. Paaiškėjo, kad į teismą atvykęs vilnietis Renatas Kačinauskas nesulaukė jo bylą nagrinėti turėjusio teisėjo Zenono Birštono, tad ėmė jo ieškoti. Užėjęs į teisėjo kabinetą jis Z. Birštoną rado neblaivų. Girtas teisėjas esą bandė išprašyti iš kabineto vilnietį, todėl jis nutarė iškviesti žurnalistus.

Šiems pasirodžius girtas suskubo šalintis iš teismo pastato, lipdamas laiptais, nugriuvo, o lauke žurnalistus keikė necenzūriniais žodžiais, vieną jų vadino „šūdo gabalu“. Teisėjas nurimo tik atvykus iškviestiems policijos pareigūnams. Į alkoholio matuoklį Z. Birštonas įpūtė 0,59 prom. alkoholio.

Po šio incidento Z. Birštonui teko atsisveikinti su teisėjo mantija, jis buvo atleistas iš darbo.

Prokurorė kazino – lauk nemalonumų

2011 m. birželį policijos pareigūnai, reaguodami į pranešimus apie neramumus, atskubėjo į Vilniuje esančius lošimo namus „Olympic Casino“. Pareigūnams į komisariatą teko vežti lošimo namuose įsisiautėjusią ir į konfliktą su apsaugos darbuotojais įsivėlusią neblaivią Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokurorę Iloną Žukaitę.

REKLAMA

Dėl šio incidento prokuratūra pradėti tarnybinį patikrinimą ir nustatė, kad prokurorų padarė tarnybinį nusižengimą. Nors I. Žukaitė policijoje atsisakė tikrintis blaivumą, generalinis prokuroras D. Valys jai skyrė švelniausią nuobaudą – papeikimą.

Prokurorė po šio įvykio nepasimokė. 2012 m. rugsėjį I. Žukaitė vėl siautėjo jau kituose sostinės lošimo namuose. Atsipalaiduoti atostogų metu prie Baltojo tilto esančiuose lošimo namuose „Olympic Casino“ nusprendusi prokurorė ėmė kabinėtis prie kitų klientų, triukšmavo, keikėsi. Liudininkų teigimu, nuo alkoholio apsvaigusi I. Žukaitė nepakluso kazino darbuotojų prašymams išeiti, o apsaugos darbuotojams, mėginusiems nuraminti įsismarkavusią moterį, grasino atleidimais. Lošimo namų darbuotojai iškvietė policijos pareigūnus, kurie prokurorę išvežė į komisariatą. Jai nustatytas 1,53 prom. alkoholio girtumas.

Ir po šio incidento I. Žukaitė sulaukė pasigailėjimo – po tarnybinio patikrinimo jai ir vėl buvo skirtas papeikimas.

Girtas socdemas užgožė premjero ataskaitą

Jau trečią kadenciją Seime besidarbuojantis socialdemokratas Gintautas Mykolaitis 2008 metų balandžio, matyt, prisiminti nenorėtų. Balandžio 17-ąją dieną, parlamentarams svarstant Vyriausybės darbų ataskaitą, visų akys ėmė krypti ne į tribūnoje stovintį ir pranešimą skaitantį premjerą Gediminą Kirkilą, o į Seimo narį G. Mikolaitį.

REKLAMA

Iš pradžių G. Mikolaitis, kaip teigiama, visiškai girtas, vos sugebantis apversti liežuvį buvo aptiktas Seimo koridoriuje. Parlamentaras teigė, jog koridoriuje jis klausėsi Vyriausybės ataskaitos.

„Gal norite iš manęs interviu paimti? Apie žemės ūkį“, – atsisagstęs marškinius, sunkiai tardamas žodžius, praeidamas koridoriumi žurnalistus užkalbino Seimo narys.

Žurnalistai pasiūlė G. Mikolaičiui pasitikrinti blaivumą. Iš pradžių jis sutiko tai padaryti, bet vėliau nuo žiniasklaidos atstovų ėmė bėgti parlamento koridoriais. Sprukdamas nuo žurnalistų Seimo narys susipainiojo ir vietoje to, kad patektų į Seimo posėdžių salę, nuėjo į posėdžių salės balkoną, kurioje dirba žiniasklaida. Šis G. Mikolaičio blaškymasis sukėlė šurmulį ir Seimo salėje.

Vėliau G. Mikolaičiui pavyko įsmukti į Seimo posėdžių salę. Iš jos išėjęs jis atsisakė pūsti į žurnalistų pasiūlytą alkoholio matuoklį ir paskelbė, kad keliauja į Santariškių klinikas pasitikrinti girtumo. Grįžęs iš klinikų Seimo narys tikino esantis visiškai blaivus, nors jokios medikų pažymos apie tai nepateikė. Galiausiai G. Mikolaitis, sugrįžęs į Seimo posėdžių salę, iš jos buvo išprašytas. Po to jis toliau tęsė slėpynes – tupėjo vyrų tualete, užsidarė savo kabinete.

Kitą dieną G. Mikolaitis žurnalistams dar kartą patikino, jog Seime nebuvo girtas. „Kvapas iš tiesų galėjo sklisti, aišku. Iš vakaro mes su kolegomis buvome, aptarėme rezultatus. Šventėme. Na, o rytą taip pat vaistai buvo. Kai susidėjo, matyt, dvigubas pasidarė dalykas“, – teisinosi parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų